@Jadzia, nowe akcje chyba już od 20.01 są dostępne w obrocie? Generalnie, tylko głupiec by je puszczał w rynek teraz po takim kursie i przed wejściem na GPW. Krótkotrwały spadek jest, ale teraz powinno być już tylko w górę. Chyba, że za jakiś czas znowu zrobią akcję jak dzisiaj, ale moim zdaniem to po to żeby jeszcze odkupić jak najtaniej.
Też dokupiłem po 11,5zł. Tylko pluję sobie w brodę, że dałem się nabrać na te ostatnie ESPI i dość dużo dokupiłem jeszcze po 15zł :/ Na szczęście mam też kupione trochę jeszcze wcześniej więc średnia nie jest zła, ale byłaby lepsza gdybym tych zakupów po 15 nie zrobił :P No, ale w dłuższej perspektywie to i tak te 15zł to będzie jak promocja :)
To czy masz średnią 12 czy 15 nie ma fundamentalnego znaczenia jeśli dowiozą to co naobiecywali. Bardziej ma znaczenie czy masz wystarczająco twarde cohones żeby ujechać wszystkie manipulacje, nie kupować na górce a jak już to na pewno nie sprzedawać w panice :)
@Pan Jan, akurat NIEWIADÓW wydaje mi się jednym z pewniaków na 2026 r i oczywiście będę to trzymał długoterminowo. Oczywistym faktem jest bowiem, że w Polsce nie ma wielu firm, które są w stanie produkować amunicję, a zapotrzebowanie będzie ogromne. Niezależnie czy na Ukrainie ogłoszą pokój (który i tak za długo nie potrwa) czy dalej będzie wojna. Polska i kraje Europy Zachodniej mają ogromne niedostatki uzbrojenia, a zwłaszcza amunicji. Więc moim zdaniem właśnie amunicja i drony to po prostu pewniaki. Tutaj po prostu trzeba dokupować jak się zdarzy promocja i zapominać. Przyjdzie lato lub jesień to można pomyśleć o zbiorach zasianych plonów :)
Co do większości się zgadzam za wyjątkiem pewniaka. Mimo sprzyjających warunków pewniaków nie ma i wiele rzeczy może się wysypać. Natomiast faktem jest, że idą do przodu zgodnie z planem i znaki na niebie i ziemi nie wskazują aby coś się miało wyłożyć. Trzymać i nie panikować. W zimie pogonicie po 60 :)