• Jednorazowa dywidenda 18 PLN? Autor: ~Dywidenda [158.233.246.*]
    Na absolutny hit w tym gronie wyrasta Mercor. W 2026 r. analitycy DM BOŚ zakładają wypłatę 17,62 zł na akcję, co oznaczałoby stopę dywidendy na poziomie ok. 80 proc. Ten scenariusz oparty jest na założeniu jednorazowej, bardzo wysokiej dystrybucji gotówki po sprzedaży części aktywów i nie powinien być traktowany jako powtarzalny.
  • Re: Jednorazowa dywidenda 18 PLN? Autor: ~Prawda [83.7.24.*]
    Parę lat wstecz tyle dostałem, można sprawdzić. Dalej podtrzymuje moja wypowiedź że to jest bardzo dobra spółka, która daje mi spokój i kasę. Pozdrawiam
  • Re: Jednorazowa dywidenda 18 PLN? Autor: ~onle [62.133.153.*]
    POTWIERDZAM ja tez taka dostałem ale nie pamiętam ile lat temu.

• Re: Jednorazowa dywidenda 18 PLN? Autor: ~Prawda [83.4.143.*]
    Dlaczego usuwają moje wpisy.
  • Re: Jednorazowa dywidenda 18 PLN? Autor: ~Jac [37.47.252.*]
    Jak tam Twój spokój? :D
  • Re: Jednorazowa dywidenda 18 PLN? Autor: ~WPWPWPW [91.235.231.*]
    ILE TEJ DYWIDENDY MIAŁO BYĆ ? 18PLN ? TO CHYBA WARTO BRAĆ?
  • Re: Jednorazowa dywidenda 18 PLN? Autor: ~jac [91.241.5.*]
    zdecydowanie - po odcięciu kurs będzie na minusie :D

• Re: Jednorazowa dywidenda 18 PLN? Autor: ~Avita [31.183.165.*]
    raczej będą skupować akcje - przy takim wysokim free float jest co zbierać
  • Re: Jednorazowa dywidenda 18 PLN? Autor: ~jac [91.241.5.*]
    Wysoki free-float? Czyli jaki??
  • Górny pułap Autor: ~Obsererwer [77.236.16.*]
    Górny pułap to 4.50
  • Re: Górny pułap Autor: ~Ggg [37.47.87.*]
    Spółka ma dostać min. 300 baniek za swój biznes, a jest wyceniona na 228???
  • Re: Górny pułap Autor: ~Ggg [37.47.90.*]
    Uwielbiam te minusy bez odpowiedzi. Dlaczego minsujecie, bo???
  • Re: Górny pułap Autor: ~Sie [37.47.216.*]
    Bo piszesz bzdury?
  • Re: Jednorazowa dywidenda 18 PLN? Autor: ~humus5 [109.243.148.*]
    Jak znam DM BOS zaraz zrewidują wycenę i przewidywania na dużo niższe. Tak jak my czekają bo nic nie wiedzą. Jednak czytając wypowiedzi zarządu i reasumując sumy wymienianych tam kosztów versus zyski z transakcji i ogólnie z roku 2025 - to żadnych rewelacji dywidendowych oczekiwać nie należy. Poza tym za chwilę firma opuści WIG80 i ciąg dalszy nastąpi dość szybko. Przyzwyczaiłem się, że zarządy spółek w sytuacji dużych zastrzyków finansowych pasą się raczej same niż dają coś niecoś pojeść innym.
  • Re: Jednorazowa dywidenda 18 PLN? Autor: ~Myślący [178.235.177.*]
    Dnia 2026-03-18 o godz. 18:26 ~humus5 napisał(a):
    > Jak znam DM BOS zaraz zrewidują wycenę i przewidywania na dużo niższe. Tak jak my czekają bo nic nie wiedzą. Jednak czytając wypowiedzi zarządu i reasumując sumy wymienianych tam kosztów versus zyski z transakcji i ogólnie z roku 2025 - to żadnych rewelacji dywidendowych oczekiwać nie należy. Poza tym za chwilę firma opuści WIG80 i ciąg dalszy nastąpi dość szybko. Przyzwyczaiłem się, że zarządy spółek w sytuacji dużych zastrzyków finansowych pasą się raczej same niż dają coś niecoś pojeść innym.

tu masz rację podobnie uważam że dadzą leszczom z 50 gr dywidendy a cały miodek po sprzedaży najlepszych aktywów spółki spiją sami.
  • Re: Jednorazowa dywidenda 18 PLN? Autor: ~Myślący [178.235.177.*]
    Dnia 2026-04-07 o godz. 14:39 ~Myślący napisał(a):
    > Dnia 2026-03-18 o godz. 18:26 ~humus5 napisał(a):
    > > Jak znam DM BOS zaraz zrewidują wycenę i przewidywania na dużo niższe. Tak jak my czekają bo nic nie wiedzą. Jednak czytając wypowiedzi zarządu i reasumując sumy wymienianych tam kosztów versus zyski z transakcji i ogólnie z roku 2025 - to żadnych rewelacji dywidendowych oczekiwać nie należy. Poza tym za chwilę firma opuści WIG80 i ciąg dalszy nastąpi dość szybko. Przyzwyczaiłem się, że zarządy spółek w sytuacji dużych zastrzyków finansowych pasą się raczej same niż dają coś niecoś pojeść innym.
    >
    > tu masz rację podobnie uważam że dadzą leszczom z 50 gr dywidendy a cały miodek po sprzedaży najlepszych aktywów spółki spiją sami.
    Dodam jeszcze że napompowane balonicho upuszcza powietrza i powrót na 13x nieunikniony

[x]
MCR -0,35% 14,40 2026-05-15 16:32:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.