Proponuję tu wpisać Wasze przewidywania na 2026 rok, odnośnie rozwoju spółki, zysków (strat), wartości kursu za rok.
Więc ja zacznę, wg mnie będziemy świadkami konsekwentnego ale jeszcze niezbyt dynamicznego rozwoju. Wyniki powinny się regularnie poprawiać, ale bez fajerwerków. Mam nadzieje że w 2 połowie 2026 roku wpadną jakieś porządniejsze umowy na VACAST co pozwoli na wybicie kursu ponad 45 zł. Tymczasem przez pierwszą połowę roku obstawiam kiszonkę w granicach 32-40 zł. II połowa roku to wg mnie wybicie, kurs na 31.12.2026 obstawiam 55 zł.
Po co wróżyć z fusów. Poczekajmy do szacunków przychodów za 4 kw. 2025. Na kurs akcji ma wiele czynników. Ty nie jesteś bezstronnym. Kupiłeś pakiet lub pakiecik i zakładasz, że za rok będzie kilkadziesiąt procent wyżej, a za kilka lat kilkaset procent. Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytania. Ja też obstawiam wzrost kursu, bo mam akcje, ten co sprzedał pewnie nawet tutaj nie zajrzy.
ja też obstawiam w ciągu roku 2026 kiszonkę i spekulacyjne wybicie na 45 zł max jak było podobnie i w tym roku, akcje są tu wysoko i nie mają zupełnie pod co rosnąć, tą słabość widać choćby po dzisiejszym zachowaniu kursu
A ty paziu jesteś bezstronny? Robisz ludziom wodę z mózgu od 2023r zmieniając co chwila niki i przekaz....:):):) Osobiście nie wchodzę na ten szlam bo szkoda nerwów, ale jak wczoraj przeczytałem wątek odnośnie ciebie ixi to zrozumiałem ,że nie tylko mnie te wasze manipulacje drażniły. Mniejsza z tym, naucz się w końcu co piszesz ,bo wczoraj znów pisałeś zupłenie coć innego niż 6 miesięcy temu. Forum jest do wymiany poglądów a nie obrzucania się inwektywami.
Do Inwestoramdg Spółka pokazuje coraz więcej umów ,podejrzewam ,że wyniki za 4q będą już naprawdę dobre . Po cichu liczę, na konkretne umowy w UE na vcast . W moim odczuciu nie będzie w tym roku fajerwerków z kursem ,a zabawa się zacznie przed rozpoczęciem certyfikacji w US. Teraz jest czas na akumulacje tutaj i na Cognorze.:) Tutaj ,żadne info nie robi mega UP ( patrz ostatnia super umowa) bardziej cykliczność. Więc może nam piaskowy jeszcze promocje zrobi :) Pozdrawiam Serdecznie akcjonariuszy Medicalg i życzę dużo sukcesów inwestycyjnych w 2026r
Nigdy nie pisałem jako ixi. Akcji mam zawsze dużo. Siedzisz cicho, bo się czaisz, czy odkupić te 20-25k akcji, które wywaliłeś biednym akcjonariuszom od 42 do 34 zł. Ja tu jestem większym moderatorem forum i psychologiem od Ciebie.
A skąd wiesz ,że już nie odkupiłem? Dla mnie jesteś nikim więcej jak oszustem który manipuluje (zresztą nieudolnie ) na forum. I zdecyduj się czy jesteś skromnym inwestorem z własną firmą czy może już tylko inwestorem żyjącym z GPW....:) O twoich słynnej sprzedaży 30k akcji po 26zł nie wspomnę bo wszyscy starzy to pametają. Oczywiście był to przerzut między swoimi kontami który miał spowodować lawinę sprzedaży...I dwója z psychologii bo oprócz pośmiewiska nikt się nie dołączył do sprzedaży. Tak, sprzedawałem akcje od 36 do 42 i to nawet więcej niż napisałeś . Tak, powoli odkupuje żeby powiększyć stan posiadania...:) I co jest w tym dziwnego? Ciekawe ,że jak piaskowy to samo zrobił jakoś nic nie pisałeś. Moderuj sobie ile chcesz i kogo chcesz :) Wiedzę, że forum kumate i wie o co chodzi waszej zabawie.
