• Nowy Walendów Autor: ~Pytam [37.225.12.*]
    https://nowywalendow.pl/domy/

To chyba tę inwestycję realizuje IDH. Etapy i ilość zgadza się.
  • Re: Nowy Walendów Autor: ~Ciooo [164.127.206.*]
    Czy przyglądał się ktoś z Państwa spółką w których widnieje nasz Pan Prezes, oraz Prezes spółki Led Lease, Rubicone. Pod wskazanymi adresami znajdują się inne firmy zajmujące się tą samą działalnością jakby podnajmowaly cały nowhow itd. pytanie czy wynajem na taką skalę jest adekwatnie rozliczany czy są robione rzeczy na szkodę akcjonariusza, co jakiś czas są tworzone spółki głównie z.o.o o identycznej działalności co wygląda na działanie mające wyprowadzania kapitału spółki. Proszę sobie zobaczyć na stronie powiązania firm oraz przyjrzeć się osobą które tam zasiadają . Bardzo mnie ciekawi również dług który spółka IDH przejęła to było chyba ok 40 mln który został zaksięgowany już jako strata... Pan Bogdan Siatkowski powiązany jak wiadomo z IDH jest również prezesem spółki Chine Trade House w której głównym beneficjentem jest bodajże Pan Dłużnik co jest dość zastanawiające. Przy podpisaniu każdego kontraktu powstaje spółka zoo która mogłaby wskazywać na wykonywanie pewnych usług dla Idh aby uszczuplić dochody. Proszę spojrzeć również na spółkę ess real esteaty w której prezesem jest nasz szanowny prezes a wspólnikiem spółka ess energy która według KRS prowadzi działalność w miejscu gdzie istnieje spółka LED Lease. LED Lease zgodnie z komunikatem obrażona na świat jak i Rubicone nie prowadzi spółki dopóki nie zostaną odblokowane środki państwowe ale to nie znaczy że pod innym szyldem na całym sprzęcie etc nie mogą pracować inne spółki? Czy tylko mnie to zastanawia?
  • Re: Nowy Walendów Autor: ~Pytam [37.225.44.*]
    IDH Bud nie widzę obecnie powiązań z naszym IDH Development S.A.
    Bogdan Siatkowski, nie widzę tego nazwiska w naszym IDH, Led lease i Rubicone.

W Rubicone udziałowcem jest BPCE EQUIPMENT SOLUTIONS POLSKA" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

Jeżeli widzisz nieprawidłowości zawiadom właściwe organy.

• Re: Nowy Walendów Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    Dnia 2026-01-07 o godz. 22:15 ~Pytam napisał(a):
    > IDH Bud nie widzę obecnie powiązań z naszym IDH Development S.A.
    > Bogdan Siatkowski, nie widzę tego nazwiska w naszym IDH, Led lease i Rubicone.
    >
    > W Rubicone udziałowcem jest BPCE EQUIPMENT SOLUTIONS POLSKA" SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ

No właśnie, ja też jakoś nie mogę się dopatrzeć nieprawidłowości wskazanych przez autora tego wątku.
    Choć nie zarzekam się. Może coś jest na rzeczy, jednak w takim razie prosilibyśmy autora wątku o podanie konkretów. Jakieś odnośniki do informacji potwierdzających te tezy.

1. Ja ze swojej strony mogę podać odniesienie do wątku, który kiedyś założyłem:

https://www.bankier.pl/forum/temat_arp-prawdziwe-informacje,72417825.html 

I tutaj jeszcze ciekawostka. Po kliknięciu odnośnika mamy post z 17 października 2025 r. Wtedy sprawdziłem, że Skarb Państwa ma 3,8 % udziałów w IDH S.A. A teraz po kliknięciu odnośnika w tamtym wątku i znalezieniu IDH S.A. widać w tej wielkiej tabeli, że zwiększył się ten stan posiadania do 3,98 %. Przyznam, że sam jestem nieco zaskoczony (pozytywnie). I chętnie sprawdzę to znowu za kolejny kwartał.

2. Kolejna sprawa to zakup 10 mln akcji IDH poprzez spółkę New Tech Capital, za kwotę 15 mln zł. Czyli po 1,5 zł / akcję.

https://biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy/idh-development-sa-72025-zawiadomienie-o-zmianie-stanu-posiadania-akcji-przez 

https://biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy/idh-development-sa-62025-zawiadomienie-o-transakcjach-wykonanych-przez-osobe 

http://idhsa.pl/relacje-inwestorskie/#akcjonariat 

Teraz pytanie, czy tu faktycznie wszystko grubymi nićmi szyte, biorąc pod uwagę powyższe ?
    Nie wiem, może tak. Jednak dla mnie mało prawdopodobne.

