• Zasieg Autor: ~AGA [93.159.62.*]
    Jaki wg was moze być zasięg wzrostu spółki w bajblizszych 2-3 latach?
    Gdzie znajdę właściwy wykres spolki, od początku notowania na gpw? Na różnych platformach pokazuje różne wykresy.
  • Re: Zasieg Autor: ~Akcjonariusz [31.61.252.*]
    Według mnie może dojść do 7pln, ale z wcześniejszym spadkiem w okolice 3,30pln. Jak dojdzie do 7pln bez spadku w ciagu kilku miesięcy, to według mnie będzie to wzrost spekulacyjny, bo póki co nie ma ku temu merytorycznych podstaw. Chyba, że ma to wyglądać tak, że teraz dojdzie w dwa miesiące do 7pln i kto ma zarobić, to zarobi, a później będzie przez kilka lat stało w miejscu, albo spadnie. Już samo to, że jutro jest kolejne NWZA w sprawie przedłużenia finansowania sporo mówi o kondycji spółki. Wskaźniki C/WK, czy C/Z w tym momencie są już mocno powyżej przeciętnej dla branży. Kapitalizacja przy obecnym kursie już jest wyższa niż Polimexu. Tu problemem jest ilość akcji. Nadrukowali setki milionów i ludziom się wydaje, że cena 5pln to mało, bo Polimex, czy Torpol są droższe. Tylko trzeba wziąć pod uwagę ile tam jest akcji a ile tu. Wyniki za 2025 zapowiadają się dobre. Jak pokażą 100mln pln netto, to wskaźniki trochę się poprawią, ale tu znowu mamy kolejną ugodę z PKP PLK. W 2023 i 2024 też mieli pełno tych ugód w wynikach. Muszą zacząć realnie zarabiać bez kreatywnej księgowości.
  • Re: Zasieg Autor: ~Okruch [188.146.22.*]
    Żadne 2 miesiące.

Dzisiejszy wolumen pokazuje wzrosty do 6-7 zl w ciągu max 2 tygodni

A pod co? Pod portfel zamówień i skorygowane wyniki zysku netto
  • Re: Zasieg Autor: ~michał [109.173.241.*]
    Dzisiaj znów dokupiłem i jestem całkowicie spokojny. Wzrost do poziomu 30 zł. w krótkim czasie jest spokojnie realny. Pozdrawiam
  • Re: Zasieg Autor: ~Szerszen [164.127.226.*]
    Skąd wy bierzecie podstawy do takich wycen jak 30zł weż podaj argumentacje bo czegoś tu nie rozumiem chyba ze ja jestem odklejony od rzeczywistosci
  • Re: Zasieg Autor: ~Janek [46.134.70.*]
    Wygląda na koniec marzeń bankierowych inwestorów. Klasyczny podwójny szczyt.
  • Re: Zasieg Autor: ~Piątek [93.159.183.*]
    Trzeci szczyt bedzie wyzej.
  • Re: Zasieg Autor: ~Fantay [188.146.190.*]
    Raczej znowu korekta w biegu
    Zobaczymy
    I zwała
  • Re: Zasieg Autor: ~michał [109.173.241.*]
    Szerszeń - z kąd optymizm? A no z dużego prawdopodobieństwa wygrania kolejnych przetargów. Olbrzymich nakładów na kolej, ktoś to musi realizować.
  • Re: Zasieg Autor: ~Szerszen [213.108.159.*]
    Ja wszystko rozumiem ale skąd wyrzasnales kwotę za jedną akcje 30zł przecież na polskim rynku kolejowym trakcja nie ma monopolu na wszystkie przetargi i nie jest jedyną realizującą takie prace poza tym zobacz ile jest akcji w rękach małych akcjonariuszy (ok6%)i spojrz kto posiada całą resztę to mi się wydaje ze ta twoja podana cena za jedną akcję powinna się znacząco urealnic
  • Re: Zasieg Autor: ~michał [37.248.167.*]
    30 zeta jest zupełnie z nikąd. Napisałem ot tak. Ale masz rację, rozwodnionych akcji jest bardzo mało więc przy dobrych informacjach płynących ze spółki powinno być dobrze.
