• Czemu tu tak słabo? Autor: ~Gekon [37.225.86.*]
    Wywalają jakby to był grudzień i optymalizacja. Czemu tak słabo?
  • Re: Czemu tu tak słabo? Autor: ~japan [91.220.39.*]
    Dnia 2026-01-29 o godz. 11:10 ~Gekon napisał(a):
    > Wywalają jakby to był grudzień i optymalizacja. Czemu tak słabo?

był czas przywyknąć .... choć nadzieja umiera ostatnia
  • Re: Czemu tu tak słabo? Autor: ~Pozdro600 [84.40.235.*]
    Dnia 2026-01-29 o godz. 11:10 ~Gekon napisał(a):
    > Wywalają jakby to był grudzień i optymalizacja. Czemu tak słabo?

Pytasz "czemu tak słabo". A jak uważasz? Jest koniec pierwszego miesiąca roku. Nie ma nawet 1 sprzedanego DPS. O kolejnej partii UPD to żal nawet wspominać - może będzie może nie będzie. A jeszcze kilkanaście miesięcy temu podtrzymywali prognozę 100mln przychodu na koniec 2026. Podałem tylko trzy proste fakty, które świadczą o tym, że twoje pytanie jest co najmniej dziwne.
  • Re: Czemu tu tak słabo? Autor: ~ram [31.61.168.*]
    W ciągu najbliższych 2 miesięcy może powtórzyć się scenariusz, który był grany już dwukrotnie w ciągu ostatnich lat. Najpierw pojawia się "super informacja" o przejściu do 4 lub 5 etapu z jednego projektów, a z chwilę informacja o emisji. Dotychczas ten chwyt działał i udało im się pozyskiwać fundusze na dalszą egzystencję. Czy uda im się jeszcze raz ten numer nie wiem.
  • Re: Czemu tu tak słabo? Autor: ~widelec [178.183.187.*]
    Masz rację tak będzie. Nie mają już w sumie innego wyjścia pieniądze się skończą do marca i bida. Pytanie po ile będą rozdawać. 50zł to maks.
  • Re: Czemu tu tak słabo? Autor: ~japan [188.146.46.*]
    Dnia 2026-02-02 o godz. 12:36 ~widelec napisał(a):
    > Masz rację tak będzie. Nie mają już w sumie innego wyjścia pieniądze się skończą do marca i bida. Pytanie po ile będą rozdawać. 50zł to maks.

obawiam się ,że na tak trudnym rynku ciężko będzie pozyskać środki z kolejnej już emisji tym bardziej ,że prognozy o przychodach, wdrożeniach itp coraz mocniej wydają się nierealne
  • Re: Czemu tu tak słabo? Autor: ~widelec [178.183.187.*]
    Po tym jak wyszło że Malinkiewicz oszukiwała inwestorów to już chyba trudno będzie zaczarować kolejnych naiwniaków. Pozostają automaty skupujące szeroki indeks. Czyli znowu znajdą się rozproszone anonimowe podmioty, które za odpowiednią opłatą (koszta emisji) zgłoszą się do niej wyłożą te 30mln z budżetu udziałowców funduszy, a potem przez rok będą wywalać powoli żeby wyjść na swoje. Mechanizm jest prosty bazuje na powszechnie znanej strategi budowania portfeli inwestycyjnych, w szczególności tych bardzie "agresywnych" . Przy czym jak napisałem z góry skasują prowizję w postaci opłaty za przeprowadzenie emisji. Do tego wystarczy mieć kilku znajomych zarządzających funduszami. Pankiewicz takich ma najwyraźniej. XTPL jest wehikułem do takich wałków.
[x]
XTPL -1,52% 64,80 2026-02-23 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.