• 8 mld w 8 godzin Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    wyparowalo z kapitalizacji Orlenu tylko podczas jednej sesji. Ciekawe czy fakik się bedzie chwalił tym tak bardzo jak chwalił się gdy rosło?
  • Re: 8 mld w 8 godzin Autor: ptak1234 [91.150.204.*]
    Dnia 2026-01-08 o godz. 17:05 ~Pepe napisał(a):
    > wyparowalo z kapitalizacji Orlenu tylko podczas jednej sesji. Ciekawe czy fakik się bedzie chwalił tym tak bardzo jak chwalił się gdy rosło?

Może to będzie dobra okazja kupić trochę Orlenika ,
  • Re: 8 mld w 8 godzin Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Niech jeszcze pospada trochę i połowa z nas ucieknie bo bedzie miała lepszą wymianę niż fafik zaproponuje !!!

Zostaną tylko wierne pieski fafika które bezgranicznie wierzą w ENG
  • Re: 8 mld w 8 godzin Autor: ~darek [83.28.206.*]
    o widzisz,a cena nadal 2x wyższa jak za Obajtka
    Dnia 2026-01-08 o godz. 17:10 ~darek napisał(a):
    > o widzisz,a cena nadal 2x wyższa jak za Obajtka

Tak się składa betoniku że mam włączony wykres Orlenu a na nim:
    okres od marca 2017 do listopada 2019 czyli ponad 2,5 ROKU był notowany ponad 100 zł lub w okolicach 90-100 zł
    i to był okres jeszcze przed przejeciem ENG LOTOSU I PGNIG !!!!!!!! czyli z dużo mniejszą kapitalizacją niż obecnie.
    Jak chcesz betonik porównywać tamte 100 zł do obecnych to musisz poczekać do 200 zł na PKN

Dnia 2026-01-08 o godz. 17:35 ~Pepe napisał(a):
    > Dnia 2026-01-08 o godz. 17:10 ~darek napisał(a):
    > > o widzisz,a cena nadal 2x wyższa jak za Obajtka
    >
    > Tak się składa betoniku że mam włączony wykres Orlenu a na nim:
    > okres od marca 2017 do listopada 2019 czyli ponad 2,5 ROKU był notowany ponad 100 zł lub w okolicach 90-100 zł
    > i to był okres jeszcze przed przejeciem ENG LOTOSU I PGNIG !!!!!!!! czyli z dużo mniejszą kapitalizacją niż obecnie.
    > Jak chcesz betonik porównywać tamte 100 zł do obecnych to musisz poczekać do 200 zł na PKN
    >

Gdyby pisowcy nie połączyli tego gniota to Orlenie miałby wielkie problemy z tą mega inwestycją
    ty jesteś niewyuczalny,17' to rzady tow.Jasińskiego,a za Obajtka w 20' ORlen miał 2-3 mld straty i kurs w okolicy 38 zł,póżniej podarowali mu 3 dobrze prosperujace spólki,a Energę dostał w wyjątkowo skandalicznej cenie,więc co z tego jak widzisz wykres którego i tak nie rozumiesz?
    Dnia 2026-01-08 o godz. 19:09 ~darek napisał(a):
    > ty jesteś niewyuczalny,17' to rzady tow.Jasińskiego,a za Obajtka w 20' ORlen miał 2-3 mld straty i kurs w okolicy 38 zł,póżniej podarowali mu 3 dobrze prosperujace spólki,a Energę dostał w wyjątkowo skandalicznej cenie,więc co z tego jak widzisz wykres którego i tak nie rozumiesz?

Darku to nie ma sensu to jest nieuleczalne ,wielokrotnie tam, gdzie pracuje. Pisowcy wiedzą kto i jak zarżną GA i tak ich bronią .Objtek(inseminator po szkole) dla nich jest święty ,tylko nie potrafią, odpowiedzieć jak kupili, ropę za 1,5 miliarda zł . Kto wpuścił Sołowowa na instalację i czemu teraz to odkupili .

