Jutro Trzech Króli, ale od środy wyścig o akcje. Wystarczy spojrzeć na zmiany w arkuszu zleceń, harmonogram najbliższych dni, by wiedzieć, że Ci, którzy kupili dziś po 36 złotych zrobili interes życia. Panowie i Panie, chyba się zaczęło!
Chyba nic z tego, wyjscie na plus bylo juz w cenie i wielu rozczarowanych wali dzis papierem w rynek, liczyli na widly a tu zaskoczenie. Jakby tak sie zastanowic to ood co teraz grac? Wyniki plusowe beda sie poprawiac, ale to tez juz wszyscy wiedza. Moze nasdaq? Ale to tylko gdybanie. Nie dziwi dzisiejsze zachowanie kursu.
Jutro prezes naopowiada bajek lub prawdziwych planów o VCAST, Nasdaq, wielomilionowych umowach, poprawie wyników z kwartału na kwartał, nowych możliwościach leczenia np. udarów, dziś odkupisz o 14, co sprzedałeś rano o 9 i już będzie znowu miało pod co rosnąć.
No jak pod co gramy....pod to co puszczałeś akcje we wrześniu w kanale 38-42 czyli pod Nasdaq...:):) Ty jako spec od AT to chyba teraz kupujesz a nie sprzedajesz jak nastąpiło wybicie....:)
Witaj piracik:) na kupno byl czas na wsparciu, po okolo 32. Gdybym nie mial papiera to nie wiem czy bym teraz bral. Moze na jakies 10-20%, ale ryzyko juz spore
Wiesz te twoje tunele ,wsparcia i opory to tutaj akurat mało mają znaczenie....:) Operujesz AT kiedy pasuje ,a kiedy nie jak teraz to nie zwracasz uwagi.:) Czyli jeszcze nie opychasz papiera bo chyba po pięknym wybiciu z konsoli to by nie pasowało....:) Można było kupować po 32 a i można dokupować po 36x Z tego co pamiętam to właśnie zawsze byłeś zwolennikiem uśredniania w górę a nie w dół....:):):) Pozdrawiam Serdecznie.
Piracik ja nigdy nie usredniam. Kupuje na wsparciu a potem obserwuje. Nie raz pisalem, ze jak sie zagotuje okolo 50 to wale w rynek, ale nie moge sie doczekac:) dzis porazka totalna, a oszolomy pisza o 100 i lepiej.
tu będą zyski, ale czy puszczą kurs zobaczymy (wątpię) jak się chce zgarnąć z rynku dużą ilość to trwa w czasie nic dziwnego, ale "co nagle to po diable" :)
Ten co kupił moje 4k po 35+ nigdy nie pozwoli sobie na stratę i pociægnie teraz do 42-45 na dobry początek ,trzeba było dzisiaj odbierać po 33,50 i 33,60 a nie pisać pierdoły o 30,
Dnia 2026-01-28 o godz. 20:50 ~Frog napisał(a): > Ten co kupił moje 4k po 35+ nigdy nie pozwoli sobie na stratę i pociægnie teraz do 42-45 na dobry początek ,trzeba było dzisiaj odbierać po 33,50 i 33,60 a nie pisać pierdoły o 30,
a co on może zrobić jak kupił po 35+ może tylko uśredniać straty, bez poprawy wyników ten wirtualny gniot będzie się kisił w okolicy 33 zł miesiącami. Sztuczne podbijanie kursu gdy jest tak duże sypanie na rynku niewiele zmieni i chyba na razie to nie czas dla MDG a raczej dla MOLECURE ktore jest mocno niedowartościowane..
Tu jest gra o VCAST. W II połowie roku MDG na złożyć wniosek o certyfikację na rynku USA. Kiedy złożą kurs pójdzie na 36 zł. A dopiero w II połowie 2027 oczekują przyznania certyfikatu, więc tu prawdziwe wzrosty zaczną się dopiero od maja 2027.
Wbijcie sobie do glowy ze biofund nas wszystkich wydymal okrutnie. Jezeli duzi interesowali sie mdg to biofund oowinien im oowiedziec tak: prosze bardzo, basze akcje sa na gpw zachecamy do kupna… to teraz mielibysmy 100 albo i lepiej. A tak nakarmili duzych po 33 i kto ma to ciagnac dalej?? No tko, jak mali zapakowani po uszy, a duzi wlasnie sie zapakowali… brak slow
Uważam podobnie, ale giełda nie jest logiczna. Według logiki lepiej sprzedać po 33 zł, bo to więcej nie wzrośnie. Tylko że jutro można będzie to inaczej interpretować, bo pójdzie jakieś info.
ale nie znaczy że nie mają czym zdołować, pytanie czy będzie to dla dużego opłacalne? bo może sporo wyparować w kierunku innych właścicieli, np do mnie również :)
Sprzedajcie wszystko co macie i zapomnijcie o tych akcjach . Zapomnijcie naprawdę o Medical bo wchodząc za dwa trzy lata tutaj możesz nie przeżyć tego że pozbyłeś się tak wartościowej spółki ze swojego portfela.
Ale numer ,sprzedałem 4k za 35,+,a dzisiaj wpadło do koszyczka 2k za 32,25-32,35 jutro idkupię kolejne 2k ja zejdą w okolice 32, i podziękuję za taki prezent.
Ja nikogo nie zrobiłem w h i nie sprzedałem żadnej akcji poniżej 35, ponieważ sprzedałem wykorzystałem tylko dzisiejszą sytuację jak zobaczyłem jak się na wzajem tratują i oddają nawet po 32,25.
Racja. Można latami czekać tu na zysk, jak na synthaversie czekam od 3 lat, i kurs z roku na rok jest coraz niższy. Mogły te pieniądze zarobić w innym miejscu, a tak to jest kiszenie na spółce która wzrośnie 6proc jednego dnia i w następnym tygodniu spadnie 15
A pamiętasz Synektika - niektórzy kupowali za 18-19 zł i trzymają do dziś . Książek Holding kupił dużo po 25 chyba i połowę sprzedał za 235 zł - za 250 mln zł , drugą połowę Synektika trzyma do dziś pewnie warta już 320 mln zł . I co zrobił z kasą - ano jakoś wszedł za 65 mln zł tutaj po 33 zł . - nie wiem ale chyba zaryzykuję i poczekam rok dwa lub trzy .
Dnia 2026-01-29 o godz. 23:22 ~Mdg napisał(a): > Tak i umiem czytać :) Zobacz kto ile sprzedał i kto ile kupił.
złoto i srebro biją rekordy wszechczasów , KGHM również a Wy tracicie na tym gniocie ostatnie pieniądze i ciągle marzycie o 40 +, ludzie dajcie sobie spokój z tą giełdą bo lepiej kupić sobie było obligacje o stałym oprocentowaniu i spać spokojnie niż takiego gniota dojonego przez cwaniaków jak Mdg. Przez ostatnie 7=-8 lat z tej spółki wyparowało tak dużo majątku że gdyby to policzyć to w głowie by się wam zakręciło. Powodzenia marzyciele dojeni przez cwaniaków.
W drugiej połowie 2025 Książek Holding poprzez Biuro INC - nabył po 33 zł za 65 mln zł akcje Medicala - z początkiem
tego roku między innymi fundusz NN wszedł z innymi zakupił akcje Medicala.
Tyle w temacie .
Ok pomyłka za 50 mln nie 65 mln zł tu masz linka poniżej.
https://www.medicalgorithmics.pl/inwestorzy-kupili-akcje-medicalgorithmics-za-blisko-50-mln-zl/