• Potraficie liczyć? Autor: ~Szwej [185.29.12.*]
    Niech mnie ktoś proszę wyprowadzi z błędu. Przyglądnąłem się tej spółce i dziwię się jak to może kosztować 18 zł? Przecież tu wyemitują 19 mln akcji po 7 zł. Przecież to chyba jasne co się stanie z kursem po połączeniu i notowaniach wszystkich akcji.
  • Re: Potraficie liczyć? Autor: ~mars [188.146.10.*]
    ECL bez SatRev nie znaczy dużo - dopiero po połaczeniu to się zmieni. Akcjonariusze SatRev dostaną akcje połączeniowe z pewnym dyskontem według jakiejś wyceny. I po jakiej cenie one będą nie musi mieć wpływu na obecny kurs akcji ECL. Akcji ECL nie ma wiele w obiegu.
  • Re: Potraficie liczyć? Autor: ~Szwej [185.29.12.*]
    Jak może nie mieć znaczenia? Przecież stare akcje ECL będą stanowiły tylko kilka procent nowej spółki. Biegły rewident podpisał wycenę aktywów SatRev. 94% akcji po połączeniu bedzie warte 7 zł. Pozostałe 6% jest teraz warte 18 zł. To chyba logiczne gdzie się cena będzie uśredniała.
  • Re: Potraficie liczyć? Autor: ~Lidek [85.221.140.*]
    Czyli pozostaje tobie obserwować kurs. Jasnowidzem nie jestem ale mogę obstawiać że kiedyś to mogą być miliardy biorąc pod uwagę różne czynniki jak i inne spółki które odniosły sukces. Jak nie interesuje cię ryzyko i tylko pewny zysk to masz obligacje skarbowe
  • Re: Potraficie liczyć? Autor: ~ja [193.254.239.*]
    Jeśli JC kupował 17500 akcji po 19 to chyba nie po to żeby stracić. Akcji ECL jest niespełna 1mln 400 z tego ponad połowa w rekach JC i grubych.Te akcje na debiucie mogą juz byc po 50 zł. I taka tutaj rysuje sie prawda.
  • Re: Potraficie liczyć? Autor: ~Szwej [185.29.12.*]
    To by dawało wycenę spółki na ponad miliard złotych. Przy obecnych kontraktach, poziomie przychodów i wyników finansowych. Ponawiam pytanie. Czy umiecie liczyć?
  • Re: Potraficie liczyć? Autor: ~xyz [83.13.111.*]
    a co tak się przejmujesz cudzymi pieniędzmi, taniej chcesz kupić? :*
  • Re: Potraficie liczyć? Autor: ~Mirek [37.30.52.*]
    Policzyłeś już wszystkie spółki z gpw czy tylko tu studentów z forum uświadamiasz? Liczyć każdy potrafi lepiej lub gorzej. Natomiast jaka będzie wycena firmy kiedy będą przychody i dochody na odpowiednim wg ciebie poziomie? 5-10-15 zł i wówczas kupisz bo się liczby będą zgadzały? Na giełdzie są setki spółek a niektóre z wyceną poniżej wartości księgowej. Po co tracisz tu czas? A może napisz co warto kupić. Chętnie zobaczę
  • Re: Potraficie liczyć? Autor: ~Szwej [31.0.79.*]
    Szukam zawsze okazji do zainwestowania. Lekko ponad rok temu mogliście kupić akcje SatRev za 3 zł. Teraz wyceniono je na 7 zł. A wy chcecie 18 zł?, 50 zł?. Zalecam trochę dystansu.
  • Re: Potraficie liczyć? Autor: ~Mirek [37.30.52.*]
    Na danych historycznych to się można bawić. To że kiedyś coś kosztowało 3 zł po czasie nic nie znaczy poza tym że można było zarobić na chwilę obecną. . Optimus kiedyś był po kilkadziesiąt groszy, bitcoin po centy...no i co z tego. Komuś się udało inni uznawali że drogo lub mieli ciekawsze okazje. Zarzucasz innym że liczyć nie potrafią a ty tymczasem żyjesz przeszłością że coś kiedyś kosztowało. Napisz kontrpropozycję do ecl na dzień dzisiejszy zamiast swoich wywodów że drogo. Moj horyzont to 2 lata
  • Re: Potraficie liczyć? Autor: ~Tomek [156.17.207.*]
    Skoro facet znający kulisy połączenia od podszewki (JC), będący jednym z najskuteczniejszych polskich inwestorów giełdowych, kupuje przed miesiącem po cenie rynkowej, to ja mu po prostu wierzę..
  • Re: Potraficie liczyć? Autor: ~Szwej [31.0.42.*]
    O co te pretensje do mnie? Ja nie mówię ani słowa czy to jest dobra czy zła spółka i co będzie w przyszłości. Wypowiadam się wyłącznie o procesie odwrotnego przejęcia. I wygląda, że nie wszyscy rozumieją jak ma przebiegać i na czym polegać. A JC to ma akcje SatRev, jakie zakupy tutaj to kosmetyka.
[x]
ECL 1,85% 16,50 2026-04-02 13:06:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.