Cieszę się że będą słabe bo będę mógł dokupić. Historycznie po słabych wynikach są przeceny i to mocne. Tak było również po wynikach za 3kw25 ale wtedy nie miałem zbyt dużo wolnych środków. Teraz za to w pełni się przygotowałem i czekam do piątku do godz 09:00 żeby się obkupić po uszy po przecenie 15-20%
Wątpię żeby przy złych wynikach była aż taka promocja w q3 2025 spadło z 68 na 62 to niecałe 10% a wyniki były bardzo złe , teraz jest dużo większa zmienność i wyniki napewno nie będą tak złe plus mamy wybitny styczne , myślę że w najgorszym scenariuszu nie spadnie poniżej 70 a przy dobrych informacjach polecimy powoli na 90+
Jakby nie patrzeć 9/10 razy po szacunkach w pierwszym dniu notowań był minus, raz większy raz mniejszy, ale był więc szansa na kupno po niższej cenie niż dzisiaj jest duża tym bardziej, że konsensus moim zdaniem wysoki, a więc polecę klasykiem- lepiej sprzedać nie ryzykować.
Nawet jakby jakimś cudem było zgodnie z konsensusem to zakładam się o whisky ze i tak poleci minimum 5% w dół bo taka to zabawa tutaj. A to że poleciało po wynikach za 3kw25 z 68 na 62 a więc jakieś 10% to nie znaczy i że tym razem poleci jedynie 10%. A dlaczego? Bo jesteśmy kilka zlociszy wyżej wiec zadziała prawo fizyki: im wyżej coś jest tym ma większą energię potencjalną i szybciej leci na dół:)))
Zapewniam różnych wyznawców pokroju Dextera pumy i innych, że bawię się tutaj od wielu wielu kwartałów i jak do tej pory najlepszy moment na zakup waszej “perełki” to następna sesja po wynikach. Nie bawię się w jakieś śmieszne longtermy. Tu się. Popatrz: kupując po ostatnich wynikach za jakieś 62-65 jesteś do przodu ponad 10 zł na akcji. Pomnóż to razy 10k. Jak dla mnie rewelacyjna stopa zwrotu w niecałe 3 miesiące. Teraz przypuszczam że będzie podobnie i w maju sprzedam z zyskiem i to niemałym
Re: Wyniki Autor: ~Spokojnyjakcodzien [217.216.103.*]
A możesz przypomnieć jaki był kurs dwa dni po tych tragicznych wynikach? Góra i cały czas góra. To się baw w strzelanie a my sobie poczekamy kolejny roczek labo i dwa. I tak już od 2029.
Była mowa o dniu po szacunkach, a tutaj najczęściej był minus. Jedyna okoliczność jaka pozytywnie może wpłynąć na notowania kursu to to co się dzieje na rynkach w styczniu i ewentualnie gra pod q1, także niech kazdy robi jak uważa. Napewno w piątek nudno nie będzie.
@Spokojnyjakcodzien:
Czytaj ze zrozumieniem. Napisałem przecież “dzień po wynikach”. A to że na drugi dzień rosło to tylko potwierdza o czym pisze, że wtedy się zarabia. Jesteś dowodem na to, że społeczeństwo ma problem z czytaniem ze zrozumieniem