PGE formalnie na papierze nie generuje zysków. Kurs jest na poziomie zdaje się z przed dwóch lat. Co się powinno stać z kursem gdy jakieś zyski netto się pokażą a że się pokażą to jest pewne jak to że słońce wschodzi rano a zachodzi wieczorem. Musi odbić. PGE zawsze było wycenaine dużo drożej niż TAURON, teraz już tak nie jest. Jaka jest wartość PGE, jaki kurs ? Ktoś gdzies napisał że 3000 stodółek Dino jest więcej warte niż PGE, przecież to farsa. I ta jakże głęboka myśl natchnęła mnie do włożenia na razie niedużej kasy w PGE.
Mamy nowego prezesa, który był w Tauronie. Wysuwam tezę, że może być fuzja Tauronu i PGE (podobnie jak PKN i Lotosu). Zmniejszy się wzajemna konkurencja, będą efekty synergii, spadnie zatrudnienie. Taki konglomerat ma dużo zalet, w tym udźwignięcie budowy kilku elektrowni atomowych. Pozostaje jednak kwestia wyceny. PGE musiałoby wzrosnąć o 50-100 % .....
Żadnego połączenia nie bedzie , nie wiem po co piszą takie rzeczy . Dzisiaj kurs słabo wygląda, jak juz pisałem uczepił sie short i trzyma ale cierpliwości bo wiecznie nigdy nie trzyma .