A Ty byś nie kupił za 0.85 US przy cenie 1.05 w AU i wyższej w PL? Na kilkanaście tygodni przed dywidendą o podobnej wartości co cena akcji? No właśnie... i to jest mój problem.
Tam rok podatkowy kończy się 30 czerwca, a WZA odbywa się w listopadzie. Jeżeli do końca czerwca nie będzie kasy, co jest bardzo prawdopodobne, to dopiero WZA'27 może podjąć uchwałę. Czyli najszybciej listopad'27 - ponad 20 miesięcy.
Odp na pytanie w tytule :Jeśli nie ma problemu to może 160mln albo 600mln akcji dodrukować. Jak można tak pisać że rozwadnianie akcji to bardzo dobra rzecz.
Kto miał się zapakować, ten zrobił to na dużo niższych poziomach. Wg. Mnie teraz po za spekulacją nikt nie pakuje akcji do worka.
Akcji w milionach można było brać na poziomie 1.7-1.9 przez rok. Dla mnie dzisiejszy kurs w ogóle nie jest atrakcyjny i nie rozumiem tego pisania „ odebrali Wam akcje”
„Wam” - to znaczy komu? Groszołapom czy kolkowiczom?
Rozdaje im zadarmo akcje i to jest głupie powinno być min 5 zł za akcje bo dyw min 2.5 ale nic nieporadzimy dają swoim bo czesc poszła dla obecnych juz akcjonariuszy
Im więcej akcji tym dywidenda na jedną akcje niższa - dlatego taka reakcja. Swoją drogą musieli jakoś udobruchać tych co zapakowali się pod korek akcjami i liczyli na szybszy finał sprawy. Być może co niektórzy kredyty na kupno udziałów zaciągnęli :-)