i dzisiejsza sesja to potwierdza czas rozpocząć pogoń z PMX który dziś idzie na nowe roczne szczyty ( teraz 8.72 ) bo startował z Trakcją z tego samego poziomu 1.8
gratuluję, ja tam jestem na max w Trakcji i czekam na 10 a potem zobaczymy ale jakbym miał dopływ gotówki to bym kupił trochę PGE bo po takiej zimie i dołowaniu kursu też może szybko byc po 20 zł
Maciek fantay patrzy tylko na poziomie startu z dwóch zeta a nie na wskaźniki c/z c/wk czy freefloat przyrównójąc obie spólki tu ma rację pieć zeta do ośmiu siedemdziesieciu
dokładnie tak porównuję tylko cenę z tego samego okresu tu rozgrywa kasa a nie wskaźniki i zauważ ze kasa coraz większa jak zajmowałem pozycję obroty były po 20-30 tys na sesję i kto by wtedy pomyślał, że teraz 1-2 miliony to mało ten papier dopiero jest szykowany do rozgrywki a zyski za 2025 będą do tego konkretnym impulsem
Zgodnie z podpowiedzią Zarządu Trakcji: "Mamy rekordowy rok, jeśli chodzi o nakłady inwestycyjne w PKP PLK i to jest bardzo istotne, a ten plan strategiczny PKP PLK jest realizowany, powiedziałbym w sposób punktualny. (...) Okresy się wydłużają z powodu pytań do opracowania przez zamawiających" - ocenił prezes." - należy się zatem teraz lada moment spodziewać info o nowych kontraktach i możemy się spodziewać najmniej dziesiątki, czyli dokupując Trakcję trafiamy w dziesiątkę a ta dziesiątka to niebawem 10 zł za akcję
No nie ma co ukrywać Aniu ze jakieś info by sie przydało żeby na trwałe trakcja przebiła pięć zeta bo już trochę czasu się mieli na tym poziomie a chętnych do sprzedaży coraz mniej
Nie ukrywam że ja też myślałem ze wolny pieniazek po sprzedaży pxm wmontuje dalej w trakcję po dużo niższej cenie ale suma sumarum dokupiłem trakcji trochę drożej dzisiaj i mimo wszystko wbrew moim zasadom żeby trzymac długoterminowo po obserwacji zachowania kursu kupilem znow pxm z powrotem ale po niższej cenie fizyk ryzyk i tu przyszlosc i tu przyszlosc najwyżej zawisnę na dluzej kto nie ryzykuje to szampana nie pije a i tu i tu perspektywy są obiecujące z tym ze pxm bardziej spekulacyjne
Uważam, że dobrze zrobiłeś z PMX bo tu chwilowa zadyszka trochę z oznakami dystrybucji ale trzeba cierpliwie poczekać na szacunkowe wyniki i moim zdaniem po nich kontynuacja jazdy na północ