Zbierać nie marudzić. Może miesiąc, może dwa miesiące, a może tydzień i bedzie + 20% jak nie więcej. Cierpliwości. Niżej nie spadnie. Widać gołym okiem wyczekiwanie na pozytywnie info które prędzej czy później będzie.
A ten pajac z funduszy notorycznie wystawia prawą rączką straszaka na 5sekund 3 lub 9k a lewą wszystko odbiera wystraszonym kleszczom,jak trzeba być głupim i tego nie widzieć ,robią tak już kilka miesięcy ,kto im oddaje jeszcze poniżej 32,?
Nie oddawać szulerni z funduszu poniżej 32,0 a kurs sam jak im wsiłą inercji zatrzyma się na 50, jak im ktoś zmiecie te straszaki 3 i 9k,wystawiane tylko na 5 sekund,ciekawe dlaczego nie chcą wystawić zlecenia na całą sesję jeżeli by chcieli sprzedać.
Dnia 2026-02-14 o godz. 10:45 ~Frog napisał(a): > Mam dużo czasu wolnego,ale wystarczy tylko kilka razy zerknąć na arkusz i takie coś się pojawia i znika? i w jakim celu?
to jakiś leszcz straszy i nie powinieneś tego brać pod uwagę bo każdy poważny inwestor tak nie postępuje.
No i odezwało się mowiniątko,leszcz comajwyżej może wystawić i straszyć zleceniem 9 lub 90szt,a tu mamy 9K pytanie dlaczego tego nie chce sprzedać tylko używa jako instrumentu w celu osiągnięcia pewnych korzyści.
Dnia 2026-02-14 o godz. 22:49 ~Frog napisał(a): > No i odezwało się mowiniątko,leszcz comajwyżej może wystawić i straszyć zleceniem 9 lub 90szt,a tu mamy 9K pytanie dlaczego tego nie chce sprzedać tylko używa jako instrumentu w celu osiągnięcia pewnych korzyści.
Widzę że kolega nie ma zupełnie orientacji tu Fundy nie kupują a sprzedają, zakupy będą robić jak spadnie na 26 zł i niżej. Fundy nie bawią się w jakieś straszenie ale w dystrybucję towaru dla naiwnych, którzy widzą tutaj okazję..
Dnia 2026-02-15 o godz. 18:17 ~Ob napisał(a): > Poważnie? A myślałem że NN kupili po 33. > > Musiało mi coś umknąć i pewnie dlatego wg Ciebie sprzedają poniżej zakupu :)
NN tak szybko kupiło jak szybko sprzedać może a nowych fundów jakoś nie widać NN to przecież PTE a oni szybko znajdują nabywców a jedynie zostawiają pewne spółki.
Oczywiście że może sprzedać ale nie wydaje mi się żeby na chwilę obecną puszczali w rynek papier poniżej ceny zakupu - chyba że w celu zaniżenia ceny i dalszego dobierania z rynku.
Jacy są to są ale napewno ktoś kto siedzi na wygodnym fotelu oczekuje zysków a nie strat (w szczególności na początku roku)