Nie rozumiem dlaczego nie doceniacie przejętego Stormma???
Czy myślicie że MN z mamusią i Kosiorem odpuszcza sobie działalność inwestycyjną??? Jestem pewien, że niebawem wszyscy usłyszą dochodowych inwestycjach grupy kapitałowej JAGO! Przecież oni nie będą liczyć mrozonek na regałach tylko zarabiać pieniądze na giełdzie.
Fuzja bardzo pomogła, a jej skutki grupa odczuje najpóźniej wiosną przyszłego roku.
Możecie mnie trzymać za słowo!
Nhan Thuan Investment Construction Product Trading. – Pierwsza dostawa mocznika planowana jest w październiku. Rozliczamy się w cyklach miesięcznych.Z tytułu realizacji Porozumienia Jago otrzyma wynagrodzenie w wysokości 6 USD za każdą tonę granulatu mocznika dostarczoną do Odbiorcy. Kontrakt został zawarty na 1 rok z możliwością przedłużenia i realizacji dostaw w kolejnych dwóch latach.
Ciekawy jestem mimo mojego pesymizmu co do tej spółki
kiedy naprawdę ktoś na niej zarobi
Połączenie miało być świetlaną przyszłością (pisali 5, 10, za rok, dwa 100 zł)
a tu w 3 m-ce od 2 do 3 zł huśtawka
Chyba że gramy na małe bramki
Niech ktoś rozsądny coś zawyrokuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a ja tak zrobię
a tak poważnie to widać, ze tu nie ma żadnego sypania... ten volumen to smiech na sali, wystarczy wczoraj zerknąć jak znana mi osoba sprzedając kilka akcji spowodowała -8% a za chwile na kupnie po 10k się pojawiało i zamknięcie "zaledwie" niecałe -2% - radecky sie pomylił(ale tylko do momentu łączenia) jestem długoterminowo i zobaczycie ze ludzie zaczną się przekonywać...pierwsza stacja 13listopad... trzeba pokazac na papierku ze się opłacało
a co do wątków ze od piątku sypanie... moze pare osób drobnych co liczyło na niepołączenie sprzeda, ale zauwazcie ze wsród nowych akcji wiekszosc to akcjionarjat który można zaliczyć poza ff
z nowych akcji 3,33mln elki, 3mln kosiorka, 1mln makaruka i oni nie będą sypać przecież...zostaje 3,7mln akcji gdzie jakiś procent z tego moze będzie chciał się pozbyc (akcji stm ponizej 1zł) 1*2,5
przejęcie nierentownych spółke w tym duże ukryte koszty przejęć i wynik będzie wysoko pod kreską więc nie zdziwiłbym się gdyby w okolicach 2 było niedługo
tu potrzeba duzo organicznej pracy a w tym macius najlepszy nie jest