Guru betonowy darku kto jak kto ale niewyleczalny jestes ty, poczytaj kim był owy Jasiński. Czy to aby nie polityk pisowski?
    Jaki przedział lat dałem osiowku? 2017-2019 a obajtek był prezesem od 2018 roku.
    Czy do twej dyńki dociera że rok 2018 też się mieści w moim przedziale 2017-2019 ?
    Tutaj masz fragment bo byś nie znalazł sam "Pan Daniel Obajtek jest Prezesem Zarządu i Dyrektorem Generalnym PKN ORLEN od 6 lutego 2018 roku. Wcześniej, od 2017 do lutego 2018 roku, pełnił funkcję Prezesa Zarządu Grupy Energa"
    A słowem obajtek nie mam na myśli samego Obajtka tylko prezesów z nadania politycznego niekoniecznie o nazwisku Obajtek.
    Dotarł choć gram?
    Darko betoniki jeszcze tak dla przypomnienia bo zaraz coś wymyślisz głupszego. Czemu tylko do listopada 2019.utrzymywala się ta cena? Wuhan Covid chiny, pandemia coś Ci mówi czy zaraz napiszesz ze spadł wtedy bo obajtek przyszedł?
    ty nawet nie pojmujesz,jak sam sie kompromitujesz?sam przyznajesz,była swiatowa pandemia giełdy lecialy na pysk a w tym samym czasie ludzie podający się za prawych i sprawiedliwych postanowili za ułamek ceny przejąć Energę,chociaż wcześniej zapewniali,że nie ma takich planów,co jeszcze gorsze,w szczycie pandemi gdy pozamykali lasy,cmentarze,szkoły oraz wprowadzili zakaz przemieszczania się zaprosili tysiące starszych akcjonariuszy do Gdańska by glosowac nad fundamentalną dla każdego akcjonariusza uchwałą o zdjęciu Energi z notowań,czy kiedys do ciebie dotrze jakie to łajdacwo było,bo nie tylko o cenę chodzi ale o przyzwoitość,w tamtej ekipie przyzwoitość nie obowiązywała itd,itd
    Dnia 2026-01-09 o godz. 07:51 ~darek napisał(a):
    > ty nawet nie pojmujesz,jak sam sie kompromitujesz?sam przyznajesz,była swiatowa pandemia giełdy lecialy na pysk a w tym samym czasie ludzie podający się za prawych i sprawiedliwych postanowili za ułamek ceny przejąć Energę,chociaż wcześniej zapewniali,że nie ma takich planów,co jeszcze gorsze,w szczycie pandemi gdy pozamykali lasy,cmentarze,szkoły oraz wprowadzili zakaz przemieszczania się zaprosili tysiące starszych akcjonariuszy do Gdańska by glosowac nad fundamentalną dla każdego akcjonariusza uchwałą o zdjęciu Energi z notowań,czy kiedys do ciebie dotrze jakie to łajdacwo było,bo nie tylko o cenę chodzi ale o przyzwoitość,w tamtej ekipie przyzwoitość nie obowiązywała itd,itd

I tak do betonu nie dotrze . Nie ma co się z koniem kopać tam, gdzie pracuje nominat pisowski (prezesina potrafił tylko sprawdzać czas pracy pracowników ) chciał nas zlikwidować ,ze strachu wielbiciele wuca sr..li pod siebie ,ale dalej nie zmądrzeli .

Znowu jest okazja na dobry parytet. Trzeba tylko podbić trochę notowania ENG jak spada OLREN
    TRZEBA TYLKO CHCIEĆ
    3 miliardy odrobili
  • Re: 8 mld w 8 godzin Autor: ~Pepe [5.184.193.*]
    I z czego ...... się cieszysz. Zamiast się różnica zmniejszać znów się zwiększa!!! Ale mamy tem... akcjonariat
    Mam trochę orlenika na czarną godzinę ,jak będzie wymiana to się wtedy będę zastanawiał
    Dnia 2026-01-09 o godz. 13:50 ~Pepe napisał(a):
    > I z czego ...... się cieszysz. Zamiast się różnica zmniejszać znów się zwiększa!!! Ale mamy tem... akcjonariat

wyparowalo z kapitalizacji Orlenu tylko podczas jednej sesji. Ciekawe czy fakik się bedzie chwalił tym tak bardzo jak chwalił się gdy rosło? To nie wiem, kiedy mam się radować ,cieszysz się jak były wójt

