• Życzenia Autor: ~Jarek84 [91.225.135.*]
    Orka czy Miecznik ?, ssak czy rybka, a ja coś wiem tylko nie powiem, co niektórzy wtajemniczeni pewnie też już wiedzą. Życzę wszystkim dużo cierpliwości, nie dajcie się znowu wyleszczyć w nowym roku
    :)
  • Re: Życzenia Autor: ~BigJ [31.60.66.*]
    Piękne życzenia
    Wszyscy czekamy na jakieś info o nieco zapomnianym mieczniku
  • Re: Życzenia Autor: ~Jarek84 [91.225.135.*]
    Niestety na info niema co liczyć ( nda), , w wynikach za 2026 dopiero będzie.
  • Re: Życzenia Autor: ~Min [185.72.185.*]
    No i mamy styczeń Teraz to tylko kwestia dni Skąd ile od kogo ? zlecenia Bo to że będą z różnych stro i to bardzo często to pewne Zegar zaczął tykać Nedzie się działo
  • Re: Życzenia Autor: ~Legutko [37.248.154.*]
    Wszystkiego najlepszego dla forumowiczów Zrembu w nowym 2026 roku
  • Re: Życzenia Autor: ~Gosciu [37.30.30.*]
    Gołym okiem widać że to będzie rosło..
    Ja wybrałem Lubawa ale powoli myślę o zamianie..
  • Re: Życzenia Autor: ~J23 [188.146.148.*]
    Lubawa 1.2 miliarda kapitalizacji ...tutaj 10 razy mniejsza..dlatego wybrałem Zremb. I jak mawia prezes jesteśmy dopiero na początku drogi....
    Tak widzę właśnie tu potencjał..
    Czekam na kontrakt na Lubawa jako na punkt zwrotny na dniach..
    Tu pewnie wejdę prze 10 ciut ale wejdę ..
    Zakładam że może być więcej podobnie myślących inwestorów Lubawy :)
    Pozdrawiam.
  • Re: Życzenia Autor: ~Legutko [37.248.154.*]
    Wielu Łask Bożych oraz Zdrowia w nowym 2026 roku
    Wspaniałe życzenia bracie !
    Wzajemnie wielu Łask Bożych dla ciebie i bliskich...
  • Re: Życzenia Autor: ~W70 [37.225.92.*]
    Mam Zremb i Lubawe, na Zremb na razie trochę mała płynność.
    Co ma piernik do wiatraka? Lubawa ma 1,2mld, zremb coś ponad 100mlm. Patrzyłes np na wartości księgowe? Przychody itd?
    Hehe mi chodzi o potencjał wzrostu kapitalizacji...i tym samym wartości akcji. Prędzej moim zdaniem Zremb osiągnie kapitalizację teraźniejszą Lubawy..czyli 1.2 miliarda....niż Lubawa 12 miliardów. Pomyśl jeszcze jakiego kapitału potrzeba żeby tego dokonać.
    Teoretycznie to masz rację, angażując mniej kapitału na pewno szybciej będzie 80zl na ZRE niż na LBW. Troche myślenie zyczeniowo-spekulacyjne. Obecna wartość księgową żre jest "10" krotnie mniejsza niż LBW. Mam obydwie firmy w portfelu i .... Czekam
    Tez tak uważam.
    Co prawda jestem na Lubawie gdyż czekam na podpisanie tego kontraktu na 80 mln ale obserwuje zremb który ma większy potencjał do wzrostu biorąc pod uwagę ilość akcji i kapitalizację..
    Spokojnie razy 3 a może nawet cztery można tu zrobić ..
    Przecież tu jest wszystko napisane...czarno na białym...o nowej hali...o planowanych przejęciach...o nowym rozliczaniu przychodów...o nowych podobnych umowach jak ta na 50 mln z NATO....
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Zremb-Chojnice-liczy-na-pozyskanie-kolejnych-kontraktow-w-sektorze-obronnym-9039506.html

Do tego dochodzi człowiek który jest twórcą Polskiej Grupy Zbrojeniowej...Wojciech Dąbrowski....
  • Re: Życzenia Autor: ~Muciacios [188.146.154.*]
    Jeszcze nie wiadomo jak z tą emisja co ma być do kwietnia
    Oby coś doszło do skutku w tym wzgledzie
    Ano moim zdaniem taki komunikat... komu... i na co.... powinien być obowiązkiem informacyjnym emitenta już w momencie informowania o takim zamiarze.
  • Re: Życzenia Autor: ~xxx [91.150.222.*]
    przepraszam, że pytam ,ale o jaki kontrakt na 80mln zł Ci chodzi?
    Lubawa negocjuje z PGZ kontrakt maskujący wart 80 mln zł
    Jest też informacja na stronie Lubawy o podjęciu współpracy Siecią Badawczą Łukasiewicz....z którą też współpracuje..... Zremb....

https://lukasiewicz.gov.pl/strategiczne-partnerstwo-na-rzecz-obronnosci-i-innowacji/

Hehe żeby jeszcze nie było że Lubawa bedzie szyła pokrycia maskujące na kontenery Zrembu :)
  • Re: Życzenia Autor: ~xxx [91.150.208.*]
    Rozumiem. Dziękuję
[x]
ZREMB -3,43% 9,85 2026-05-15 14:14:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.