Nieciekawe informacje zaprezentowała Grupa CCC, która zrewidowała założenia na rok obrotowy 2025 r. i zakłada osiągnięcie 1,43-1,47 mld zł EBITDA. Wcześniejsze szacunki oscylowały wokół 1,7-1,8 mld zł. Różnica jest dość spora, stąd nie dziwi mocna reakcja podaży.
https://comparic.pl/wp-content/uploads/2026/01/ccc-15.png Co ciekawe, jak dotąd spółce nie pomaga nawet ogłoszony program skupu akcji własnych, co miało przestraszyć fundusze grające na spadek kursu. Tych nadal jest sporo. W oficjalnym rejestrze mamy aż 9 różnych podmiotów liczących na dalsze spadki kursu CCC. Od połowy stycznia CCC traci około 20% i za chwilę może wyznaczyć nowe tegoroczne minimum. Spadek poniżej 110 zł sprawi, że akcje staną się najtańsze od ponad 370 sesji.
Comparic bedzie się podniecał spółeczkami mającymi przychody, PRZYCHODY na poziomie kilkudziesieciu milionów i ogłaszał krach w spółce z zyskiem w MILIARDACH.
Tacy analitycy wieszczyli koniec Orlenu który zrobił potem 100%, są zdziwieni ze WIG20 rosnie a nie powinien, i że na pewno już w 2026 nie urośnie. Zobaczymy za rok.
Ze w 2026 to małe spółki (a ten W20 jednak dalej w góre) i tak dalej.
Słuchałem ostatnio experta - najczesciej używał NIE WIEM na przemian z NIE MAM SZKLANEJ KULI.
Jakby by byli tacy super to lali by indeksy, byli zapakowani ALL IN w KGHM na dołku i mieli worki złota i srebra. A nie mają.
Odswiezają starego kotleta.
Przestrzeliłem się z prognozą że kurs pomieli w okolicach 120 a tymczasem on wskoczył pod 140, tylko ze jestesmy z powrotem. W tym miesiącu nie ma co liczyc na wzrosty. Pozamykac wykresy i udac się na spacer. Tu się już wszystko złe odbyło.