• UNIMA - jeszcze się k...a będą nagradzać... Autor: ~ryh [87.204.78.*]
    tego jeszcze brakowało... papier syf, wolumen jeszcze większy syf, a Ci znowu będą mieli co wrzucać w rynek i zwalać kurs...
  • Re: UNIMA - jeszcze się k...a będą nagradzać... Autor: ~mk [95.40.132.*]
    ...to naprawdę jest w tym knisznerowskim ranchu rada nadzorcza ?

Przeczytaj uważnie i zobaczysz, że ten system nie jest zły, bo:
    Za ten rok to chyba tylko kurs może wzrosnąć o 20% tj. 4,26 do końca 2009r., z tego co p. kniszner zapowiada to ani zysk nie wzrośnie o 20% ani przychody o 10% - wniosek opcji za 2009 nie ma !!
    W przyszłym roku kurs może wzrosnąć o 20% tj. do ok. 5,1zł, ale zysk musi o 20% lub przychody o10%- opcje wtedy będą przyznane... itd
    Mało tego, żeby te opcje zrealizować to zarząd będzie musiał skupić akcje!!! i tak jak w niedoszłym programie skupu akcji 1188000zł/148500akcji daje max. 8zł akcja.
    Dla mnie ten program uchwalony przez Radę Nadzorczą jest ok.
    Aby otrzymać opcje kurs, zysk, przychody( 2 z 3)muszą rosnąć...!!!!! do tego trzeba jeszcze skupić akcje. Wzrost zysku i przychodów, będzie wymuszał wzrost kursu, a więc czasu coraz mniej na skup, a skup to dodatkowy wzrost kursu !!!!!!!!!
  • Re: UNIMA - jeszcze się k...a będą nagradzać... Autor: ~ryh [87.204.78.*]
    czytałem, czytałem... ale optymistą to chyba tylko Ty jesteś..... emisyjna 12 zł...
  • Re: UNIMA - jeszcze się k...a będą nagradzać... Autor: ~mk [95.40.132.*]
    ...nie jestem tu od emisji, wtedy byłem w MCI i też kupowałem po 4, 5, 7 zł akcje MCI. Tam też bodajże w 2005r. uchwalono program motywacyjny podobny do tego na Unimie. Akcje MCI były wtedy w granicach 2,5 - 3,5 zł a dwa lata później doszły do 38 zł ! Nie twierdzę, że to może zdarzyć sie tutaj, bo nie ma co porównywać myśliwca z awionetką, ale... chyba zarządowi będzie zależało, żeby zgarnąć troche kasy ? :)
  • Re: UNIMA - jeszcze się k...a będą nagradzać... Autor: ~tomek [83.2.207.*]
    syf i tyle nie wiem co to to robi na ryku podstawowym i poco to to sie tu wogóle pchało
    faktycznie ten cały prezes na K to motacz jakich mało
[x]
YARRL -8,21% 7,60 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.