• Technicznie 1 Autor: ~combo [5.172.255.*]
    Odświeżam wątek czysto techniczny. Dlaczego? Bo właśnie ważą się losy głębokości korekty lub trendu bocznego.

Proponuje zejście na wykres 4h. Kurs od września 2025 "pilnuje" średniej z 50 sesji. Dopóki tak jest, trend niezagrożony. Wygodna sytuacja, bo nawet korekty lądują w okolicach tej średniej. "Łatwe zakupy"

Jako że obecnie jesteśmy na tej średniej to kilka informacji:

Niepokój dla pierwszych posiadaczy o słabych rękach pojawi się, gdy kurs tą średnią porzuci i poleci do średniej ze 100 sesji albo niżej, do 200sesyjnej.
    Na dzisiaj 50 sesji = 78,12zł; 100sesji = 73,54; 200 sesji = 60,08.

Zatem, jeżeli korekta ma się nie pogłębiać to silne ręce powinny próbować wyciągać do góry na najbliższych sesjach (pamiętajmy o pilnowaniu przez kurs średniej 50sesyjnej). Do tego fakt że kurs jest blisko oporu wskazuje, że teoretycznie scenariuszem bazowym jest kontynuacja trendu.

Do tego dołóżmy na wykresie 4h fakt uformowania się klasycznej flagi. Jej wybicie nada kierunek w krótkim terminie.

Sytuacja klarowna do kwadratu:)

Subiektywne strategie kupowania.
    Dla wyznawców i zainteresowanych powiększaniem pozycji: na dolnym ograniczeniu flagi (kanału) lub na średnich
    Dla techników: na wybiciu górnego ograniczenia flagi / na wybiciu oporu

Strategie sprzedawania (dla techników):
    Wersja aktywna: na lokalnych zasięgach fibo trendu
    Wersja pasywna: na negacjach formacji lub utracie średniej/wsparcia

Powodzenia!

Ps. Przypominam o dywergencji na RSI (dzienny/tygodniowy). Dla tych, którzy biorą takie rzeczy pod uwagę.
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~combo [5.172.255.*]
    Wykres dla wzrokowców:
    https://imgur.com/a/glQDUoS

• Re: Technicznie 1 Autor: ~Klin [31.175.4.*]
    Flaga malowana. No to podniosłem z dołu. Jak pacze na obrót to zbierają ukleje
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~donald-nie-trump [94.254.162.*]
    Chyba raczej techniczni. Za bardzo w punkt tę flagę. Ładny rysunek. Zapraszam na Compremum tam też może być ciekawie
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~hormon [79.188.89.*]
    Co do wsparcia, uważam że w cenach zamknięcia 76 wytrzyma.
    Sytuacja, być może, wygląda tak. Zapowiadana, między wierszami, grudniowa umowa (chyba też na jedno wskazanie) została z jakiegoś powodu zawieszona. Być może przyczyniła się do tego transakcja kupna Dark Blue Th. oraz rosnące zainteresowanie rynkowe degraderami i być może pojawiło się wielu chętnych (lub jeden chcący zgarnąć większy kawałek tortu) i Captor znalazł się w na tyle komfortowej sytuacji że może dyktować warunki dalszej gry, a nie brać co mu zaproponują
    Dlatego też, na ten czas, nie zakładam negatywnego scenariusza. Ot taki ze mnie optymista :)
    No i czekamy na kolejną paczkę danych z kliniki
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~combo [5.172.253.*]
    Ciekawy wątek hormon
    Ten tydzień poświęciłem na pogłębioną analizę dwóch sektorów:
    Fintech /e-comerce i Biotechnologia/Digital Health.
    To niesamowite jak szybko można ogarnąć dużą wiedzę w dobie AI.
    Także mam ochotę na trochę polemiki w temacie, który zapodałeś.
    Założę osobny watek. Tu w sumie rozprawiamy o technice:)

• Re: Technicznie 1 Autor: ~hormon [91.94.30.*]
    Zgodnie z założeniem 76 nie puściło :)
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~Klin [31.175.32.*]
    Oby. Mam nadzieję że jutro wybije proporczyk w górę
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~Klin [188.33.22.*]
    Zapodałem arkusz onlajnowy.Wszystko ułożone. Mam beke z tym lizaniem i odkrywkami na małych vol. Kurs centralnie na górnej bandzie proporca.Tylko teraz ktoś toto musi majtnąć up. Szuflować! Bo jak nie to nawrota
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~eng [109.173.144.*]
    Daj spokój z tym proporcem. Widać, że cos blokuje wzrost kursu.
    Co? Moim zdaniem wisząca nad rynkiem emisja.
    Nie sądzę aby ktoś podpisał z nimi poważną umowę z perspektywą pustej kasy w CTX za kilka miesięcy.
    Poza tym jest zobowiązanie funduszu EBI do objęcia 50% emisji do kwoty ok. 22 mln zł.
    Na pewno jest to dla nich kuszące aby skorzystać z tej opcji.

