A wy ? :)
Piękną ma historię ta spółka. 2026 a ciągle to samo
Pamiętacie ten wywiad z prezesem gdy termo wchodziło na giełdę? Bał się wrogiego przejęcia mimo że FF był praktycznie zerowy. Później sami sypali, emisje, sypanie, piękne infa i tak w kółko
Póki co tu wygląda na to że nic się nie zmieniło
Ale palec na enterze trzymam
niech prezes odda swoje akcje teraz chińczykom skoro przytulił dedykowaną dla nich emisję i lepiej żeby te umowy doszły do skutku bo po dekadzie ściem i czekania nadszedł czas na rozliczenie i gniew ludu
Src nie wiem co ty tu jeszcze robisz skoro spółka nie pasuje? Tak samo pisałeś na początku zeszłego roku, ciągłe najeżdżanie . a potem oczywiście kurs wystrzelił.
A co do dodruku, to tak sypnąłeś z rękawa ?... bo przecież dotąd wydali 5 mln akcji serii C, czyli jakieś 15% ogólnej liczby. To tak wiele? Seria A i B to są akcje założycielskie więc nie kłam. Podoba mi się, że nie dodrukowują z byle powodu. Wg mnie Chińczyk czeka.
jak dokupuje prezes akcje to znaczy że coś jest na rzeczy .Ps powinien dać informacje od siebie ,że Państwo jesteśmy na dobrej drodze do sukcesu podpisania umów itp.
Tak. Po 10 gr. Ta spółka weszła na giełdę i z 100% zeszli na kilka %
Tak cenne były te akcje że puścili je w rynek. Oczywiście z grubym zyskiem za który teraz kupują po 10gr i znów je oddadzą. A przez te lata co realnie spółka zrobiła? Największy looser osiągnąłby lepszy wynik biznesowy
Pełna zgoda. Póki co to infa o zmianach posiadania, listach intencyjnych, porozumieniach, a coś więcej to cisza. Ciekawe kiedy pakiet pójdzie w rynek. Co na plus to reszta akcjonariuszy nie sypała powyżej 1zł. Wielka niewiadoma, albo 15 groszy albo 15 złotych. Tylko nie jestem przekonany po co Chińczykom taka "wiodąca" marka jaką jest i było Termo.
A o co chodzi z tym Espi z 5,01,26 1. Zarząd jest uprawniony do podwyższenia kapitału zakładowego Spółki poprzez emisję do 24.606.375 (dwadzieścia cztery miliony sześćset sześć tysięcy trzysta siedemdziesiąt pięć) nowych akcji zwykłych na okaziciela o wartości nominalnej 0,10 zł (dziesięć groszy) i o łącznej wartości 4 nominalnej nie większej niż 2.460.637,50 zł (dwa miliony czterysta sześćdziesiąt tysięcy
Jak o co chodzi?
Sąd zatwierdził nowy statut spółki w którym było o emisji teoretycznie dla Chińczyków. Emisja doszła do skutku ponieważ prezes z rodziną nabyli część, resztę można w każdej chwili dodrukować bez zmiany statutu spółki.
Co tu robię? Trzymam palec na enterze.
A historycznie to termo 2 power była jedną z top3 największych porażek na nc. Ale jak Ci się ta historia tak podoba i masz pełne zaufanie do typa który się zwie Prezesem to gratki
A to po ile mieli do drukować po 5 zł załóż sobie firmę i drukuj nawet po groszu no nie wiado wie brali po 0,10 zł a teraz są po trzy naście złoty I w czym problem
Zainwestuj w słownik polskiego a później doradzaj. Proguns Group brał po 1,5 i po 2 zł. Fidera brał po 5 zł. Tak dla Twojej wiedzy, a nie po 10 groszy.
Prezes z rodziną i pociotki objęli akcje, bo potrzebne są pieniądze, być może na room z szafami demonstracyjnymi, na które liczyli od Chińczyków . Była rozpoczęta emisja więc spółka to wykorzystała, a koszty trzeba było ponieść.
Widzę Mientki, że zmieniłeś nastawienie, dlaczego? :))
Nie podoba mi się podejście do akcjonariuszy, wszystko na ostatni termin, jak jest minimalna szansa na zamówienie to trąbimy natychmiast, a jak wiedzieli wcześniej, że Chińczycy nie wezmą póki co akcji to czekamy do ostatniego dnia. Grecja cisza, miało być na 100 mln euro zamówień, nawet jedna szafa nie poszła, chyba że poszła ale bezpośrednio przez Chińczyków. Najpierw mieli się koncentrować na rynku Niemcy, Francja, Holandia. Później cała Europa, a ostatnio podali że na Polskę koncentracja. To jak ktoś nie wie gdzie chce działać to o czym mowa i z czym do ludzi.
Taka to już jest spółka, że albo dużo zarobimy, albo sporo stracimy, tutaj chyba nie będzie półśrodków. Dla mnie pozytywem jest to, że na swojej stronie podają nas jako dystrybutora na UE.
Mam nadzieje ze to o czymś świadczy.
Politycy w wywiadach mówią na okrągło teraz o magazynach, jak to spieprzą to będą frajerami...A my razem z nimi.
Chciałabym wierzyć w szczere intencje twojej wypowiedzi, zastanawia mnie tylko fakt, że napisałeś :"Skoro jesteś dobrze poinformowany to może wiesz czemu na chińskich stronach zniknął podmiot odpowiedzialny za Europę, czyli my? " -wiedząc, że to kłamstwo.
To nie jest kłamstwo. Na tej stronie też był ich adres, a już go nie ma.
https://m.made-in-china.com/company-szcorey/info.html?pv_id=1jf3ctiqr41a&faw_id=1jf3ctn9tf54&bv_id=1jf3ctna018a&pbv_id=1jf3cthmsce7
Bo ci co mieli kupić już kupili reszta czeka na pozytywne informacjie a I tak ktoś cały czas wybiera idzie w górę to zaraz ktoś dzisiaj zwalał kurs na dół poszło znów w górę i znowu to samo ktoś narazie bardzo pilnuje kursu żeby nie przebił 50 groszy a czemu można tylko się domyślać