• Gra zaczeła się na poważnie... Autor: ~Kostuch [46.112.103.*]
    Ostatnie pomówienia o kradzieży intelektualnej, stado trolli które jedzie z tym tematem. A teraz Emisja, Emisja, Emisja krzyczą!!!. Tak, jeżeli będzie emisja to i tak będą pakowały fundy które wiedzą jaki sukces odniesie Ci Games w najbliższych latach ( a fundy nie chcą pakować na poziomie 10 z przodu). Najniższa kwota to 2.7 więc nie wiem skąd ta panika. No i co najważniejsze pytanie czy do samej emisji dojdzie...:)pomyślcie nim podejmiecie decyzje.
  • Re: Gra zaczeła się na poważnie... Autor: ~stockpicker [70.224.198.*]
    No widzisz a dopiero co dziś na forum Creepy Jar zwracałem Ci uwagę, że CI Games i OML nie mają tak komfortowej sytuacji finansowej jak CJ. Skąd niby te fundusze mają wiedzieć, że CI Games odniesie sukces? Na podstawie zdarzeń z przeszłości?
  • Re: Gra zaczeła się na poważnie... Autor: ~Kostuch [46.112.103.*]
    Moje oczy ujrzały to czego twoje nie są w stanie:)
  • Re: Gra zaczeła się na poważnie... Autor: ~Kostuch [77.222.231.*]
    Tak jak pisałem wcześniej. Rudy właśnie zamieścił na portalu X info że decyzja o wypuszczeniu nowych akcji w obieg nie jest przesądzona. Dlaczego mamy taką sytuację, nie wiem. Myślę że tu jest ostra gra, być może z Epicem, kwota z akcji zgadzała by się z tym co dostaną z Epicam. Kto wie może Rudy chcę wypuścić Loft 2 szybciej bądź w ogóle na Steam ( my nie znamy tej umowy,ba rudy niewylkuczyl że loft wyjdzie na Steam, co więcej na portalu X pisał już dawno że wyjdzie potem). A może jakaś gruba ryba chce połknąć te kilkadziesiąt milionów akcji. W sumie sto baniek daje pewność dokończenia pozostałych projektów. Jednak moim zdaniem powinno spokojnie dociągnąć do premiery loftów, potem sprzedaż z ps wygeneruje odpowiednie zyski aby spłacić kredyty i zrobić sporą nadwyżkę. Niestety do zebrania się nic nie dowiemy ( podejrzewam że nigdy się nie dowiemy o co tu chodzi) ale Rudy gra widać ostro. Wie, że ma mocne karty. Trzy premiery w ciągu trzech lat. A każda z nich przyniesie setki milionów złotych w ciągu pierwszego roku sprzedaży. No nic każdy musi sam podjąć decyzję czy wyskakuje z łajby.:)
  • Re: Gra zaczeła się na poważnie... Autor: ~Krytyk [37.47.82.*]
    Zgadzam się z tym co Kostuch napisał powyżej. Może to element negocjacji z Epic, Jeśli tak jest to BARDZO KORZYSTNE info.

Istotny fragment uzasadniający ewentualną emisję, które może ale nie musi dojść do skutku:

Aby rozwiać wszelkie spekulacje: to NIE jest akcja ratunkowa.Zajmujemy silną pozycję i nie potrzebujemy finansowania awaryjnego.

Środki pozyskane z emisji akcji przeprowadzonych w ramach Kapitału Docelowego zostaną w szczególności wykorzystane do dywersyfikacji kanałów sprzedaży i dystrybucji Spółki, ograniczenia ryzyk wynikających z koncentracji przychodów w poszczególnych kanałach dystrybucji oraz zwiększenia elastyczności w komercjalizacji produktów, w tym w zakresie modeli cenowych i promocyjnych.

Emisja akcji w ramach Kapitału Docelowego umożliwi Spółce uniezależnienie tempa realizacji kluczowych projektów od bieżących przepływów pieniężnych oraz zwiększy jej zdolność do aktywnego kształtowania strategii dystrybucji w segmentach charakteryzujących się wysoką koncentracją sprzedaży.
  • Re: Gra zaczeła się na poważnie... Autor: ~Bartłomiej [36.252.195.*]
    Tzw. "Kontrowersje", była też dotycząca DEI jest formą komunikacji marketingowej. Leszczyki oddały w piątek Grubemu.
[x]
CIGAMES -2,33% 2,93 2026-05-27 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.