• Qube zwiększa do 0,7 Autor: ~Obserwator [104.28.64.*]
    Jak w temacie. Potencjał wzrostu się kończy, czas na korektę do 225….Musle ze w święta miedź i srebro zrobi swoje….tym bardziej że konsensus wycen wszystkich analityków jest ok 225….a obecnie jesteśmy na maksymalnych wycenach…Dziś dobrane kolejne s ….wesołych świąt
  • Re: Qube zwiększa do 0,7 Autor: ~Ramzes [93.228.40.*]
    Przy 220 też miała być korekta cierpliwości poczekaj jak przebije 350 to wrucimy na 300 by odbić do 400
  • Re: Qube zwiększa do 0,7 Autor: ~HanyszZabrza [188.146.136.*]
    obserwator wydać że nie rozumiesz co się teraz rozgrywa na rynku...w skrócie bo szkoda mi czasu jeszcze w lutym zobaczysz 120 € za uncję srebra.Rynek z każdym dniem też zacznie to rozumieć.Pozdrowienia dla akcjonariuszy i longów cfd piękny czas za nami a jeszcze dużo lepszy przed nami
  • Re: Qube zwiększa do 0,7 Autor: ~Obserwator [104.28.64.*]
    I to jest ślepa euforia rynku….tak się to zaczyna ….wszyscy widzą tylko wyżej ….za długo jestem na giełdzie żeby tego nie wiedzieć….zostaniesz z L albo akcjami i nawet się nie zorientujesz kiedy i jak pier…olnie . Ja mam czas ….zawsze i kasę i przypomnę się ile wpadło ….
  • Re: Qube zwiększa do 0,7 Autor: ~hehe [89.228.44.*]
    Ja tu wrócę i przypomnę wam obu kto miał rację.
  • Re: Qube zwiększa do 0,7 Autor: ~HanyszZabrza [188.146.136.*]
    Czyli nie rozumiesz że stolik się wywrócił. JP Morgan wy..mał współbraci bankierów z HSBC Deutsche Bank i skupił 21k ton srebra odwrócił pozycję na long i wyciśnie z dawnych kolegów tyle że przy 120 € zamkną krótkie bo każdy 1 € wyżej to dla nich170 mln € straty
  • Re: Qube zwiększa do 0,7 Autor: ~Obserwator [104.28.64.*]
    Jeśli nawet tak jest, ale nie wiem skąd masz takie informacje (myślę że sam wiesz o co chodzi) to w czasie Subprime 2007/2008 to właśnie Deutsche był nr jeden i wydawało się że wywróci wszystkich (możesz poczytać gdzie był wtedy DB ) i niestety mało sam się nie wywrócił …..surowce to diabelny instrument ale rynek nie lubi pustki …..ale pozdrawiam i życzę powodzenia …. Ja sobie będę dobierał s…powoli jak zwykle bo nigdy nie ma takich co trafiają od razu …..
  • Re: Qube zwiększa do 0,7 Autor: ~Loco [188.33.8.*]
    Analityków konsensus hahahaha
    Bo teraz to ulica niby podbiła wyceny?
    Na pozycjach lewarowanych to bym nie chciał teraz być...
    Dobrze Ci hanys napisał - zobacz co banki bulionowe mają w papierach, srebra nie dostarczą, bo nie mają, a straty teraz to jakieś 800 mld $.
    Na rynku będzie gęsto.
  • Re: Qube zwiększa do 0,7 Autor: ~hehe [89.228.44.*]
    Short squeeze na srebrze?
  • Re: Qube zwiększa do 0,7 Autor: ~Loco [109.243.1.*]
    Srebra nie ma.
    Piąty rok deficytu, wydobycie srebra jest tylko około 8x większe od złota, zapasy tylko 3x większe, za to cena 65x mniejsza!!!
    Srebro jest produktem ubocznym przy wydobyciu innych surowców, a solary, elektronika etc. zużywa 60% rocznego wydobycia. O nowych bateriach litowych na srebrze nawet nie wspominam...
    Cena srebra to nie spekulacja - będzie rosnąć mocno. Nie ma zamienników!
    Oby tylko straty banków nie zawaliły systemu...
[x]
KGHM 0,51% 273,80 2025-12-23 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.