I co Ci po tej kasie? Myślisz, że dywidendę dostaniesz? Chyba, że to piszesz ty, Domański.
Zobacz sobie ile Tauron wywala na wszystkie zachcianki rządu, które na razie idą księgowo przez marketing np.ostatnio taki sylwester w TVP. A to jest tylko czubek góry lodowej.Jak myślisz, że to Tauron sam wymyśla takie akcje żeby więcej osób korzystało z usług tej firmy, a nie jest to odgórne polecenie to nawet mi Cie nie żal :D
Reasumując, ta kasa która się ostanie, w ostatnim miejscu będzie zaspokajała "potrzeby" zwykłych akcjonariuszy. A kurs akcji to odpowiednio szybko odzwierciedli. Tylko jeszcze trochę funduszy, głównie PPK, do spółki z leszczami musi odebrać całość towaru od tych co zbierali od 1PLN m.in właśnie pod to widmo dywidendy. A upychanie towaru już trwa.
Nie po to dwoją się i troją tam na górze jak maksymalnie skroić Kowalskich na prądzie żeby później wziąć z tego niecałe 40% a resztę oddać :D
Jeżyk... A Ty nie powinieneś teraz zimować zakopany gdzieś pod liśćmi? Nie martw się o akcjonariuszy Tauronu. Gracze już odpadli. Tutaj są świadomi inwestorzy, którzy potrafią myśleć. Zapewniam Cię.
Kghm sprzedawałem po 58 zł ile to, dwa lata temu? Zobaczcie gdzie kurs jest obecnie, nie myślcie że żałuję, przeszedłem wówczas na inne spółki, gdzie zarobiłem kokosy. Obecnie liczę na Tauron i PKN Orlen.
Jak patrzę na wyceny energetyki w stosunku do KGHM'u czy banków to śpię spokojnie jako akcjonariusz Taurona bo widzę ile te papiery mają do nadrobienia.