• Nie ma zwały Autor: ~Yolanta [62.212.239.*]
    To będą wzrosty.
    I tyle w temacie.
  • Re: Nie ma zwały Autor: ~Jak [88.135.167.*]
    Tak tak, bo giełda tak działa haha. Dustrybucja
  • Re: Nie ma zwały Autor: ~Analityk [46.113.4.*]
    Nie będzie zwały, będzie konsolidacja.
    Ja zarobiłem 58% w dwie sesje to niech sobie inni zarobią 3-5% na kręceniu kółek.
  • Re: Nie ma zwały Autor: ~aakcjonariusz [93.159.55.*]
    Pokaż screena mitomanie :)
    Na bankier każdy zarabia buahhahaha...
  • Re: Nie ma zwały Autor: ~Cisu [37.31.54.*]
    Zgadzam się z tobą Ja kupiłem za 13.80 i mam teraz 68% zysku na tą porę i jeszcze nie sprzedałem :)
  • Re: Nie ma zwały Autor: ~Amyntas [37.225.51.*]
    Ile masz akcji
    6000 akcji
    Nie wierzę
    Po co miał bym cię kłamać Drugi ruch robię z Bumechem Pierwszy był od 9 PLN do 35 PLN Miałem wtedy 5000 tys..akcji
    Ja mam 5800 wystaeione po 80
    Uwierze jak wystawisz po 500zl
  • Re: Nie ma zwały Autor: ~Yolanta [62.212.239.*]
    Dnia 2026-01-08 o godz. 11:25 ~Analityk napisał(a):
    > Nie będzie zwały, będzie konsolidacja.

Taka możliwość również istnieje, ale myślę, że nie nastąpi. To jest spółka silnie spekulacyjna, czyli tu prędzej można się spodziewać szybkich mocnych wzrostów lub spadków, niż konsolidacji. To jest raz.

A dwa, są całkiem spore batony na kupnie. Jeśli założymy, że to ulica (iluś tam chętnych do kupna na tym samym poziomie składających się na 1 batonik), to nie znajdując chętnych do sprzedaży na tym poziomie cenowym, będą się musieli z zakupami ustawić po wyższej cenie niż obecnie zaoferowali. A to oznacza wzrosty, bo kolejni drobni mogą się pod tego rodzaju zachowania się popytu oraz zwiększone obroty podłączać. Tym bardziej, że tu nadal jest duża pokusa do zamknięcia luki na ostatnim szczycie na około 40 zł. Powstaje wtedy więc taka samospełniająca się przepowiednia - jeśli popyt będzie rósł, to ludzie będą zakładali, że kurs leci przynajmniej do ostatniego szczytu, a więc trzeba wsiadać do pociągu, co jeszcze bardziej nakręca popyt.

Jeśli zaś z kolei to mityczny "gruby" w ten sposób blokuje spadki, to także będzie musiał podnieść tę blokadę szczebelek wyżej, bo inaczej ktoś ze sprzedających w końcu "pęknie" i mu sprzeda, a tym samym "gruby" nie osiągnie swojego celu, jakim byłoby blokowanie kursu przed spadkami. Tak więc czy inaczej - obstawiam, że będzie wzrost. Oczywiście jeśli nie będzie jakiegoś negatywnego infa.
  • Re: Nie ma zwały Autor: ~Lck [217.97.35.*]
    Dlatego dzis jest więcej batonów na K niz wczoraj, po tym słabym info. Obawiał się, że mogliby go zjeść, a tak kurs obroniony, ulica się cieszy, bo konsola. Takze czekamy na jakies espi zakładam, że pozytywne, wtedy gruby poubiera i moze leciec na luke pod 11.
  • Re: Nie ma zwały Autor: ~ŁowcaJeleni [38.165.232.*]
    Dnia 2026-01-08 o godz. 14:13 ~Lck napisał(a):
    > Dlatego dzis jest więcej batonów na K niz wczoraj, po tym słabym info. Obawiał się, że mogliby go zjeść, a tak kurs obroniony, ulica się cieszy, bo konsola. Takze czekamy na jakies espi zakładam, że pozytywne, wtedy gruby poubiera i moze leciec na luke pod 11.

Wczorajsze info wcale nie jest słabe. Jeśli okaże się, że jest, jak to artykuł po info przedstawił, czyli że to pierwszy krok do ogarnięcia kwestii pomocy państwa dla górników oraz rozwiązywania spraw kopalni, to mocne wzrosty powinny być konsekwencją tego. Dlatego dziś nie spada. A nie dlatego, że batony na kupnie stoją. Nie ma paniki u akcjonariatu, nawet bambi całymi dniami naganiający na spadki cichutki się zrobił, i to jej brak utrzymuje kurs, inaczej te batony by nie pomogły, albo byłyby dużo niżej.

Ergo: batonów wcale nie postawił gruby. To ulica, która ustawiła się, w iluś tam na jednym poziome cenowym, poniżej kursu, licząc na zarobek na kółkach.

W arkuszu widać pojedyncze zlecenia po 50 kg, a nie spęd wielu graczy
  • Re: Nie ma zwały Autor: ~capslock [15.204.97.*]
    Jakie pojedyncze po 50 kg, analfabeto... Skąd się urwałeś.
    Na 22,8 jest/było niedawno niemal 44 kilo w łącznie 7 zleceniach, na 22,5 leży 38,7 w 14 zleceniach. Itd.

22,50 - 30k
    22,10 - 50k
    22,20 - 50k
    22,00 - 15k + 20k

Okrąglutkie batony
  • Re: Nie ma zwały Autor: ~XXX [84.39.166.*]
    Batony dla nadziei i agresywne ubieranie w papier toaletowy.
  • Re: Nie ma zwały Autor: ~mop [37.248.200.*]
    już ja ci wejde
  • Re: Nie ma zwały Autor: technik-at [77.65.22.*]
    zobaczymy jutro
    Jesteś na pokładzie nadal ????
[x]
BUMECH -1,96% 20,00 2026-04-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać