bo widać, że strategia pt 'droga donikąd' podziałała na TFI, a oni mają tego towaru do wyrzucenia bardzo dużo. Jeżeli to prawda: https://www.stockwatch.pl/inwestor/tfi-pzu-sa.aspx
to czekam na komunikat o zejściu poniżej 5% a to będzie kolejny dopalacz podażowy.
Można spróbować łapać na tygodniowej SMA200 - będą to poziomy 2,3-2,4 PLNa Tylko, że ten poziom może być szybko złamany na dopalaczu od TFI PZU o zejściu poniżej 5%.
Dnia 2026-01-27 o godz. 18:48 ~Andy napisał(a): > Jest wsparcie jedno roczne na poziomie 2,76 zeta, tam można podbierać akcje,rynek silnie wysprzedany, wskaźniki szorują po dnie RSI poniżej 30
W końcu coś logicznego dzięki. Ja już trochę mam srednia 2,81 ale myślę że psychologicznie zejdzie poniżej 2,7 i tam można już naprawdę dobrać więcej imho..Słabi mają teraz oddawać i tyle
2,75 zeta, no moze cos tam na 2,74 zeta uhandluja ,niżej raczej już na siłę nie zwala kursu.Juz dziś na koniec sesji było widać wyraźnie, jak na chamskie zagrywki podbierali akcje poniżej 2,8 zeta. Ustawili 2 duże po /kilkadziesiąt
tys. /straszaki na sprzedaż na cenie 2,81 zeta i 2,8 zeta, a kupno ustawiali 2,795 zeta i 2,79 zeta. Ewidentnie dokonuje się poważna wymiana akcjonariatu na dużych obrotach. Przesilenie już bliskie.
Dnia 2026-01-27 o godz. 19:22 ~Andy napisał(a): > 2,75 zeta, no moze cos tam na 2,74 zeta uhandluja ,niżej raczej już na siłę nie zwala kursu.Juz dziś na koniec sesji było widać wyraźnie, jak na chamskie zagrywki podbierali akcje poniżej 2,8 zeta. Ustawili 2 duże po /kilkadziesiąt > > tys. /straszaki na sprzedaż na cenie 2,81 zeta i 2,8 zeta, a kupno ustawiali 2,795 zeta i 2,79 zeta. Ewidentnie dokonuje się poważna wymiana akcjonariatu na dużych obrotach. Przesilenie już bliskie.
czymże jest AT przy potędze analizy fundamentalnej? tak tylko parafrazuję :P