Mijają kolejne tygodnie i jest dokładnie tak jak pisałem, jak na razie bez podstaw żeby to rosło dlatego wygląda to tak jak wygląda, Qwerty już pod koniec grudnia pisał o nowej strategii i o nowej spółce która ma tu wejść, ponoć finalizacja już tuz tuz ale jak na razie cisza jak makiem zasiał. Według Qwertego najpóżniej do 10 kwietnia ( czyli do publikacji raportu ) pojawi sie jakieś ciekawe ESPI odnoście nowej spółki ktróa miałaby tu wejść. czy Qwerty coś wie ? Czy posiada dostęp do jakichś informacji o których nie wiedzą inni inwestorzy? Czy po 10 kwietnia będzie odpał na akcjach? Czy tylko jest zwykłym naganiaczem i to kłamstwa bez żadnego pokrycia ? Sam jestem ciekaw, czas pokaże , do publikacji raportu został miesiąc czasu więc z chęcią przeczytam raport od deski do deski. Czy wykażą w końcu jakieś zyski i czy rzeczywiście wprowadza tu nową spółkę? Zegar tyka, czekamy, czasu już niewiele zostało
Lepiej zajmij się sobą. Kłamiesz, bo nigdzie nie pisałem, że coś jest "tuż, tuż", pisałem natomiast, że czekam na info, i że info najpóźniej pojawi się 10 kwietnia, bo taki jest termin najbliższego raportu. Nie tylko naganiasz na spadki, ale i tworzysz nadinterpretacje.
Nie naganiam na żadne spadki, piszę tylko jakie są moje spostrzeżenia co do samej spółki i kursu, już nie będę pisał kto tu na co nagania bo nie należę do złośliwych ludzi. Zaciekawiło mnie tylko czy posiadasz jakieś dodatkowe informacji skoro piszesz że najpóżniej do 10 kwietnia będzie tu jakieś ciekawe ESPI ? Bo może rzeczywiście cos wiesz i będzie odpał na papierze dlatego bacznie obserwuje, zegar tyka, a czas pokaże kto tu na co nagania, 10 kwiecień coraz bliżej, ale oczywiście jak to ująłeś ... " im wcześniej, tym lepiej, wiadomo"
Nie piszę, że będzie. Piszę, że może być, a właściwie być powinno. Jeśli jednak nie będzie, to 10 kwietnia już się nie wymigają i jakieś informacje przy okazji raportu będą musieli zamieścić. Czas nie pokaże, kto nagania, bo wiadomo, że w tej sytuacji naganiasz ty, a za miesiąc sytuacja będzie zupełnie inna. Ja piszę, że czekam, bo wierzę, że chcą coś z tą spółką zrobić, zgodnie z ich oświadczeniem, a ty i do ciebie podobni piszą o scenariuszu skrajnie negatywnym, w tonie absolutnej pewności. To takich naganiaczy, jak ty trzeba zapytać, czy czegoś nie wiedzą/wiecie. Ja tymczasem czekam spokojnie na raport lub komunikat. Tak, jak wiele osób zapewne.
Kolego wyraźnie napisałeś że " najpóźniej do 10 kwietnia czegoś się dowiemy" , nie pisałeś że " do 10 kwietnia powinno coś być" , obracasz kota ogonem albo sam przestajesz wierzyć w to co piszesz. Ja na przykład uważam, że w Polce najniższa krajowa "powiina być " na poziomie 15tyś zł brutto, a jaka jest każdy wie, więc to że ty teraz zmieniasz już zdanie i piszesz, że " do 10 kwietnia powinniśmy już coś wiedzieć" nie znaczy że tak będzie, to tylko twoje pobożne życzenia i spekulacje. Widzisz już różnicę między "będzie" a "być powinno" ? A jeśli chodzi o sam raport to powiem ci szczerze że sam jestem ciekaw co oni znów ciekawego w tym raporcie wymyślą, chociaż uważam że po tym co tutaj sie wydarzyło to raczej mało kto zaufa spółce odnoście nowej strategii, przecież tu przez kilka lat komunikowali o połączeniu z the batteries , nawet ostatnie raporty wskazywały że wszystko idzie jak po torach, a jak to się skończyło to już wszyscy wiemy, więc czemu nagle teraz po tym wszystkim inwestorzy mieli by uwierzyć w jakąś nową strategie ? sam nie wiem . Zaufanie do spółki strasznie spadło , widać to po kursie, no ale jeśli ktoś jest człowiekiem wielkiej wiary to oczywiście niech kupuje, każdy niech robi sobie ze swoimi ciężko zarobionymi pieniędzmi co chce.
heheh tak tak , wszyscy na około zawiedli tylko nie oni, zdolność oceny sytuacji przez ciebie jest niesamowita, przeczytam sobie ten raport z ciekawości , coś czuję że będe miał niezły ubaw
Miałem nadzieję, że może ogłoszą nowe odwrotne przejęcie, ale chcą po prostu rozpocząć działalność w branży OZE, co nie dziwi, biorąc pod uwagę bazę klientów i kontaktów Columbusa.
Dnia 2026-04-22 o godz. 19:43 ~Qwerty napisał(a): > Miałem nadzieję, że może ogłoszą nowe odwrotne przejęcie, ale chcą po prostu rozpocząć działalność w branży OZE, co nie dziwi, biorąc pod uwagę bazę klientów i kontaktów Columbusa.
Albo po prostu takie bagno, że nikt nie chciał takim wehikułem wchodzić na giełdę. Po telefonie pana Z. i odrębnym wywiadzie w Kanale Zero szambo coraz bardziej zaczęło wybijać (mieliśmy tam darmową reklamę naszej perełki). Jeżeli nie RTO, to skąd finansowanie na nową działalność? Będzie emisja? Z pustego i Salomon nie naleje. Czyli kolejne lata przed nami, ale na szczęście drzewa tlenowe i wierzba energetyczna szybko rosną.