Marco dużo zdrówka i sukcesów inwestycyjnych skoro już tylko utrzymujesz się z GWP w roku 2026,niestety już nie będę ci towarzyszył na tym szlamie tutaj,ale pewnie podczas sesji będziesz wiedziął kto psuje zabawe:):):)
Nie mam aż 26k akcji. Mam łącznie 8600 szt. Na zwykłym rachunku 6500, na IKE 2100. Wtedy napisałem, że sprzedaję 26k szt. Ten kto naprawdę wtedy wystawiał, straszył odebrał to jako kapitulację słabych rączek. Kurs w krótki czasie zaczął potem rajd na 42 zł. Ja nie żyję z giełdy, mam biznes, który póki co daje mi zarobek. Tylko biznesy się kończą, a giełdy są od setek lat, bo zawsze ktoś chce kupić, a ktoś sprzedać. I dwa lata temu uwierzyłem w MDG na podstawie Twoich wpisów. Nie była to super inwestycja, ale też miałem gorsze, np. na Ryvu i Delko straciłem.
Oczywiście jako osoba posiadająca akcje obstawiam wzrost kursu. Ale w tym wątku chciałem poznać opinie innych (w tym również tych, a jest ich niemało, którzy uważają że firma nie odniesie sukcesu i kurs będzie spadał). Za rok zobaczymy kto miał racje.
Cały rok to trudno. Rozwój może być bardzo dynamiczny tym bardziej, że z niskiej bazy - do tej pory nieduże przychody i brak zysków. Ale można się pobawić w szacunki tych przychodów, co mają podać 8-go. Ja obstawiam koło 12 mln. Sam IDTF miał dać 46 w dwa lata czyli ponad 5 na kwartał. Rozruch był wprawdzie dopiero od września ale od razu podali, że przekroczyło oczekiwania o ponad 100%. Sam grudzień to miało być 450-500 tyś USD. Plus te umowy, gdzie mają gwarantowane minimum już podczas integracji. Może któraś się też już odpaliła.
12 baniek to trzeba będzie brać zaskórniaki i szybko kupować póki dają poniżej 40 zł. To byłoby ponad 100% r. do r. 10 mln, zysk operacyjny i będę szczęśliwy.
Info ma być tylko o przychodach no i to zrozumiałe, bo 8 stycznia to na szacunki zysków za wcześnie. Ale podejrzewam, że jakoś wspomną, że operacyjny też już osiągnęli. Tym bardziej, że już dawno zapowiadali, że ma się pojawić właśnie na przełomie 25/26.
Piracik33 sprzedał zdecydowaną większość akcji, miał zniknąć, ale siedzi i obserwuje forum. Odkupił z 5k. szt. On nadal przewiduje, że kurs będzie się kisił. Zleciałoby na 28 zł, odebrałby od spanikowanych, a potem już by wyzdrowiał i znowu się rozpisywał jaka wspaniała spółka, żeby innym upchnąć po 60 zł.
Jest to jedna z najbardziej perspektywicznych spółek na giełdzie,a giełda wyprzedza przyszłości mam nadzieję że tutaj będzie podobnie i tego wszystkim życzę w 2026 roku.
W 2025 roku pisałem że warto wejść w akcje Synektik bo medicalg jeszcze będzie się kisił to wyśmialiście zarobione 100 procent na kursie a medicalg jak rak 1 do przodu i 4 do tyłu kroki
Dnia 2026-01-01 o godz. 13:35 ~Stan napisał(a): > W 2025 roku pisałem że warto wejść w akcje Synektik bo medicalg jeszcze będzie się kisił to wyśmialiście zarobione 100 procent na kursie a medicalg jak rak 1 do przodu i 4 do tyłu kroki
oj racja bez zwiększenia przychodów nie ma co marzyć o wzrostach, kiszenie i małe cofki przewiduję a może i emisję dla geniuszy ze spółki po 0,10 zł na akcję tzw. akcje motywacyjne. Dobrze że ma im kto pożyczać kasę na procent lichwiarski co prawda ale w innym wypadku były by emisje ratunkowe jak w PURE
Napiszę jeszcze raz, oczekuję bliżej 10 mln, poniżej będzie rozczarowanie, bo prognozy na ten rok to łącznie 60 mln. Tutaj już naprawdę musi kasa płynąć, bo już czekamy kilka lat.
obiektywne dane bedziesz miał w ESPI w przyszłym tygodniu. Ale wtedy juz cena będzie inna. Wy tak zalatujecie amatorszczyzną że to głowa mała. Z choinki sie urwaliscie czy co ?