Pepe odrobili 8 miliardów ,prezes będzie się cieszył
    Szkoda że nie starali się w tym okresie jeszcze bardziej podbić kurs Energi.wzgledem Orlenu. Orlen już niemal.całkowicie odroibił ostatnie spadki a Energa tylko.sie oddala oś ostatniego szczyty. Zamiast zbliżać się do stosunku 4:1 to zbliżamy się do 5:1 bo ktoś tutaj sobie steruje kursem na życzenie Orlenu lub fafika
    Dnia 2026-01-12 o godz. 17:03 ~Pepe napisał(a):
    > Szkoda że nie starali się w tym okresie jeszcze bardziej podbić kurs Energi.wzgledem Orlenu. Orlen już niemal.całkowicie odroibił ostatnie spadki a Energa tylko.sie oddala oś ostatniego szczyty. Zamiast zbliżać się do stosunku 4:1 to zbliżamy się do 5:1 bo ktoś tutaj sobie steruje kursem na życzenie Orlenu lub fafika

Pisaliście, że nie chcą wymiany . To trzeba im przypomnieć jak kurs championa był po 45 zł , a i na Enerdze mogą być cuda, jakiś duży inwestor, który by chciał kupić z 2 % perełki wywindowałby kurs do 40 zł
    No i wiele się nie pomyliłem. Trump dostał specjalna pokojową nagrodę od Fify bo zwykłej nie dostanie a MAP I GPW stworzył specjalna nagrodę za pokonanie 100 mld żeby było co pisać i co się chwalić

Wśród laureatów znalazły się spółki Skarbu Państwa. Orlen S.A. i PKO Bank Polski S.A. otrzymały nagrody specjalne za osiągnięcie kapitalizacji rynkowej powyżej 100 mld zł. Nagrody specjalne wręczyła m.in. sekretarz stanu w ministerstwie aktywów państwowych Eliza Zeidler.
  • Re: 8 mld w 8 godzin Autor: ~piotr1234 [91.150.204.*]
    Za waszych rządów to odwrotnie było ,taki mieliśmy klimat ,Pepe jeszcze dwa lata i może będziecie się radować ,jak żyć
  • Re: 8 mld w 8 godzin Autor: ~ptak1234 [91.150.204.*]
    Jak Orlen spadał to sygnalista ,był jeden . Gdzie jest dziś ?
    I z czego się cieszysz piesku? Że Ta sama ekipa pcha do góry cały rynek a tylko Energa z miernym wzrostem po ogromnym spadku. Większość spółek już ATH a my się kisimy bo wielki fafik wymyślił sobie wyciśnięcie nas do końca?
    Bo dokupiłem jak Ty płakałeś ,dziś część sprzedałem ,teraz sobie dokupię perełkę i uśrednię do góry .Raczej to Ty się cieszyłeś jak Orlen spadł
  • Re: 8 mld w 8 godzin Autor: ~Pepe [46.134.68.*]
    Ty jednak empy jesteś.
    Tu nie chodzi że Orlen rośnie, tu są inwestorzy dślą których to największa pozycja w portfelu i chcieli by aby też jak cały rynek rośnie jej kurs nie bych chamowany jakimiś głupimi eskami po 1 akcji czy na zamkniecie 100PKC
    I co uważacie że jak Orlen będzie po 200 a energa dalej po 20 czyli stosunek 10:1 o też dostaniecie 3:1 lub 1:1
    Popatrz na paradoks: Ty się cieszysz bo rlen urósl a energa nie więc jej kosztem kupisz więcej eng i znowu zrobisz kółko i nikt cie za to nie krytykuje. Jak ja się cieszyłem że inne moje spółki z portfela rosły kosztem energa która stała po 6 7 czy 8 zl i mogłem dokupis ich więcej to zmie tu twój Pan darek chciał "zjesc"
    A twoj pan piszę ile to mln akcji się przemieliło właśnie przez takich kółkowiczów. Teraz sprzeda Orlen kupi energe ale już jak spadnie znow orlen lub urośnie energa trochę to wywali. A potem darek pyta co za losie sprzedają w tych cenach i ile to obrotu było przez rok
     co za losie sprzedają w tych cenach i ile to obrotu było przez rok
    .-wytłumaczę najprościej jak potrafię(teoretyczny scenariusz),dlaczego tak piszę,wolumen od 27.XI=6,2 mln akcji,do Orlenu trafiło 2,2 mln akcji,4 mln akcji to wolumen nieznacznie powyżej ceny zaproszenia,tych akcji powyżej ceny zaproszenie nie kupuje "ktoś" kto "postawi się" Orlenowi,tylko "ktoś" kto będzie współpracował(sprzeda oczko wyżej) lub gdy będzie miał wystarczającą ilość(zależy kto,to?)przystąpi do porozumienia z Orlenem w wykupie przymusowym.Więc,teoretycznie może okazać się tak,że II kroku Olenu(wyższej oferty ceny)nie będzie,tylko info o porozumieniu Orlen +"ktoś"i wykup przymusowy po np.22-24-poniał???czy też za trudne?
    ale,żeby nie było,zawsze pozostaje droga sądowa
    W konsekwencji akcjonariusze spółek publicznych, którzy nie są zadowoleni z warunków przeprowadzonej procedury przymusowego wykupu (np. uważają, że cena po jakiej doszło do wykupu, była za niska), zmuszeni są do poszukiwania innych sposobów ochrony swoich praw, np. kierowania w stronę akcjonariuszy „wykupujących” roszczeń odszkodowawczych za nieprawidłowe określenie ceny wykupu.

