• AI juz publikuje informacje Autor: ~inwestor [217.8.175.*]
    "publikacja
    2026-01-21 00:04
    Poniższe streszczenie ma charakter wyłącznie informacyjny i zostało przygotowane przy wykorzystaniu sztucznej inteligencji. Oficjalną wersją komunikatu jest pełna treść zawarta w załącznikach do raportu. Przed podjęciem decyzji inwestycyjnych należy zapoznać się z pełną treścią raportu i wszystkich załączników. Notoria SA nie ponosi odpowiedzialności za decyzje podjęte na podstawie streszczenia wygenerowanego przez sztuczną inteligencję."

Panowie jakie wnioski? narzedzie Moonlit jednak działa i coś potrafi?
  • Re: AI juz publikuje informacje Autor: ~akcjonariusz [148.81.200.*]
    Czy ja śnię, doznałem pomroczności, czy dobrze widzę i wnioskuję? Te raporty w oparciu o AI kończą się na Q2 za 2025 r. Przeleciałem wzrokiem wszystkie te w oparciu o AI i skoro kończy się na Q2, to sugeruję porównać stary Q2 (2025r.) z właśnie stworzonym w oparciu o AI Q2 (2025 r.). To niezwykle ważne!
    https://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/moonlit,sa-q2-2025-08-08,ebi,20250808_235904_0000161059
    https://www.stockwatch.pl/komunikaty-spolek/moonlit,korekta-sa-q2-2026-01-21,ebi,20260121_000853_0000000593
    Czy dobrze widzę, że pierwotnie opublikowana strata netto roku obrotowego za 01-06.2025 r. (248 722,07 PLN) przeistoczyła się obecnie w zysk netto roku obrotowego za 01-06.2025 r. (1 047,73 PLN)?
    Firma miała znacznie lepsze wyniki finansowe, aniżeli pierwotnie publikowane? Różnica na plus przeszło 250 tys. PLN?
    Obecne komunikaty kończą się na Q2 za 2025 r. Był jeszcze Q3 i spodziewałbym się niebawem Q4. To znaczyłoby, że w spodziewanych raportach można oczekiwać narastającej poprawy danych.
    Jeśli nie mylę się, to właśnie zademonstrowali nam wyniki działania opracowanego przez Moonlit narzędzia, ewidentnie o znaczeniu/przyszłości komercyjnej oraz ukazali nam nowy obraz Spółki. Chyba wiedzą co robią... Czy może ja mylę się...
    Więcej! Dostrzegłem teraz po przyjrzeniu się starej wersji Q2 za 2025 r., że w treści tekstowej zamieszczone są w dwóch miejscach błędne informacje. Dotyczy to pkt.: 5 i 12. W najnowszej wersji, dzisiaj opublikowanej, zostały one poprawione.
    Z ciekawością oczekuję aktualnych Q3 i Q4 za 2025 r.
  • Re: AI juz publikuje informacje Autor: ~inwestor [217.8.175.*]
    @akcjonariusz
    dzieki za dokladna analize porownawcza raportow, wnioski sa zasakujace
    wprawdzie jest informacja aby nie podejmowac pochopnych decyzji ale od wczoraj papier jest zbierany w okolicy 20groszy
    (mnie mocno zaskoczyly te nocne komunikaty w pierwszej chwili pomyslalem ze to AI sie bawi)
    Moim zdaniem transakcje dokonywane ostatnimi dniami po kursie 0,20, dokonywane na zdecydowanie większym wolumenie akcji (idący w dziesiątki tys. sztuk), są umówione i zgrane. Podejrzewam, że sprzedającymi są osoby, które przed laty weszły w posiadanie tych akcji w rozliczeniach po cenie nominalnej. Pamiętam np. komunikaty sprzed lat, że pracownikom tak wypłacano należności. Jeśli teraz sprzedają, to ze 100% zyskiem odmrażają zamrożone środki finansowe. Jakoś nie znajduję logicznego uzasadnienia dla nagłego rynkowego obniżenia kursu do 0,20 z wielowolumenowymi transakcjami. Jeśli to wspomniani pracownicy lub byli pracownicy, to sądzę, że skupującym jest osoba powiązana ze Spółką.
    moze i tak byc - rok temu podobne wymiany byly po 15groszy
    jedyna mozliwosc aby to sprawdzic to sprobowac kupic pakiet, wiem ze rok temu po 15groszy to trzeba bylo sie gimnastykowac aby cos wyrwac
    Spieniężania po 0,20 ciąg dalszy. Na 15tą już ustawił się kolejny chętny na wymianę na gotówkę z pakietem 16,6 tys. szt. akcji.
    Inwestor, postanowiłeś zrobić doświadczenie blokujące te transakcje? Ktoś ku memu zaskoczeniu wystawił zlecenie sprzedaży 5 tys. szt. po kursie 0,190. Ale numer! I co oni teraz poczną z tym tamponem? Ktoś się postanowił nietypowo policytować z nimi, bo w dół? ;-))
    nie to nie ja,
    rozdano setki tysięcy akcji pracownikom albo nawet więcej? - akcjonariat jest bardzo rozproszony no i te akcje są w tzw "słabych" rękach więc ludzie się ich pozbywaję bez mrugnięcia okiem szczególnie ze księgują zysk 100% a wzrosty na surowcach oraz WIG20 kuszą ich dodatkowo
    Ciekawostka. Ktoś skupował po 0,20, ale ofertą sprzedaży po 0,197 już nie jest zainteresowany. Zaskoczeni? Oferta wisi od raniutka i o 11ej nie została przyjęta. Ciekawe czy o 15ej zostanie wykupiona. Daje to do myślenia, że być może jest od niewłaściwego sprzedającego i blokuje realizację uzgodnionych ofert po 0,20.
    500PLN to nie problem
    doskonale widac jeden cel ktory wynika wprost z umowy pozyczki - sprowadzic kurs jak najnizej aby skonwertowac dlug na jak najwieksza liczbe akcji (warto zapoznac sie z warunkami umowy)
  • Re: AI juz publikuje informacje Autor: ~akcjonariusz [194.9.78.*]
    W każdym razie dziwnie to wygląda. Taki nagły STOP. A co powiesz kiedy ten ktoś cofnie to zlecenie i na 0,20 ponownie handel ruszy? Rozumiem, że 500 PLN to betka, ale może jednak dla kogoś ważne jest do kogo ma popłynąć gotówka.
[x]
MOONLIT 8,57% 0,38 2026-05-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.