Na początku stycznia 26 spółka opublikuje na ESPI komunikat "Wybrane dane operacyjne segmentu sprzedaży sprzętu, rozwiązań IT oraz usług" za miniony kwartał. Spodziewam się dobrych danych, a w ślad za tym poważnego wybicia na kursie - w okolice 315 płn do połowy stycznia.
Dodam tylko że właśnie tak wyglądało to rok temu, gdy kurs w 1-szej połowie stycznia skoczył o ok. 15% z 200 pln na 233 pln i to pomimo zaraportowanego spadku pozyskanych zamówień i backlogu w ujęciu rdr. Wzrost 15% z aktualnego poziomu 283 płn to ok. 325 płn :)
To ja trochę ostudzę, szczególnie tych, którzy przymierzają się do zakupów. Jak w minionym kwartale wypada listopad. Wg mojej wiedzy nie sprzedano żadnego robota. Chyba, że coś mi umknęło.
Najbardziej Ci umknęło, że już ponad 50 % przychodów jest z obsługi i sprzedaży materiałów zużywalnych, a nie sprzedaży robotów. A z każdym kwartałem ten efekt będzie działał coraz mocniej, taki efekt kuli śnieżnej... Ale każdy podejmuje decyzje sam !
Bardzo się mylisz zacznij od 3 strony https://smlouvy.gov.cz/vyhledavani?searchResultList-offset=100&q=synektik&do=searchResultList-setOffset&q=synektik