Na chwilę obecną wygląda to tak:
- akumulacja
- gaszenie popytu
- sprawdzanie strony popytowej zleceniami 10000 akcji PKC na fixach - ostatnie 3 sesje.
Zastanawiam się nad zakupem 2000 akcji, ale na razie brak płynności.
Jutro, a najpóźniej w następnym tygodniu powinniśmy odbić.
W tym tygodniu chyba przebijemy poziom 6 zł.
Jest jeszcze pewna opcja na stole.
W zeszłym roku Bowim zgłosił do UOiK chęć przejęcia 60% udziałów w spółce BPT Steel.
Otrzymali pozytywną opinię.
Swego czasu w ramach umowy z Konsorcjum Stali Bowim skupował swoje akcje od Konsorcjum po cenie 12 - 16 zł.
Akcje były skupowane pod ewentualne przejęcia.
Obecną cena akcji jest za niska by oferować akcja w ramach ewentualnych przejęć.
Tyle w kwestii przypomnienia. Temat był omawiany w zeszłym roku na forum.
6 zł coś się oddala ... Ceny stali rosną, choć nie aż tak dynamiczniej jak wielu liczyło. Firmy ciągle nie wiedzą, jak zarządzać podatkiem CBAM, a to może być kosztowne dla importerów w 2027 roku, jak trzeba będzie płacić.
Jeśli chodzi o BPT Steel i aferę z odkupem akcji z Konsorcjum Stali to nie ma co nakręcać sprężyny. To jest odgrzewany kotlet - przypominam, że deal z Konsorcjum Stali to był efekt ugody sądowej po tym jak nie doszło do fuzji, a nie mniej lub bardziej świadoma decyzja właścicieli Bowimu. Natomiast BPT Steel - to kupno zakładu po bankrucie, i nie wiadomo co tak naprawdę i dlaczego Bowim kupił. Ale nie jest to jakiś turbo dopalacz biznesowy.
Prawda @Xaas. Jeśli chodzi o kurs to tutaj wszystko w rękach tych co grają na Bowim długoterminowo. Zagrywki są widoczne.
Jeżeli chodzi o te 6 zł to myślę, że zobaczymy taki kurs jeszcze w lutym.
Dla mnie na razie bez znaczenia. Liczę na znacznie więcej w tym roku.
Na razie zdecydowanie brakuje mi na stalówkach obrotów. Jedyna spółka ż braży stalowej, która przyzwoicie się zachowuje (ma obroty) to Cognor.
Najsłabiej oceniam Stalprofil.
Wygląda na to, że dzisiaj szału nie będzie. Czekam na wyższe obroty. Myślę, że takie się pojawiają w następnym tygodniu.
Bardzo prawdopodobne, że zobaczymy 6 zł na kursie.
Na chwilę obecną podaży brak, ale popytu też nie ma.
Dzisiaj po cichu liczyłem, że zobaczymy 5,6 - 5,8 zł na zamknięciu, ale po pierwszej godzinie sesji widać, że raczej nic z tego nie będzie.
Pozostaje cierpliwie poczekać do następnego tygodnia.
Wczoraj Sevenet jeszcze chodził po 4,02 zł, a dzisiaj jest już po 8,5 zł!
W tym roku to samo może się wydarzyć na Bowim 2-3 sesje i wzrost kursu o 50 - 100%.
Szansa jest patrząc na akumulację jaka tu się odbywa o długiego czasu.
Ciekawe czy się sprawdzi!
Rok temu w marcu mieliśmy w dwie sesje wzrost o kilkadziesiąt procent.
W tym roku mam nadzieję, że będzie o wiele lepiej.
Zobaczymy co będzie, czas pokaże.