• Co po marcu 2027? Autor: ~Ja84 [195.136.74.*]
    Jak w temacie. Czym ta firma będzie się zajmowała po oddaniu autostrady do Krakowa i czy warto mieć te akcję na dłuższy czas dla dywidend. Prośba o normalne i merytoryczne odpowiedzi. Dziękuję
  • dobre pytanie kupowali włosi STX po 5,87 20 lat temu obecnie kurs koło Autor: ~mistrz [46.112.93.*]
    6,50 z dywidendami wypłaconymi + kasa wypłacona na remonty dla swoich spółek mega biznesu tu nie widzę ale może nie wiem wszytskiego
  • Re: dobre pytanie kupowali włosi STX po 5,87 20 lat temu obecnie kurs k Autor: ~Ja84 [37.30.48.*]
    Wygląda ok. Czy scenariusz taki, że firma oddaje autostradę i kurs idzie poniżej 1zl i brak dywidendy jest w grze? Głownie zastanawiam się co oni będą robić po marcu 2027, gdyż ta autostrada stanowi głowę źródło ich przychodu. Jeśli ktoś coś merytorycznie wie to zapraszam do merytorycznej dyskusji bez hejtu i wyzywania. Dziękuję
  • Sam prezes tego nie wie Watsonie. Autor: ~Watson [80.238.98.*]
    Nikt nic nie wie, łącznie z emerytowanym prezesem.

Gość (patrz ostatnia wypowiedź) cały czas się łudzi, że będzie budował jakąś drogę klasy S\A (wliczając w to rozbudowę A4 do trzeciego pasa).
    Osobiście uważam, że nie przedłużenie umowy na A4 za wybudowanie trzeciego pasa dla STX to błąd po stronie decydentów.
    Argumenty za są dość czytelne.

Nie widziałem również żadnej wypowiedzi prezesa w temacie np przejęć (a jest ciekawy podmiot do przejęcia w tematach drogowych).
[x]
STALEXP 1,33% 3,04 2026-05-21 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.