Czy to poszło w kosmos? A co z datawalk, creotech - na synektiku mamy miliony zysku netto tam tylko plany więc czy synektik poszedł w kosmos - chyba nie. Faktycznie dywidenda może być powodem, nie każdy chce płacić już podatek ale z drugiej strony pod co ma rosnąć?
Pod obietnicę zgody FDA czy podziału?
Na creotech podział w trakcie więc komunikaty w ESPI:
2025-08-29 uzgodnienie i przyjęcie planu podziału spółki Creotech Instruments SA 2025-10-02 rozpoczęcie postępowania ws. zatwierdzenia prospektu Creotech Quantum SA 2026-01-19 pierwsze zawiadomienie o zamiarze dokonania podziału
Tu znów tylko obietnice i pewność na forum. To więc chcą się podzielić czy nie? Jeśli tak to dlaczego brak konkretnych działań i espi?
Czy złożyli wniosek o zgodę do FDA czy dalej nie ?
I uprzedzając kilku forumowiczów jestem trollem, Adamem itd. ale jako akcjonariusz chciałbym wiedzieć dlaczego władze spółki deklarują działania a w tych obszarach dalej nie ma żadnych efektów. I przypomnę tylko niektórych, rok tremu na konferencji v-ce zapewniał że do końca pierwszego kwartału 2025 złożą wniosek i w ciągu kilku tygodni powinni otrzymać zgodę. Mija rok, nic nie informowano o wniosku ani o zgodzie, mało tego nawet nikt się nie zająknął dlaczego mimo upływu roku (a w sumie już prawie 2,5) nie rozpoczęto badań w USA.
Chętnie poznam Wasze zdanie, oczywiście inwektywy i poniżanie potraktuję jako normę gdyż nie pisze o mega wzrostach.
Zaraz zaczną pisać że skoro tyle urosło w ostatnim czasie to nie wolno narzekać, ewentualnie że przecież rozszerzają portfolio, przychody powtarzalne itd. Mnie też cieszą wzrosty i rozwój ale mam wrażenie że co niektórzy popadają w nadmierny zachwyt. Faktem jest że szczególnie ze zgodą FDA coś jest nie tak albo zarząd coś ukrywa.
Logika podpowiada, aby w iosek i zgode dostala wydzielona spolka Syn2bio, bo to bedzie dla nien paliwo do wzrostow. Zarzad byc moze dlatego jeszcze zwleka.
Zgoda, to było by logiczne. Ale co z podziałem, kiedy został złożony prospekt do KNF? Pojawiła się we wrześniu informacja o badaniu planu podziału przez biegłego ale co więcej ?
Sed - to by było całkiem logiczne, tylko nie sądze żeby FDA czekało z jej przyznaniem za nim powstanie Syn2Bio. Czyli albo i tak się to bardzo przedłuża albo... już ją dostali ? :)
Sed przykro mi nie potrafię znaleźć, na forum jedynie podawano link do wywiadu z prezesem, w którym deklarował złożenie. Bardzo proszę jak masz podeślij link do espi o złożeniu.
Creotech podany jako przykład spółki, która dokonuje podziału i informuje akcjonariat w espi o etapach, szkoda że nie odniosłeś się do tego wątku tylko doszukałeś się lamentu bo nie rośnie. Poddałem w wątpliwość wiarygodność komunikatów płynących ze spółki argumentując to brakiem espi, przykro mi nie mogę znaleźć (oprócz wywiadu) komunikatu o złożeniu prospektu czy wniosku o zgodę FDA - stąd moje niezrozumienie - władze już kilkukrotnie deklarowały podjęcie tych działań wyznaczając różne terminy. Miłego dnia.
Ok,a ja dałem przykład Creotech ,że nic nie rośnie bez konsolidacji czy korekt,i to bez względu na informacje ze strony spółki,a często mam wrażenie,że nie wszyscy o tym pamiętają jeżeli chodzi o notowania Synektika.
Kardioznacznik to ściema. Spółka Syn2bio została wydzielona tylko po to aby uratować kurs Synektika. Po takich wzrostach gdyby był komunikat że kardioznacznik nie doszedł do skutku, to kurs Synektika spadł by na łeb na szyję. Po wydzieleniu tej spólki z Synektika kurs Syn2bio spadnie na łeb na szyję , gdy ogłoszą że jakiś kardioznacznik to tylko ściema . Kurs Synektika spadnie ,ale nie na łeb i szyję tylko 20-30 procent. Po to jest to wydzielenie. Żadnych zgód FDA nie ma i nie będzie bo to ściema.
Nie bój żaby, będzie rosło, ale z AT wynika, że konsolidacja może jeszcze utrzymywać się nawet do dwóch tygodni. Ale może być krócej. Jak mówi Zenek, czas pokaże.