Prezes doskonale to rozegral trzeba przyznac ze tu moze kroic sie cos duzego! Pozbyl sie smieci, dostal za to kaske, do tego bez kosztow 10% bedzie wpadac z nowych produkcji. Ciekawi mnie zapis o porzadkowaniu portfolio. Moze nie chca juz robic gier tylko wejsc w nowa branze? To o tyle ciekawe ze stary prezes sie tez angazuje marketingowo i inwestorsko. Widac ze to jakis grubszy i przemyslany deal.
Ja mysle ze chca sie pozbyc gier bo z tego nie ma juz pieniedzy i nie chca w to inwestowac i slusznie. Ktos inny dokonczy gry a im bedzie wpadac kaska nie robiac nic a oni w tym czasie sie przeprofiluja na jakis nowy biznes. Tak to widze.
Wreszcie widac jakies sensowne ruchy i mysle ze ksztaltuje sie tam jakis dobry plan nie zapominajmy ze w RN jest gosc z Santandera. Ci co sprzedali na dolku jak src teraz pluja sobie pewnie w brody no ale tak to jest ze zwykle ci co ryzykuja najbardziej zyskuja najwiecej. Moze byc ciekawie!
Wieloletni dorobek spółki w połowie jakieś gry mobilne których w sklepie już nawet znaleźć się nie da. Suspect coś tam i Flashouty które wypuścili kilkanaście lat temu. Nic im po takim dorobku a formuła pozostałych gier się wyczerpała każdy kolejny Real coraz gorzej widać po liczbie recenzji a widać wydawca już na kolejną część kasy nie da i się nie dziwię. Sprzedał starocie póki jeszcze cokolwiek mógł za to dostać, zaklepał sobie procenty nie musząc robić nic, zachował umowy na konsole gdzie masz info że też te co mają mieć premiere więc też bez kosztów dla spółki i rozwija 4 inne projekty. Mądry ruch teraz kwestia jakie będą następne i kiedy premiera Słowian. Alchemist? To też brzmi ciekawie może jakaś przygodówka i odejście od strategii? Na penwo prezes ma swój plan. Chyba że czyszczenie portfolio i wchodzi tu nowy biznes?
No tak. Świetna umowa. Nawet za 50k opłaca się pogonić te szroty. Ale to pokazuje:
Spółka robi szroty
Szuka jakiejkolwiek gotówki
Czemu nie emisja? Nawet ludzie ze spółki pewnie nie chcą już tu pakować kasy. A po 10gr emisji nie odtwarzą się zrobić :)
Nowy biznes? To by musieli oddać wszystkie gry.
Ja na Kursk? Ja kupiłem pod darkmoon te 6-7 lat temu. Obiecałem sobie że poczekam te dwa lata. Później okazało się się nic nie robili i zrobiło się 7 lat
Dopiero jak znaleźli wydawcę to pewnie za kasę od nich zaczęli kończyć to coś.
Tyle dobrze że udało mi się wyjść bez straty. Przed premierą oddałem powyżej 2 a dzień przed po 1.8 chyba.
Dzień po 1.5-1.6 a jak było widać że totalna klapa to 1.3 i 1.25~ resztę
Totalna porażka
W międzyczasie wymyślił strategy forge, space Fox itd no ogólnie żenada spółka
Sprzedał sprzedał a jak nie to dalej może wyjść na swoje. Widać zaczyna się coś sensownego ze spółką dziać a to dobre paliwo do wzrostów. Porządkowanie portfolio i pozbycie się jakichś staroci to sensowny ruch jesli tu miałoby być coś nowego. A jeśli bedzie to sky is the limit.