https://bbs-legal.pl/spory-korporacyjne/squeeze-out-w-spolkach-publicznych-przymusowy-wykup-akcji/
    Właśnie podziekujntakim.kolkowiczom jak ptak 1234 za to że nie mamy wzrostów bo to oni kupują i wywalają naprzemiennie jak cena tylko.troche podskoczu. Gdyby nie oni Kupujący musieli by podnieść cenę kupna a tak wiedzą że zaraz ktoś wyskoczy na chwilkę bo jest inna okazja na rynku.
    Dnia 2026-01-23 o godz. 09:59 ~Pepe napisał(a):
    > Właśnie podziekujntakim.kolkowiczom jak ptak 1234 za to że nie mamy wzrostów bo to oni kupują i wywalają naprzemiennie jak cena tylko.troche podskoczu. Gdyby nie oni Kupujący musieli by podnieść cenę kupna a tak wiedzą że zaraz ktoś wyskoczy na chwilkę bo jest inna okazja na rynku.

w kwesti kółkowiczów zgoda,sami sobie w stopę strzelamy "kółkami" uwiarygadniając godziwość notowań,nie wiem czy ptak tak robi,ale niewątpliwie są tacy którzy kółka kręcą,na niepłynnej spółce to trudne,chyba,że ktoś ma narzędzia/umiejętności maklerskie
  • Re: 8 mld w 8 godzin Autor: ~IP [83.26.227.*]
    Kółkowiczów, tu nie brakuje.
    Odnoszę takie wrażenie, po przeczytanych informacjach na tym forum, iż ~Pepe,
    tak jak coxi35, - też mocno kręci kółka.
    Ale teraz to jest potrzebny większy kapitał i trzeba ("mieć jaja") mieć wiedzę, dotyczącą wartości Energa S.A..
    coxi,też kolkowicz?-to on jeszcze ma akcje,myślałem,że w zaproszeniu się wysypał ze swojego pakieciątka
    Dnia 2026-01-23 o godz. 09:59 ~Pepe napisał(a):
    > Właśnie podziekujntakim.kolkowiczom jak ptak 1234 za to że nie mamy wzrostów bo to oni kupują i wywalają naprzemiennie jak cena tylko.troche podskoczu. Gdyby nie oni Kupujący musieli by podnieść cenę kupna a tak wiedzą że zaraz ktoś wyskoczy na chwilkę bo jest inna okazja na rynku.

Gdybym był kółkowiczem to dawno fundusz zabrał by Mi akcje ,pierniczysz jak potłuczony . Kupiłem Orlen jak był po 46 zł i sprzedałem dokupiłem Energę (pisaliśmy o tym kiedyś ) jedynie raz sprzedałem i odkupiłem sam od siebie w grudni 2024r żeby z zysku Energi strata podatkowa mi nie przepadła .
    Pepe piesku Obajtkowy wyłeś ze swoim panem ze szczęścia jak kurs Orlenu spadł ,jak wzrósł cisza i odwracanie kota ogonem . Nigdzie nie pisałem ,że się cieszę jak Energa nie rośnie coś Ci się miesza
     13.12.2023 Energa SA Cena: 9.24 PLN, Prowizja: 16. 500szt 8185szt 4 620,00 PLN

15.01.2026Energa SA Cena: 20.15 PLN, Prowizja: 7.05 100szt 15037 szt 2 015,00 PLN jaki stan miałem na 13 12.2023 r i na dziś czy jestem kółkowiczem

O ~ptak1234, następny kółkowicz?
    A towaru ...

