• Zbieranie Autor: ~Ganiczek [91.94.17.*]
    Zbieranie akcji traw w najlepsze niedługo nowy akcjonariusz się ujawni
  • Re: Zbieranie Autor: ~Pchacz [185.235.206.*]
    Dokładnie :)
  • Re: Zbieranie Autor: ~Obserwator [5.184.243.*]
    Tak, wygląda to na zbieranie przez kogoś większego. Gdyby to tylko drobnica kupowała to obroty byłyby dużo mniejsze. Jeśli w akcjonariacie pojawiłby się obok Mezzo (51% akcji) kolejny większy udziałowiec to byłoby to potwierdzenie, że otwiera się nowy rozdział.
  • Re: Zbieranie Autor: ~WielkiShu [5.173.190.*]
    Czekamy, tylko patrzeć jak wystrzelimy
    Ja tam mogę czekać i parę lat na efekt. Gdzieś mam dobre przeczucia. Kryształowa kula potwierdziła, że warto.
    Zajrzałem na stronę VR Factory na Biznes Radar i dzisiejszego komunikatu wynika, że Mezzo zmniejszył stan posiadania akcji spółki z 51,5% do 48,18%.
    Ucieka ze statku?
    Robi miejsce komuś innemu czy ucieka ze statku?
    A skąd my to możemy wiedzieć jak nie ma żadnych komunikatów na które czeka rynek? Zmniejszenie stanu posiadania przez Mezzo z 51% na 48% jest trochę dziwne skoro tutaj ma być dobra przyszłość. Zaraz pojawi się Iza i napisze.....
  • Re: Zbieranie Autor: ~Peńsiak [77.111.246.*]
    Może faktycznie VR do piachu, chyba że będą sie wysypywać jeszcze dwa lata. Zarobiłem na swoich akcjach 20% wiec zawsze coś. Jak będzie po 5 groszy jak pisała iza do odkupie :)
  • Re: Zbieranie Autor: ~VR [46.112.97.*]
    Jeżeli kolega Peńsiak napisał, że po sprzedaży jego 15 k akcji cena się zwaliła o 8%, to wyobraźcie sobie jakby się zwaliła cena gdyby Mezzo w kilka sesji wrzuciło na rynek 1 mln akcji… To oczywiste, że ktoś to od nich odbiera bo pomimo ich sprzedaży, cena wzrastała. A komunikaty wchodzą do publikacji wówczas, gdy regulacje im każą o tym poinformować. Główny kierunek i strategia zostanie ogłoszona na szarym końcu… najwidoczniej to jeszcze nie jest ten moment. Pewne jest natomiast to, że nikt o zdrowych zmysłach nie kupuje akcje za x mln zł, żeby później sprzedawać na stracie.
    No problem w tym, że mezzo to ma średnio za 20gr z małym hakiem (sporo ponizej 21gr) więc teraz oddaje to na zero, albo z małym zyskiem więc wygląda tak jakby wychodził bokiem na zero z całej akcji czyszczenia spółki pod likwidację.
    Tylko po co Mezzo obejmował by 51% akcji skoro miałby wyjść na zero? Nie ma to żadnego sensu. Ale pytanie dlaczego sprzedali 3% swoich akcji bez żadnego zysku?
  • Re: Zbieranie Autor: ~Mis [188.47.122.*]
    Może oddal bo wie że będzie pompa i zarobi na tym więcej ale my dowiemy się o tym ostatni wić warto mieć mały pakiecik w ręku myślę że na dniach zobaczymy jak mezo dalej sprzedawał dzisiaj to ujawnienie nowego coraz bliżej
    Coraz gorzej to wygląda. Mamy drugi dzień dużych spadków na dużych obrotach. Główny akcjonariusz zmniejszył swój stan posiadania z 51% do 48%. Nie ma komunikatów że spółki i nie wystarczy fantazjowanie marzycieli, że "idzie nowe".
  • Re: Zbieranie Autor: ~Pchacz [37.47.120.*]
    Ja zgarnałem swoje 20%. Odkupie jak zleci na 10 groszy :)
  • Re: Zbieranie Autor: ~Mis [188.47.122.*]
    To nie jest wcale duży obrut duży to był w czwartek jak ok 1 mln akcji się przemielilo dzisiaj jest słabo bo nie ma kupującego który pkc z rana ściągnął akcje z rynku a teraz drobnica się wyprzedaje bo wszedł zły komunikat o sprzedaży mezzo. Jeżeli bidy wrócą to znaczy że akumulacja trwa naraze mamy testowanie kursu gzie pojawi się popyt
    Dobra oddałem swoje 15000 akcji przed chwilą i się cena wywaliła na pysk na -8%.
  • Re: Zbieranie Autor: transek1975 [91.234.124.*]
    Obserwtator, upycha sie akcje na dobrych informacjach a nie na zlych. :)
  • Re: Zbieranie Autor: transek1975 [91.234.124.*]
    Na serio myslicie ze to nie była ustawka. Nie bylo obrotow a tu nagle ktos 22.01 wymienil 1mln akcji ?
    I nie 23 jak napisali w raporcie. Wszystko zostaje wsrod swoich. :)
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.