Niech mnie ktoś proszę wyprowadzi z błędu. Przyglądnąłem się tej spółce i dziwię się jak to może kosztować 18 zł? Przecież tu wyemitują 19 mln akcji po 7 zł. Przecież to chyba jasne co się stanie z kursem po połączeniu i notowaniach wszystkich akcji.
ECL bez SatRev nie znaczy dużo - dopiero po połaczeniu to się zmieni. Akcjonariusze SatRev dostaną akcje połączeniowe z pewnym dyskontem według jakiejś wyceny. I po jakiej cenie one będą nie musi mieć wpływu na obecny kurs akcji ECL. Akcji ECL nie ma wiele w obiegu.
Jak może nie mieć znaczenia? Przecież stare akcje ECL będą stanowiły tylko kilka procent nowej spółki. Biegły rewident podpisał wycenę aktywów SatRev. 94% akcji po połączeniu bedzie warte 7 zł. Pozostałe 6% jest teraz warte 18 zł. To chyba logiczne gdzie się cena będzie uśredniała.
Czyli pozostaje tobie obserwować kurs. Jasnowidzem nie jestem ale mogę obstawiać że kiedyś to mogą być miliardy biorąc pod uwagę różne czynniki jak i inne spółki które odniosły sukces. Jak nie interesuje cię ryzyko i tylko pewny zysk to masz obligacje skarbowe
Jeśli JC kupował 17500 akcji po 19 to chyba nie po to żeby stracić. Akcji ECL jest niespełna 1mln 400 z tego ponad połowa w rekach JC i grubych.Te akcje na debiucie mogą juz byc po 50 zł. I taka tutaj rysuje sie prawda.
To by dawało wycenę spółki na ponad miliard złotych. Przy obecnych kontraktach, poziomie przychodów i wyników finansowych. Ponawiam pytanie. Czy umiecie liczyć?
Policzyłeś już wszystkie spółki z gpw czy tylko tu studentów z forum uświadamiasz? Liczyć każdy potrafi lepiej lub gorzej. Natomiast jaka będzie wycena firmy kiedy będą przychody i dochody na odpowiednim wg ciebie poziomie? 5-10-15 zł i wówczas kupisz bo się liczby będą zgadzały? Na giełdzie są setki spółek a niektóre z wyceną poniżej wartości księgowej. Po co tracisz tu czas? A może napisz co warto kupić. Chętnie zobaczę
Szukam zawsze okazji do zainwestowania. Lekko ponad rok temu mogliście kupić akcje SatRev za 3 zł. Teraz wyceniono je na 7 zł. A wy chcecie 18 zł?, 50 zł?. Zalecam trochę dystansu.
Na danych historycznych to się można bawić. To że kiedyś coś kosztowało 3 zł po czasie nic nie znaczy poza tym że można było zarobić na chwilę obecną. . Optimus kiedyś był po kilkadziesiąt groszy, bitcoin po centy...no i co z tego. Komuś się udało inni uznawali że drogo lub mieli ciekawsze okazje. Zarzucasz innym że liczyć nie potrafią a ty tymczasem żyjesz przeszłością że coś kiedyś kosztowało. Napisz kontrpropozycję do ecl na dzień dzisiejszy zamiast swoich wywodów że drogo. Moj horyzont to 2 lata
Skoro facet znający kulisy połączenia od podszewki (JC), będący jednym z najskuteczniejszych polskich inwestorów giełdowych, kupuje przed miesiącem po cenie rynkowej, to ja mu po prostu wierzę..
O co te pretensje do mnie? Ja nie mówię ani słowa czy to jest dobra czy zła spółka i co będzie w przyszłości. Wypowiadam się wyłącznie o procesie odwrotnego przejęcia. I wygląda, że nie wszyscy rozumieją jak ma przebiegać i na czym polegać. A JC to ma akcje SatRev, jakie zakupy tutaj to kosmetyka.