• Info Autor: ~norko [188.33.65.*]
    Źródło: Polska Agencja Prasowa 2009-10-05 11:19

Orco winne 12 bankom 19 mld koron
    5.10.Praga (PAP/int.) - Deweloper Orco Property Group, który działa głównie w Czechach i na rynkach Europy Środkowej, winny jest dwunastu bankom astronomiczną kwotę, 19 mld koron (750 mln euro) - podaje "Byznys Tyden.cz.

Największym wierzycielem jest brytyjski Royal Bank of Scotland, od którego spółka Orco pożyczyła 304,9 milionów euro.(PAP)

http://dmbzwbk.bankier.pl/wiadomosci/pap/artykul.html?id=2027251
  • Re: Info Autor: ~Yeti [94.254.195.*]
    Bank domaga się likwidacji Techmeksu. Aby nie było podobnie z Orko.
  • No to jutro ZIELONO!!! Autor: ~Max [78.9.2.*]
    J.W.
  • Re: Info Autor: ~rekin [148.81.192.*]
    ale tu można więcej zarobić niż stracić
  • Re: Info Autor: ~skt [85.222.86.*]
    drugi techmex
  • Re: Info Autor: ~idiota [95.41.48.*]
    Nie siej kur...a propagandy!
  • Re: Info Autor: ~aaaaaaaaaa [188.33.18.*]
    http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,7113594,Gigantyczne_dlugi_Orco__Deweloper_winny_750_mln_euro_.html
  • Re: Info Autor: ~Maślana [83.28.77.*]
    Uwielbiam takie manipulatorskie komunikaty. Proste stwierdzenie faktu, o którym wszyscy wiedzieli od ogłoszenia wyników z odpowiednim przymiotnikiem "gigantyczny" i już jest sensacja. Każda firma ma długi - jedna większe, inna mniejsze. Duża skala biznesu, to i duże lewarowanie.

Biedne banki. Jak to się mogło stać? Przecież banki są tak bardzo ostrożne, ...biły się o klienta w czasie dobrej koniunktury... Nie wiedziały co robią? Ojej, jaka szkoda ... Tylu wspaniałych analityków nie zauważyło, że bańka ma już odpowiednie rozmiary? Nie sprawdzili ORCO, że ma "gigantyczne" długi w innych bankach? Współczuję.
  • Re: Info Autor: ~Rosa [83.13.114.*]
    Hehe... ja już swoje na Orco zarobiłam. Mam apetyt na więcej, ale.....czy hazard popłaca ? Kolesie z Partii Oszustów też mieli chrapkę na dużą kasę i co ? Sprawa się rypła, bo znów winien jest PIS i Kamiński . Teraz trzeba ich uciszać... do następnego przekrętu.....
[x]
ORCOGROUP 0,00% 4,14 2025-09-25 13:49:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.