• Czy kogoś dziwi kurs ? Autor: ~Allmighty [31.0.28.*]
    Biorąc pod uwagę nowe perspektywy, nadchodzącą dywidendę, zatwierdzenie prospektu i coraz bliższą datę podziału ?
    Prognoza zysku opracowana przez East Value Research ponad 20 zł/ akcję w 2026 roku implikuje możliwy kurs w okolicach 400 zł w 2 półroczu. A Syn2Bio to już temat na inną opowieść...
  • Re: Czy kogoś dziwi kurs ? Autor: ~skamiks [62.3.38.*]
    Wydaje mi się, że kurs Synektika bardzo podobnie zachowywał się przed objęciem dywidendy. Moim zdaniem dzisiejszy dzień wskazuje, że komuś bardzo potrzeba dużych ilości akcji.
  • Re: Czy kogoś dziwi kurs ? Autor: ~realista [46.22.168.*]
    Nawet nietrudno wskazac kto, wystarczy poczytac ile obrotow na GPW maja amerykanie
  • Re: Czy kogoś dziwi kurs ? Autor: ~alfred [212.87.10.*]
    No to pytanie mam do Was: czy w obliczu wiadomości i zachowania kursu, ktoś złożył dziś lub wczoraj zlecenie kupna?
  • Re: Czy kogoś dziwi kurs ? Autor: ~alfred [31.61.162.*]
    Ja np. złożyłem dziś, żeby odebrać tę część, którą zbyłem parę miesięcy temu (kilka proc. pakietu), ale mi się nie udało odkupić :) Okazuje się, że obecnie nie jest łatwo kupić walor za 300 zł. I tak pewnie już pozostanie.
  • Re: Czy kogoś dziwi kurs ? Autor: ~Avece [46.112.0.*]
    Tak czy owak dzisiaj pary zabrakło.
  • Re: Czy kogoś dziwi kurs ? Autor: ~Fortuna [178.217.194.*]
    Do czego miało zabraknąć pary ? Piękne sesje w Nowym Roku. Dla mnie osobiście ważne są obroty bo widać, że spółka odleszczona i wchodzą nowe duże podmioty. 3 dni pod rząd tak duże obroty nie pamiętam takiego zbierania… Synektik nie będzie rósł po 15 % dziennie kto jest dłużej wie o czym mówię… swoją drogą insiderzy zaczęli chyba już zbierać w środę…, ale najważniejsze jest pytanie… czy oni nie zbierają pod coś większego :)
  • Re: Czy kogoś dziwi kurs ? Autor: ~Allmighty [78.30.104.*]
    Dokładnie, można sobie gdybać, dywidenda ? Chyba nie, no może trochę. Może amerykanie więcej wiedzą odnośnie kardioznacznika ? Prędzej to. Może na dniach będzie zatwierdzenie prospektu i nikt nie chce zostać bez akcji przed datą podziału ? A może po prostu dodają 2+2 i wychodzi 5 ? Przecież wszelkie prognozy i szacunki jak to będzie dobrze bez kosztów badań w 2026 (20-21 zł zysku/akcję), mogą się okazać bardzo niedoszacowane. Na pewno analitycy nie wliczali wczorajszej umowy, a powszechne zdziwienie budzi, że sama sprzedaż robotów to dopiero początek. Lepsza pod względem rentowności jest ich serwisowanie, obsługa i sprzedaż materiałów zużywalnych.
  • Re: Czy kogoś dziwi kurs ? Autor: ~asd [91.150.201.*]
    Dokłądnie , rekomendacje bez tej umowy buły dla spółki 325zł więc teraz wartość firmy wzrośnie to raz . Dwa to dywidenda 10,75zł a trzy to.. Na ochronę zdrowia ma trafić 247,8 mld zł, co stanowi 6,81 proc. PKB, a priorytetem dla rządu mają być inwestycje w infrastrukturę medyczną i kadry. Idą ładnie i tak dalej a powtarzalne przychodyz materiałów zużywalnych zwiększaą zyski akcjonariuszom
  • Re: Czy kogoś dziwi kurs ? Autor: ~Allmighty [78.30.104.*]
    I warto zwrócić uwagę, że cena 325 zakładała spadek C/Z do ok 15-16. Szczerze to strasznie defensywne dla rozwijającej się w takim tempie spółki, mającej takie know how. Tu C/Z oscyluje od dawna w przedziałach 22-28 i w tych przedziałach łatwo wyliczyć moją cenę docelową ;)
  • Re: Czy kogoś dziwi kurs ? Autor: ~Kafar [77.45.38.*]
    Kurs zawsze chadza własnymi krętymi ścieżkami, ale kierunek jest zgodny z rozwojem spółki, a tutaj jeszcze wiele lat intensywnego rozwoju ...
  • Re: Czy kogoś dziwi kurs ? Autor: ~Allmighty [78.30.105.*]
    Dokładnie tak, karawana jedzie dalej ;)
[x]
SYNEKTIK -1,51% 274,60 2026-05-27 16:48:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.