    I to rzeczowa (w moim mniemaniu)odpowiedź powodzenia w dalszym inwestowaniu i dużych zysków z trakcji
  • Re: Zasieg Autor: ~Akcjonariusz [83.10.45.*]
    Nawet mały inwestor, który kupił że 200 tys akcji, nagle okazuje się że posiada prawie 2% free float. Wiele osób chce mieć tę spółkę z uwagi na perspektywy, więc musi ją odkupić znacznie drożej niż wynika z jej obecnej wartości, bo wiadomo że jak nie schrzanią roboty to przez długie lata pięknie firma powinna zarabiać. A akcji na sprzedaż po prostu nie ma...
  • Re: Zasieg Autor: ~Anna [31.0.37.*]
    Czy 30 zera to tak dużo przy Budimexie który też pracuje na kolei i ma jako podwykonawców m.in. Torpol? A Trakcja robi wszystko jako inwestor strategiczny???? Nie mówię że od razu ma tu być cena Budimexu ale może kiedyś....coś na ten temat wiem...
  • Re: Zasieg Autor: ~Akcjonariusz [83.10.45.*]
    Wcześniej się pomyliłem oczywiście, bo 200k akcji to niecały 1 procent freefloatu ( 27 mln akcji, pozostałe 94% unieruchomione w państwowych spółkach) a nie 2%.
    Ale to i tak świadczy jak jest ich mało, i na razie tylko to uzasadnia że może być sporo wyżej, bo już w tej chwili mamy dość wysoką cenę jeśli chodzi o C/Z lub C/WK. Ale te z kolei po dobrych danych za 2025 rok spadną, więc znowu zrobi się tanio, a spółkę z nieograniczonym rynkiem do wzięcia taką jak Trakcja warto mieć w portfelu :-)
  • Re: Zasieg Autor: ~Anna [31.0.39.*]
    Nieuchronnie pniemy się do góry...Jaki pułap??? Tak jak mówię, żaden wzrost ceny nie powinien nas uruchamiać do myślenia o sprzedaży bo tutaj na koniec roku może być nawet 100 zł...a CPK dopiero ruszą...Trakcja dodatkowo także bierze się też za drogownictwo ....Ja w każdym razie mam wielki nadzieje pokryte obietnicami Zarządu Trakcji z ESPI...przeczytajcie....
  • Re: Zasieg Autor: ~Gucio [86.233.26.*]
    W czwartek może piątek info. które wszystko zmieni w podejściu do trakcji , zaczynamy działać marsz na szczecin
  • Re: Zasieg Autor: ~Akcjonariusz [31.61.244.*]
    Czy to ma coś wspólnego z transportem wodnym?
    Dziś trwa akcja wyleszczanie poziom 4.7
  • Re: Zasieg Autor: ~Anna [31.0.38.*]
    Na pewno kontrakty kolejowe będą częścią wiodącą w naszej firmie, bo to główna część sprzedażowa. Ale kontrakty drogowe będą rosły, opieramy te założenia np. o wieloletni plan budowy dróg (...). Mamy też szereg kontraktów, które robimy dla gmin i miast" - powiedział prezes Stefan Bekir Assanowicz.
    Zatem. Pytanko: Czy są jeszcze u nas leszcze???
    Się zastanawiam kto tu jeszcze sprzedaje w takiej cenie chyba ze z wora do wora .Najważniejsze to nie pękać czas zrobi swoje inwestycje I wyniki też więc nóżka na nóżkę i czekać. Albo powoli dokładać do portfela trakcję no takie moje przemyślenia
[x]
TRAKCJA 0,51% 3,92 2026-03-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.