Cóż wygląda na to, że jednak tym razem Zaorski miał rację lemingi. Miłego lotu i spotkamy się na dole jak będę kupował akcje na przecenie.
Pozdrawiam wszystkich ekspertów, którzy próbowali czystej spekulacji dorabiać racjonalizację fundamentalną i porównywać Kghm do Rio Tinto, czy Southern Copper.
Po co wyzywać kogoś od lemingów? Wiadomo, że wiecznie rosnąć nie może zwłaszcza przy takim RSI na dziennym i tygodniowym i korekta może być. Ale niekoniecznie jakaś bardzo głęboka. Może płaska dłuższa. Zachowanie KGHM jest dość nieprzewidywalne.
Ja brałem w 2021 za 197 PLN i później cierpiałem gdy zleciał do 80 PLN. Ale jestem cierpliwy Wczoraj sprzedał mi się otwarciu po 377 bo ustawiłem 2 dni wcześniej take profit na 374. I jestem zadowolony z +90%. I nie ma co żałować, że się nie wyskoczyło na szczycie 20 PLN wyżej. Bo łapanie idealnie szczytów i dołków to wielka rzadkość. Na razie od KGHM odpoczywam. Wszystkim akcjonariuszom życzę powodzenia. Może wrócę, jak wskaźniki się wychłodzą.
Gratuluję, udanej operacji.
Masz rację nie powinienem się śmiać z cudzego nieszczęścia. Po prostu samo zjawisko ślepej chciwości, które odbiera ludziom rozum i zdolność racjonalnego myślenia mnie rozbawia.
Munger mawiał, że w spekulacji nie ma nic złego, jeżeli nie mylisz spekulacji z inwestowaniem, a tu dostrzegłem, że ludziom się wszystko pomieszało. Pozdro
Tak niestety jest, że włącza się instynkt stadny (mi też ;). Czy przy hype wzrostowym czy przy panice. Dzięki temu działa giełda i cena została wywindowana. Najważniejsze jest, aby trafić dobry moment, kiedy kupować, a kiedy odpuścić lub wyjść. Czego życzę wszystkim.
Mi się np. w 2021 nie udało dobrze wbić. bo kupiłem po 197 w ciągu niecałego miesiąca doszło do 210 czy 220 i długi zjazd do 80. Szczęśliwy jestem, że się udało odrobić i zarobić. Na dobrych spółkach cierpliwość często popłaca. Życzę samych udanych transakcji. I cięcia strat na sensownych poziomach. Lub dużo cierpliwości.