Ale was akcjonariusze Prezes zrobił w bambuko. Taki król giełdy wyceny po 25 zł a tu sru i 2 miesiące stoi albo spada i ani jednego komunikatu z Zarządu. No takiego sylwestra chyba się nie spodziewaliście. Ani wiadomości o dywidendzie ani info o wynikach za 25 r.. No, no jak na spółkę roku to blado a nawet bardzo kiepsko. Duże rozczarowanie
Prezes przed zakończeniem kwartału nie ma żadnego obowiązku podawać ani wyników ani tym bardziej żadnych wiążących deklaracji na temat dywidendy przed zakończeniem roku. Poza tym decyzję w sprawie dywidendy podejmuje WZA a nie prezes.
Strategię na temat dywidendy ogłosił w zeszłym roku w grudniu na prezentacji strategii dla Tauronu na przyszłe lata. Podał nawet kwoty jakie będą przez zarząd rekomendowane. Jeśli miałoby nastąpić przyspieszenie wypłat dywidendy to już to będzie tylko niespodzianką, która nie da się ukryć mogłaby mocno namieszać na kursie in plus.
Możesz mi napisać jaką strategię prezes ogłosił. Według mnie powiedział tylko tyle, że jak zaczną wypłacać to na stałe. Gdzie tu jest strategia. Ja czekam na konkrety np. 30-60% zysku co roku.