Pytanie do bardziej doswiadczonych gieldowych graczy , czy to co teraz sie dzieje o czymś świadczy. Sporo akcji jest wystawianych kolo 1.00 i je wszystkie ktoś wykupuje.
Ktoś je wyprzedaje ... i wszyscy wiedza kto główny akcjonariusz LUMA która posiada ok +/- 40% akcji. A kupuje ulica ... albo dowiemy się w komunikację że ktoś inny przekroczył próg wymagany do zgłoszenia.
Ktoś wywala ktoś kupuje. Oby nie ubrali ulicy było kilka podbitek z 1 zł na 1.15 1.20 i wyżej .
Możliwe że ulica w tym i ja chcieli na szybko przytulić 15-20% a tu będzie zjazd na 50 gr i lipa na pół roku.
No jak nic nie piszecie tzn. że czekacie na infor odemnie. A tak na prawdę to co tu się dzieje ciężko jet wywnioskować z jednej strony Luma sukceswynie zmniejsza zaangażowanie więc kurs leci ale z drugiej strony ilości są już znaczące a nikt nie ogłasza że kupil więc duży znak zapytania tu mamy.
Ale jaka jest podstawa chciałabym to zrozumieć ? Co tu się dzieje że muszą organy się nią zająć ? Na razie widzę tylko bol doopy wisielcow co kupili i nie umieją zamknąć pozycji.
Matan sprzedaje akcje których nie powinien mieć bo nie ujawnił się powyżej 5 % to po pierwsze, po drugie podejrzene wachania kursu przy ciągłej sprzedaży na wysokich obrotach
ja tutaj inwestuję tylko za zarobione i w stosunku do swojego portfela bardzo małym kapitałem, ponieważ już mam spory zysk, to w najgorszym wypadku zrobię stratę podatkową
zapakowani poniżej 5% przerzucają sobie między kontami, co planują wiedzą tylko oni
no i wywalanie przez lume, szybką kase wzieli to korzystają
większość to zysk z zakupów z tamtego roku, ale ze względu na duży podatek wstrzymywałem się ze sprzedażą w tamtym roku, np. Orlen
choć i nakupiłem od groma eurocashu jak zrzucili na 6 zł (dałem tam wtedy nawet posta o odwróceniu przy 6 zł) i już jestem dobrze na plusie (może ktoś napisze, że urosło tylko 0,5 zł, ale te 0,5 x odpowiedni wolumen robi swoje
życzę wszystkim dużych zysków (potem są duże podatki, a Państwo trzeba wspierać)