• Nowy Prezes, Z. Prus to.. Autor: ~akcjonariusz [46.134.91.*]
    Na pewno procesy przewozowe i utrzymaniowe w PKP CARGO S A. zna od podszewki, bo po ścieżce awansów od dołu przez wiele lat był Naczelnikiem Działu Przewozów w Górnośląskim Zakładzie Spółki a potem w Śląskim Zakładzie Spółki. W obu zakładach pracowałem, więc wiem że tę robotę ma obeznaną w jednym palcu ! Był raczej surowym wymagającym szefem, wiem to z wyników wielu kontroli. Potem przez krotki czas po restrukturyzacji zakładów, był chyba zastępcą dyrektora, ale zaraz szybko zabrali go wyżej i wyżej. Jakie ma umiejętności w restrukturyzacji, to już nie mam tu wiedzy o tym. Ale od strony fachowości zawodowej nie pamiętam kto z przeszłości może go przewyższać. Balczun z całą pewnością nie miał takiej wiedzy. Może ktoś z prezesów z lat 90 tych też miał takie doświadczenie zawodowe...
  • Re: Nowy Prezes, Z. Prus to.. Autor: analizy [87.207.246.*]
    Tak, to jest prawdą. Oby tylko mu nie podkopywali dołków z zawiści. To wreszcie zacznie dobrze się dziać w Spółce. Na pewno kadra poniżej z terenu i w Departamentach nie będzie mu wciskać kitu i restrukturyzacja zatrudnienia i pracy przewozowej i utrzymaniowej będzie czyniona, jak tzw. leczenie "antybiotykiem celowanym".
  • Re: Nowy Prezes, Z. Prus to.. Autor: transek1975 [91.234.124.*]
    Normalny lepszy od poprzedniczki. Widać było to na poczatku sesji.
    Niestety, cały czas ogon kreci psem. :(
  • Re: Nowy Prezes, Z. Prus to.. Autor: ~BabaWanga [79.162.19.*]
    Elektrowniom i Ec trzeba dowieźć 3 mln ton węgla ponad plan do końca lutego. Mrozy. Dobijają się na Grójecką i proszą……
  • Re: Nowy Prezes, Z. Prus to.. Autor: ~Jo [83.26.194.*]
    Juz raz wozili węgiel za darmo teraz najpierw kasa i dopiero transport
  • Re: Nowy Prezes, Z. Prus to.. Autor: ~Rumpel [148.252.145.*]
    To cargo powinno ich nieco przycisnąć z ceną tak jak oni wcześniej dociskali cargo I innych przewoźników. Zobaczymy.
[x]
PKPCARGO -1,64% 14,99 2026-05-15 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.