A czy, Ktoś przeliczył, jakie koszty i prowizje, a o zdrowiu nie będę się rozpisywał, przy robieniu tych kółek.
    Ja znam, konesera, wytrawnego akcjonariusza Energa S.A., który spokojnie czeka: - noga na nogę, kawka, herbatka, ciasteczko.
    Po prostu siła spokoju!
    Pozostałym polecam zaparzyć melisę.
    Dnia 2026-01-23 o godz. 11:37 ~IP napisał(a):
    >
    > O ~ptak1234, następny kółkowicz?
    > A towaru ...
    >
    > A czy, Ktoś przeliczył, jakie koszty i prowizje, a o zdrowiu nie będę się rozpisywał, przy robieniu tych kółek.
    > Ja znam, konesera, wytrawnego akcjonariusza Energa S.A., który spokojnie czeka: - noga na nogę, kawka, herbatka, ciasteczko.
    > Po prostu siła spokoju!
    > Pozostałym polecam zaparzyć melisę.

Kółkowicze na Energi polegli ,Fundusz grał znaczonymi kartami .

Kółkowicze, grali razem z Funduszem i polegli.
    To kółkowicze sprzedawali Funduszowi.
    Jak Kogoś akcje Energa S.A. parzyły, to ich dziś nie ma.

spokojnie,po 30 odkupią,kręcenie kółek to nałóg/hazard który uzależnia,afinalnie i tak krupier wygrywa,a kółkowicz zostaje bez kasy
    Po 30 zł to ja sprzedam, ale tylko w tym roku.
    Później to ta kwota będzie nieaktualna.
    wiesz to Ty,wiem,to ja i wielu innych,ze juz po 22-24 bedzie sprzedaż na wyścigi,a póżniej,to tylko dobra wola Orlenu
  • Re: 8 mld w 8 godzin Autor: ~tor [91.94.96.*]
    Po emocjach i przypływie adrenaliny na koniec 25 r rzeczywiscie wielu z nas nudzi sie i narzeka -chcą dalszych wzrostow Patrząc jednak spokojnie to wszystko jest ok-7% wyzej od zaproszenia towar wpada w sieci duzego gracza Na dzien dzisiejszy nie ma znaczenia czy on bierze na potrzeby orła bo my wszyscy trzymamy zeby mu sprzedac Czekamy na decyzje o kolejnym zaproszeniu choc wydaje sie ze ona znow nas nie zadowoli Z naszy nastawieniem powinna tez nie przyniesc roztrzygniecia choc 20-30 % to zarobek godny najbardziej wiernych A tymczasem dopływu adrenaliny szukajmy w innych miejscach
    Uderz w stół....
    "A tymczasem dopływu adrenaliny szukajmy w innych miejscach" - TO MAMY KOLEJNEGO KÓŁKOWICZA.
    Jak adrenaliny szukasz, to jedź na narty alko, kup sobie motocykl lub skuter śnieżny.
    Kto mieczem .....
  • Re: 8 mld w 8 godzin Autor: ~tor [91.94.96.*]
    IP ty nawet nie wiesz jak z wierząca osobą masz do czynienia Jesli idzie o tą firme to kazde odstepstwo od wiary np kołka na akcjach to stos świetej inkwizycji
    stos......,wyklęcie i utrata wiarygodności po wszeczasy,akcje Energi to arystokracja wśród innych akcji,są jak "ojcowizna",ojcowizną się nie spekuluje/sprzedaje z byle powodu;-)
    Dnia 2026-01-23 o godz. 13:54 ~IP napisał(a):
    > Uderz w stół....
    > "A tymczasem dopływu adrenaliny szukajmy w innych miejscach" - TO MAMY KOLEJNEGO KÓŁKOWICZA.
    > Jak adrenaliny szukasz, to jedź na narty alko, kup sobie motocykl lub skuter śnieżny.
    > Kto mieczem .....

Czasami człowiek myśli sprzeda w wezwaniu i odkupi taniej . Kiedyś tak zrobiłem na II NFI sprzedałem spółce akcje własne po wezwaniu kurs wzrósł o 100% później zrobili emisję groszową a Ja szukałem adrenaliny gdzie indziej ,takie uroki GPW ,raz na wozie

Jak Ktoś szuka adrenaliny, to pomylił miejsce.
    Zamiast kółka kręcić to spróbuj "koksu", uniesie cię do Walhalli.
    Wtedy będziesz miał adrenalinę oraz inne doznania.
[x]
ENERGA 0,11% 18,72 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.