Aby uporządkować inf dotycząca zapisów na serię G 4 669 911 .Za 7 akcji przydział 1 akcja po 0.45 gr plus oczywiście standardowo opłata prowizja brokera .Zapisy można składać maksymalnie do 18 lutego.Dyskonto jest duże .Każdy podejmuje swoją decyzję inwestycyjna .Nie jest to porada .Ale ja z chęcią na 4.300 akcji bonusowych zapisałem się .Powodzenia
Dnia 2026-01-26 o godz. 10:00 ~KJB napisał(a): > Aby uporządkować inf dotycząca zapisów na serię G 4 669 911 .Za 7 akcji przydział 1 akcja po 0.45 gr plus oczywiście standardowo opłata prowizja brokera .Zapisy można składać maksymalnie do 18 lutego.Dyskonto jest duże .Każdy podejmuje swoją decyzję inwestycyjna .Nie jest to porada .Ale ja z chęcią na 4.300 akcji bonusowych zapisałem się .Powodzenia
Nie takie "oczywiście" bo sporo biur maklerskich nie bierze żadnej prowizji za przydział akcji. Po prostu dopisują nowe akcje do rachunków bez żadnych opłat. Opłaty są przy kupnie lub sprzedaży.
Dokładnie to samo pytanie mam odnośnie ING Makler. Chciałbym się zapisać, prawa poboru mam na koncie tylko nie ma opcji zapisu na nowe akcje w stosunku 7:1. Czy ktos moze przerabial to juz w ING Makler?
W santanderze można on-line od dzisiaj, taką informację uzyskałem telefonicznie. A do kolegi wyżej: tak jeżeli ma się na to przeznaczone pln-y. Długi termin też jest potrzebny w portfelu.
W piątek dzwoniłem to powiedzieli, że będzie na początku przyszłego tyg. czyli od dzisiaj i wchodziłem na konto około 9.00 i był dostępny zapis i było, że pp będą notowane od 12.01, a później zapis zniknął.
W ostatnim espi spółki masz w załączniku formularz realizacji praw poboru, można wypełnić i osobiście zanieść do placówki banku, skoro taki cyrk jest tam na łączach. Ja mam niedużą część akcji w mBanku i już widzę, że będzie szła po grudzie współpraca, bo samo dodzwonienie się, to jak umawianie na wizytę w poniedziałek rano do lekarza POZ.
Przecież tych akcji nikt od Was nie chce kupić po wyższej cenie niż 0.59, więc to proste że po przydziale akcji kurs spadnie oby nie poniżej 0.45 przecież nikt z zewnątrz nie chce tych akcji a wy myślicie jak się ich pozbyć z jak najmniejszą stratą.
Podam Ci kilka przykładów gdy napiszę delikatnie po nierozważnym ruchu prezesa spółka traci zaufanie zostają na niej ludzie którzy wiszą na haku i czasami wiele lat przykład movigems,bioton i kilku innych, zaufanie łatwo stracić ciężko ją odzyskać.
Zaufanie juz jest w cenie. Wiec ponawiam pytanie. Jak zwiekszenie ilosci akcji o 14% w cenie 45gr przy kursie 60gr mialoby obnizyc ten kurs do 45 groszy? Podaj sposob swoich wyliczeń xd
W porządku teraz kurs 0.59 kupisz1/7 po 0.45 średnia wyjdzie około 0.55 i myślę że kurs tam spadnie i będzie się bujał to i tak nic nie zarobisz stracisz tylko czas kiedy na giełdzie trwa hossa,a zresztą rubta co chceta ja w to nie wchodzę.
Posłuchaj kiedyś czatu z prezesem medinice a także z profesorem Suwalskim wtedy zrozumiesz dlaczego ja i wielu innych zaufałem tej spółce fakt czekałem długo bo 3 lata ale warto było nie będę się chwalił ile jestem zarobiony gdyż jeszcze nie sprzedałem i przed 100 zł nie zamierzam ale porównaj obiecanki tego prezesa a tamtego to zrozumiesz tu można tylko liczyć na spekułe i nic więcej.
a ja sprzedałem jak kurs latał po wyżej 60gr co prawda ze strata ok 25% zostawiając sobie 10akcji i teraz zrobię za całość z tej kasy zapis dodatkowy i jak sprzedam ponownie w okolicach 60gr odrobię straty inaczej nie widze takiej możliwości Radzę to samo zrobić
no chyba że będzie taki moment jak po zapisach na Milisystem że spadło w trakcie zapisów do 30gr a potem podciągnęli kurs na kilka dni o 60% i więcej ale tego nikt nie przewidzi i można było ładnie zarobić w krótkim terminie