Poważne pytanie. Pod co to rośnie? Akurat mam grypę. Zdiagnozowaną testem za 30 zł. Czy potrzeba czegoś więcej? To był test combo z bodaj też 5 patogenami.
abyś był wiarygodny w tej swojej permanentnej krytyce - napisz proszę jaka misja ci przyświeca pilnując forum 24/7 na spółce która jest dnem pod każdym względem. Jeśli z łatwością potrafisz zidentyfikować takiego ,,gniota,, to zakładam ,że bez problemów masz też namierzone wspaniałe perły , Na forum której spółki można szukać Twoich bezcennych porad w trybie 24/7 i na których spółkach będziesz zarabiał kasę bo rozumiem ,że tutaj na to nie ma szans. Jeśli doradzasz charytatywnie i robisz to z dobra serca po prostu dla ludzi to wskaż nam te złote strzały. dzięki z góry
Gibas, nie przyświeca mi żadna misja. Chyba że ta z nicku. Na Genomtec mam ponad 50% straty. Jestem tutaj 3 lub 4 lata. Byłem kiedy zaczynał się proces komercjalizacji. Wybacz, ale jedyna atrakcją tutaj jest, że jeden fundusz przerzuca akcje do drugiego. Chyba zasadnym jest pytanie pod co to rośnie? Aha, i pamiętam te wszystkie spółki krzak zakładane do badania rynków. Nawet kiedyś na Tajwanie taka miała zrobić rozeznanie:). Czyli wylewam swoje frustracje i złość, a przy okazji trochę nagonom przeszkadzam:). Nikomu nie doradzam, więc takich wpisów nie znajdziesz. Natomiast na Asbis trochę pisałem przeszkadzając spadziochom. No i dwie polskie spółki, które posiadam i zwiększam przy każdej okazji, znane wszystkim, Scope i Bioceltix.
Ja zamykam część pozycji na Medinice bo nie do końca wierzę preziowi i fundowi co kupił po 12 ziko i będę dobierał sobie ReadGene z onkologii genetycznej, ich strategiczny udziałowiec Adamed właśnie przejął fabrykę leków Sanofi w Hiszpanii !!!! https://businessinsider.com.pl/firmy/adamed-przejmuje-zaklad-sanofi-w-hiszpanii-co-to-oznacza-dla-rynku-lekow-w-ue/4mjldyj Na stronie ReadGene w zakładce dotyczącej prób klinicznych można zobaczyć dla kogo robią poważne badania.
Czysta spekulacja. Przewalone akcje z leonarto do fundacji. Po co taki ruch? W normalnych okolicznościach pod sprzedaż i wygenerowanie największych zysków poprzez obejście podatkowe.
Acro, oczywiście że nie odpowiedzą. To takie działanie na półsłówkach. I ekscytowanie się, że akcje są przerzucane w dziwny sposób. Tylko nikt nie mówi o meritum? KIEDY KOMERCJALIZACJA? No i cały czas przypominam, jak te nagony opowiadały, że 7 to tanio i wszystko poniżej będą zbierać.
Patrzac na wieloletnie zachowanie kurs to mamy ruchy po 50- 100 % spadlo na 3.40 czyli powrot do 7 albo wyzej jesli pakiet 1.5 mln akcji ma trafic w rynek bo musi byc duzy wolumen aby to pchnąć
A nie interesuje cie pod co to spadło ? Ludzie zorientowali sie ze wyprzedaz nie miała zadnych logicznych podstaw wiec kurs wraca do gory. Wszystkie brednie o wycofanie sie udzialowcow trafiły do kosza. Fakty nie mity ! Kto ma leb na karku wykorzystal i kupił na promocji.
Spadło, bo już dawno mieli sprzedać ID, a tego nie zrobili. Do tego nie mają partnera transakcyjnego, więc kto niby ma przeprowadzić komercjalizację? I widząc na rynku masę tanich combo testów, które działają, mimo, że nie są naszpikowane elektroniką, to większość ludzi wątpi w jakikolwiek sukces. Dojście kursu do 7 zł czy 10, to nie będzie sukces. Pomijam, że nadal to tylko ruchy spekulacyjne. Ja powody do spadków podałem. Podasz powody do wzrostów? Szacowany czas transakcji, jakieś przychychody? Cokolwiek?
Dnia 2026-01-23 o godz. 08:27 ~Antynagon napisał(a): > Spadło, bo już dawno mieli sprzedać ID, a tego nie zrobili. Do tego nie mają partnera transakcyjnego, więc kto niby ma przeprowadzić komercjalizację? I widząc na rynku masę tanich combo testów, które działają, mimo, że nie są naszpikowane elektroniką, to większość ludzi wątpi w jakikolwiek sukces. Dojście kursu do 7 zł czy 10, to nie będzie sukces. Pomijam, że nadal to tylko ruchy spekulacyjne. Ja powody do spadków podałem. Podasz powody do wzrostów? Szacowany czas transakcji, jakieś przychychody? Cokolwiek? --------------------------------------------------------- Jeśli to nie spekulacja, w końcu kończy się na każdej spółce, i nie gonienie "przypadku Medinice", to przyczyną może być ożywienie na linii współpracy z Lynx i jakaś forma dealu/współpracy/licencji w kierunku onkologicznym z partnerem chińskim. Genomtec ID idzie w odstawkę, idzie nowa narracja o skupieniu na ważniejszym rynkowo projekcie, a być może ID pójdzie jako extra gadżet do dealu (nikt go tak nie potrzebuje jak Chińczycy z niską bazą hospitalizacjiw terenie)
A tu wstawiam link sprzed pół roku z tego forum. Takie samo naganianie jak tutaj. A kto twierdził, że poleci? Możecie sobie sprawdzić. Ten spadek był naturalnym zachowaniem kursu na tej spółce. Tyle.
https://m.bankier.pl/forum/temat/15976449