juz jakis czas temu o tym pisalem, poza tym wzrasta ilosc i liczba zkecen kupna jesli zostanie rzucone jakies wieksze zlecenie na S zaraz popyt sie odbudowuje , pamietajcie podaz jest ograniczona popyt teoretycznie jest nieograniczony szczegolnie pobudzony wzrostami i zmiana trendu, dlatego Hub tech jest tak szybkim papierem na przelomie roku 2020/2011 w kilka tygodni wzrosl kurs z 0.2 groszy do 1.2 zl czyli szesciokrotnie ) al eteraz sytuacja spolki jest o niebo lepsza
Panie Gregor sytuacja spółki jest lepsza, ale też akcji jest więcej, mimo że są niedopuszczone do obrotu. Perspektywy też są lepsze, zyski, rozwój itd., ale też problemy zarządu są bardzo duże i dopóki się z nimi nie uporają wzrostów nie będzie. Rynek NC też nie rozpieszcza, a zarząd tej spółki zajmuje się rozwiązywaniem własnych problemów, a nie odbudową zniszczonej reputacji. Może sobie gdzieś tam strzelą fotkę, ale brak komunikacji z rynkiem niszczy tą spółka od kilku lat. Dla mnie zarząd jest odpowiedzialny za całe zło na kursie tej spółki, a ich milczenie świadczy o ich niekompetencjach do zarządzania spółką giełdową. Szkoda, że ich nie odsunęli po tych zarzutach i przez to mamy to, co widać.
Mam podobne odczucia KOL ale z drugiej strony ileż to było takich spółek z takimi problemami. Spółka spółką a że ktoś miał lepkie ręce jak historia pokazuje wcale źle nie wpływało z perspektywy czasu źle na kurs. Nawet takie trupy jak Ursus czy Rafako i wiele innych kurs szybował w górę mimo personalnych problemów. HUB to kapitalna fundamentalnie spółka i tutaj wzrosty przyjdą prędzej czy później bez względu na wszystko.
Quest, ale mi nie chodzi o reanimowanie trupa lub spekulacyjnym wzrost tylko o stabilne wzrosty oparte właśnie na fundamentach, które przecież tu są. Tymczasem mamy zasypywanie każdego wzrostu, trzymanie kursu na określonym przez kogoś poziomie i ślepy zarząd, który zapomniał, że jest na giełdzie zapomniał o zniszczonym zaufaniu, a zniszczonym przez nich i widzącym jedynie czubek własnego nosa lub zajęty napychaniem własnego portfela. Przecież nawet ta współpraca z azotami nie jest współpraca na gębę tylko zapewne jest oparta o jakąś umowę, ale zarząd uznał, że nam się te informacje nie należą. Mam nadzieję, że coś się tu zmieni, ale chyba do tego musiał by się zmienić zarząd na bardziej kompetentny i wiedzący, od czego jest, a nie zajęty dorabianiem się niekoniecznie legalnie.
Dnia 2026-01-28 o godz. 09:41 ~Gregor napisał(a): > juz jakis czas temu o tym pisalem, poza tym wzrasta ilosc i liczba zkecen kupna jesli zostanie rzucone jakies wieksze zlecenie na S zaraz popyt sie odbudowuje , pamietajcie podaz jest ograniczona popyt teoretycznie jest nieograniczony szczegolnie pobudzony wzrostami i zmiana trendu, dlatego Hub tech jest tak szybkim papierem na przelomie roku 2020/2011 w kilka tygodni wzrosl kurs z 0.2 groszy do 1.2 zl czyli szesciokrotnie ) al eteraz sytuacja spolki jest o niebo lepsza
Poprawa czeskich błędów :-)
z 0,2 zł -> 1,2 zł w przełomie 2020/2021 r. :-)
Warto dodać, że wtedy były to wzrosty czysto spekulacyjne. Teraz natomiast, przynajmniej TEORETYCZNIE, przyszedł czas na wzrosty fundamentalne. Faktycznie spółka stoi bardzo dobrze a dynamika rozwoju wręcz nabiera tempa.
Powinno się to przełożyć także w PRAKTYCE na wzrost kursu. Najlepiej w podobny sposób jak kiedyś, dawno temu na CD Projekt. Czyli nie za szybko, ale sukcesywnie do góry.
A jak będzie ? To NewConnect - zobaczymy. Warto jednak być cierpliwym i raczej warto posiadać akcje.
hub tech to szybka spolka tutaj albo cos rosnie mocni i szybko albo wcale ) dlatego przy pierwszych sygnalach kupna szybko pojawi sie tutaj tez spekulacyjny kapital )
Myślę że to sam zarząd i prezes trzymają kurs w ryzach.Kiedys ktoś napisał że na jednym z walnych na pytanie przedstawiciela luxemburczykow jaki kurs jest dla spółki satysfakcjonujący odpowiedział cuduje 30 gr.bo to jest 3 krotność emisi i dodał wystarczy.Mysle że dokąd nie znajdzie się jakiś prywatny silny finansowo fundusz to kurs nie wzrośnie bo dzisiejsi udziałowcy mają tyle akcji że zasypia każdy popyt drobnych jak to mówią spekulantow To jest mafia i tyle .W takie spółki nie ma co inwestować.
Dzięki za radę, ale przecież mu tu wszyscy tak jak i ty jesteśmy tylko dla towarzystwa. Nikt tu nie inwestuje, nikt nie kupuje i nikt nie sprzedaj, bo i nie ma co, ale twoja troska została zauważona i odnotowana.
Jednak powinieneś docenić, że poświęcił sobotę na rzeczową i merytoryczną analizę spółki, dodajmy spółki, którą nie jest zainteresowany z powodu dużej ilość akcji. Jak widzisz posiada ogromną wiedzę o tej spółce i zasypał cię wartościowymi informacjami.
Dziękuje, że dałeś upust emocjom i pokazałeś swoje prawdziwe oblicze. Nie ma nic piękniejszego na forum, jak bezradny troll, któremu z powodu swojej bezradności włącza się agresor i obraża innych użytkowników forum. Pominę fakt, że jeżeli przyjąć twój sposób rozumowania, że każdy, kto tu się wypowiada ma akcje to musisz wisieć tu najdłużej i najwyżej, a agresywne i chamskie zachowanie pokazuje, że już puszczają ci nie tylko nerwy. Proponuję melisę, bo obrażeniem nic nie wskórasz. Przepraszam innych użytkowników, bo wiem, że wątek o niedyskutowaniu z głupotą dotyczy ciebie, ale chciałem, żebyś poczuł się choć trochę zauważony na tym forum. To był po prostu dobry uczynek. Żegnam.
jestem pod wrazeniem dla spolki i uznaniem dla zarzadu za rozwoj jaki nastapil w spolce od 3 lat szczegolnie za wydzielenie wieloplaszczyznowego biznesu mam na mysli produkcje ekologicznych kosmetykow Only BIo i wejscie w rynek nawozow . Niestety zrobili to tak bardzo po cichu ze niewielu inwestorow wie jaki skok milowy wykonala spolka wiec to tez w naszej gestii jest aby rynek sie o tym dowiedzial, nawiasem mowiac to ten maliniak tez poniead sie do tego przyczynia wypisujac tutaj te swoje bzdury i nieswiadomie podnoszac w rankingach Hub tech