• Re: Technicznie 1 Autor: ~Klin [188.33.22.*]
    Daj spokój z tym gadaniem czy będzie emisja, czy nie. Czy będzie umowa czy nie. Czy EBI obejmie czy nie.
    Odpowiedź: tak lub nie. 50/50
    A proporczyk? Jest na 100%. Widać go.
    Buhahaha ha
    Cóż za precyzja szacunku szans...
    Niestety szacunek jest daleki od realiów : (

Co do proporczyka (na 100%!) to obawiam się że już go nie ma : (
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~Klin [188.33.40.*]
    Pierwsza h wyleszczanie do 77. Druga h ustawka pod grę w drugą stronę. Tylko na razie nikt nie szufluje do góry. Śmierdzi boczniakiem na dłużej.
    Dalej się czepiasz. Mój faul że na flagę gadam proporczyk. Flagę widzisz?
    No wreszcie jakaś wieksza akcja. Będzie dziś największy obrót od szczytu na 84 zeciszy
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~PatriaMea [188.146.10.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU&list=RDoxSwWc3v1DU&index=1     i rozwiniecie  : https://suno.com/playlist/8315f8ee-c01b-46dc-bbcc-ae8002c1eca9

• Re: Technicznie 1 Autor: ~donald-nie-trump [5.173.202.*]
    Na kghm euforia a tu dzień świstaka over&over
    Dzień świstaka? Może dla tych którzy weszli w styczniu. Przy dłuższej perspektywie to konsolidacja przy mocnym oporze 84, przed dalszą kontynuacją trendu wzrostowego. Coś czuje że trwają grube negocjacje dot. nowej / nowych umów.

Ktoś musi wchodzić w styczniu żeby walor rósł. Nie urośnie dlatego że ty nabyłeś swój pakiecik w zeszłym roku.
    Skoro jesteś tu naganiaczem na wzrosty zacznij kupować. Kurs jest 10% od 84zł. Powiększysz zyskowną pozycję i pomóż wybić opór. Więcej zarobisz na ath za 2 lata jak wieszczysz
    Niestety nie pomogę przeskoczyć oporu. Bez dobrych danych z kliniki lub/i info o nowej umowie będzie trudno przejść ten poziom. Ale póżniej dołączą technicy i kółkowicze. Ty zaczniesz zarabiać a kurs "utknie" na jakiś czas na 100 i kolejni będą pisać że dzień świstaka
    Naganiasz na pewne wzrosty. Że umowa będzie, że dobre dane z kliniki będą. I nie dokupujesz jak cena spada przed tymi niusami?
    Captora kupiłem ile chciałem. A na giełdzie jest dużo innych spółek. Więc nie dokupuje
    Dane z kliniki CT01 będą nie wcześniej niż marzec/ kwiecień.
    Pamiętajcie, że w EU badania są robione szeregowo, a nie równolegle jak w US.
    Dlatego trwają zawsze dłużej niż się oczekuje.

Tak dla przypomnienia, w przypadku badań Captora ocena skuteczności leku jest możliwa już podczas I fazy badania klinicznego, co zwiększa prawdopodobieństwo wcześniejszej umowy partneringowej
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~Klin [46.112.84.*]
    I pamiętajmy że Captor ma badania w USA. I umowę z dystrybutorem z USA. Tam wszystko szybciej i większa kasa. Zsnim strzelą niusa można zbierać. Jak tam combo zbierasz co nie? Opchnołeś na szczycie narysowałeś obrazek a teraz pakujesz od mietkich fajek? Mogę się założyć
    Kupno i sprzedaż akcji po czasie podają na forum tylko miszczowie parkietu z oneta , i dlatego wiarygodność tego = 0
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~donald-nie-trump [5.173.150.*]
    Aaaa czyli że nie pisać że teraz kupuje? Żeby nie być jak ty miszczem z onetu buhahaha ha
    To nie będę miszczu
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~hormon [91.94.16.*]
    Czytanie ze zrozumieniem nie jest Twoja mocną stroną. Ale na pewno czymś to w życiu rekompensujesz
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~donald-nie-trump [5.173.144.*]
    Oglądaniem wpisów miszcza
    Tym sobie rekompensuje
    Miszczu, co tak rośnie a potem spada? Ja niekumaty. Proszę miszczu napisz czemu. Przecież będzie interview i tam powiedzą że będzie super
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~Klin [46.112.115.*]
    Słaba ta końcówka. Fałszywe wybicie.
    Wygląda że boczniak się przedłuży
    A te umowy o których pisałem
    https://www.stockwatch.pl/wiadomosci/captor-therapeutics-podpisal-umowy-badawcze-i-opcje-licencyjne-dla-projektow-nek7-i-mcl-1,akcje,360965#:~:text=Captor%20Therapeutics%20podpisa%C5%82%20umowy%20badawcze%20i%20opcje%20licencyjne%20dla%20projekt%C3%B3w%20NEK7%20i%20MCL%2D1.&text=Captor%20Therapeutics%20podpisa%C5%82%20dwie%20nowe%20umowy%20w,potencjalnych%20p%C5%82atno%C5%9Bci%20licencyjnych%20si%C4%99gaj%C4%85cych%20setek%20milion%C3%B3w%20USD.
  • Re: Technicznie 1 Autor: ~eng [188.33.6.*]
    Dnia 2026-01-30 o godz. 12:23 ~Klin napisał(a):
    > I pamiętajmy że Captor ma badania w USA. I umowę z dystrybutorem z USA. Tam wszystko szybciej i większa kasa. Zsnim strzelą niusa można zbierać. Jak tam combo zbierasz co nie? Opchnołeś na szczycie narysowałeś obrazek a teraz pakujesz od mietkich fajek? Mogę się założyć

O jakich badaniach i jakim dystrybutorze piszesz?

[x]
CAPTORTX 2,63% 78,00 2026-05-29 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.