Jeśli kto uważa, że tu jest jakaś "gruba akcja" z tym wszystkim, to może wskaże konkretne dane dowodzące tego.
    A poza tym, tak jak przedmówca stwierdził - warto to wtedy zgłosić do odpowiednich służb. Tylko trzeba mieć co zgłosić. Konkretne dowody. A na razie mamy tylko słowa.

A ja podałem konkrety powyżej.
  • Re: Nowy Walendów Autor: ~Muminek [176.102.90.*]
    I ostatecznie, IDH to nie tylko podwykonawca budowy "Nowy Walendów", ale też IDH ma umowę z zupełnie innym podmiotem o roboty budowlane, usługi sprzętowe oraz dostawy materiałów:

https://biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy/idh-development-sa-102025-zawarcie-umowy-wspolpracy-o-roboty-budowlane 

Także tyle ostatnio się dzieje i warto podając jakieś zarzuty wrzucać także konkretne informacje uzasadniające te zarzuty.
    A chętnie poczytamy, jeśli takie faktycznie są.
  • Re: Nowy Walendów Autor: ~Coo [164.127.206.*]
    Muminek to wejdź sobie Dariusz Leśniak Paduch powiązania, tam są te firmy ostatnio utworzone CZZ1, ESS real estate i po nitce do kłębka, szczególnie sobie wpisz adres na których znajduje się rubicone i LED lease i zobacz w gogle ile jeszcze innych firm się rejestruje pod tymi adresami i czym się zajmują po prostu glowa boli bo tego jest jeszcze z 10 a nie mam za bardzo tyle czasu żeby to rozpisać choć na pewno zrobię w najbliższym czasie. Fascynujące że firma NTC praktycznie przejęła IDH a nie wprowadziła tu nawet żadnego człowieka, mam też pewne podejrzenie dotyczące długu ntc i po co zrobili ten zakup akcji ale... Mają dwa duże długi do Leśniak i miasta Warszawy jak nie wygrają sprawy z miastem zrobią zmianę długu na akcję a że dogadanie z Darkiem będzie że ma większy dług to się zgodzi na taką zamianę i miasto wtedy zyska akcje spółki z którymi nic nie zrobi, genialne
  • Re: Nowy Walendów Autor: ~Jw [5.173.216.*]
    Czyli tu niema co liczyć na większe sukcesy ? Parę akcji mam ale nie mam ochoty aż tak tego analizować szczegółowo jak Wy, no ale ciekawe co piszecie a szkoda..
    Ja jestem załadowany pod korek i coraz gorzej mi tu coś pachnie i dlatego mówię o swoich spostrzeżeniach i zachęcam do dyskusji. Bo coś co bardzo dobrze wyglądało daje mi sygnały, że jednak nie wszystko jest takie piękne jak w samych raportach giełdowych. No chyba że sprzedaja ten LED spółce ess energy albo postanie jakiś mega holding z kilku firm o gigantycznym kapitale to co innego, wszystko tu wygląda mocno enigmatycznie a zakładanie spółek zoo o kapitale 5k przez prezesa o działalności konkurencyjnej nie napawa mnie optymizmem
    Prawda jest taka, że mogą sobie zrobić tu co chcą... Ff jest tak niski, że jakby komuś zależało to by latało po 20 zł bo kapitalizacja nikogo nie interesuje, tylko nie mają widocznie po co pompować
    Choć Siatkowski nie zarządza bezpośrednio spółką matką, jest prezesem innych podmiotów powiązanych kapitałowo lub osobowo z IDH Development, takich jak BLUMFELD Sp. z o.o. czy fundusze inwestycyjne (np. TANGERINE FUND). Chodzi o to że w spoleczkach są powiązani, są kumplusie. W Rubicone udziałowiec to super wiadomość bo to gigantyczna instytucja finansowa tylko pytanie czy oni coś chcą robić czy są udziałowcem bo dostali akcje w rozliczeniu za dług i najlepiej by to spuścili w WC. Ale ten siatkowski to mały pikuś głównie ciekawi mnie to jakie spółki działają na terenach LED lease i Rubicone. Spółka ESS ENERGY z dużym kapitałem zajmująca się lampami LED w tym samym czasie Pan Dariusz Leśniak założył spółkę ESS zależna ESS Energy w której jest prezesem. Prezes takiej spółki giełdowej moim zdaniem powinien się skupić na tej spółce a nie figurować w kilku malutkich spółkach z.o.o z kapitałem po 5 k które zajmują się działalności konkurencyjna
    Ponadto pan Dariusz założył firmę CZZ1 w której wspólnikiem stał się kto? Prezes firmy Juka Inwestment która podpisała kontrakt na grube miliony z nami oczywiście z gigantycznymi odsetkami za opóźnienia których mam nadzieję nie będzie bo tak by było najłatwiej znowu wyciągnąć pieniążki przez kary umowne
[x]
IDH -7,61% 1,70 2026-05-14 12:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.