• NWZA lista akcjonariuszy Autor: ~realista [89.25.128.*]
    byłem, widziałem - wg listy akcjonariuszy zarejestrowanych na NWZA, PKP SA będzie miało 66,1% głosów uczestniczących w NWZA, grupa NN 20%, Allianz 6,7%, pozostali 7,2%
  • Re: NWZA lista akcjonariuszy Autor: ~Stary_Nowicjusz [188.146.45.*]
    Jesli jest jak piszesz, to znaczy, ze NN istotnie zwiekszylo zaangazowanie, co niespodzianka nie jest, biorac pod uwage aktywnosc Qgena na forum.
    Zasada przeciwnosci ruchow NN do wypocin Qgena sprawdzilaby sie po raz kolejny
    Ja zakladalem, ze blizej im do zaraportowania kolejnych 2pp na plus niz 10%
  • Re: NWZA lista akcjonariuszy Autor: ~realista [89.25.128.*]
    ja pisałem o udziale w zarejestrowanych akcji - w akcjonariacie mają 9,99%, po prostu na NWZA zarejestowałało się tylko 49,99% całego akcjonariatu...
  • Re: NWZA lista akcjonariuszy Autor: ~Lu4xigi [144.125.80.*]
    Dnia 2025-12-22 o godz. 13:53 ~realista napisał(a):
    > ja pisałem o udziale w zarejestrowanych akcji - w akcjonariacie mają 9,99%, po prostu na NWZA

PTE NN czy OFE NN, od Stary_Nowicjusz nie wymagam bo to amator by
  • Re: NWZA lista akcjonariuszy Autor: ~Stary_Nowicjusz [79.185.134.*]
    Owszem, amatorem jestem. Natomiast przynajmniej szczerym. A Ty Qgen zawsze kłamiesz, ale za to profesjonalnie :)
  • Re: NWZA lista akcjonariuszy Autor: ~Stary_Nowicjusz [188.146.45.*]
    Ok, zle przeczytalem. Zalozylem 66% wszystkich akcji na NWZA. Zobaczymy, czy zaportuja spadek, czy nie.
    Wciaz uwazam, ze nie, a zglosic mogli tylko tyle, zeby miec 20% do odrzucenia uchwaly
    akurat do odrzucenia tej uchwały potrzebują 25%+ na WZA.

W przypadku głosowania ewentualnej emisji bez prawa poboru (czego na tym NWZA nie będzie), do odrzucenia wystarczy 20%+
    Dnia 2025-12-22 o godz. 14:14 ~realista napisał(a):
    > akurat do odrzucenia tej uchwały potrzebują 25%+ na WZA.

cytat"ja pisałem o udziale w zarejestrowanych akcji - w akcjonariacie mają 9,99%,"

Jeśli to PTE NN to są gotowi do redukcji i to jest może być błędne spojrzenie na wydarzenia że PTE NN by głosowało przeciw projektom. PKP i PTE NN by miały większość do podjęcia uchwał i dalej na kolejny NWZA emisji 33,6 mln akcji gdzieś po 5zł i kolejne emisji ale już pod wierzycieli....

Po 29.12 NWZA mogą być dwa następne Walne..
  • Re: NWZA lista akcjonariuszy Autor: ~analizy [87.207.246.*]
    A dlaczego NN miałoby sobie strzelać w kolano głosując za przyjęciem tej uchwały??
  • Re: NWZA lista akcjonariuszy Autor: transek1975 [91.234.124.*]
    Stary , czemu nie jedziesz na WZA ?
    Skąd założenie, że nie jadę ?

To tylko taka moja mala prowokacja. :)
    Jedz .

Zawsze staram sie uczestniczyc w WZA.
    Jezdze zawsze z 1 akcja.

Zyskujesz możliwosc zbierania informacji ( bialy wywiad) , poznawania ludzi wyrabiania sobie opini , itd....
    pozdrawiam więc Tomasza, jeśli teza o rejestrowaniu 1 akcji jest prawdą :)
  • Re: NWZA lista akcjonariuszy Autor: ~Lu4xigi [144.125.8.*]
    Dnia 2025-12-22 o godz. 14:10 ~Stary_Nowicjusz napisał(a):
    > Ok, zle przeczytalem. Zalozylem 66% wszystkich akcji na NWZA. Zobaczymy, czy zaportuja spadek, czy nie.
    > > Wciaz uwazam, ze nie, a zglosic mogli tylko tyle, zeby miec 20% do odrzucenia uchwaly

Głosowanie przeciw projektom uchwał to prosta droga do gigantycznych problemów w przyszłości. Podajecie na forum informację, ale jak w nie wierzyć jak nie odróźniacie kto jest kto ....
    każdy zdrowo myślący akcjonariusz mniejszościowy, powinien właśnie przeciwko tym uchwałom głosować.

To demagogia pisanie że to droga do problemów. Dlaczego jako mniejszościowy miałbym martwić się samopoczucie Zarządu i ułatwianie im drogi do wyjścia na prostą, poprzez działania prowadzone moim kosztem?
    Zarzad musi czuć że jestescie.
    Dlatego namawiam wszystkich do uczestnictwa , zadawania niewygodnych pytan i patrzec na ich reakcje. :)
    Dnia 2025-12-22 o godz. 15:06 ~realista napisał(a):
    > każdy zdrowo myślący akcjonariusz mniejszościowy, powinien właśnie przeciwko tym uchwałom głosować.
    >
    > To demagogia pisanie że to droga do problemów. Dlaczego jako mniejszościowy miałbym martwić się samopoczucie Zarządu i ułatwianie im drogi do wyjścia na prostą, poprzez działania prowadzone moim kosztem?

Podałeś dane, dostałeś pytanie: co podałeś, stan OFE NN czy PTE NN?
    Qgen, wszystko okaze się w poniedziałek.

Nie zdziwię się, jesli samo PKP odrzuci ten projekt, bo niby po co on im ? Wiadomo, ze ty pracujesz dla NN, takze twoja opinia jest tutaj najbardziej zabawna :)

nie dostałeś i nie dostaniesz, bo coś ci się kugenita pomyliło..... napisałeś "od ciebie nie wymagam" do innego forumowicza, znaczy ode mnie wymagasz.......to tak nie działa:)
    wymagać to możesz czegoś od swojej starej....i to też być może :)

poza tym w mojej wyjściowej wiadomości jest napisane wszystko, co wyczerpuje ewentualną ciekawość co do NN
    Chyba nie wszystkich dodałeś, bo mnie w Excelu wyszło że PKP ma 66,5%, NN 20,15%, a Allianz 6,7%. Sama PKP nie jest w przyjąć tej uchwały, bo potrzeba 3/4 wszystkich głosów. Uważam, że uchwałę należy odrzucić. Wtedy jest szansa na otrzymanie pomocy ze SP, choćby wtedy Sąd spojrzy racjonalniej na przyznanie tego odszkodowania za decyzję węglową, bo nie będzie innego wyjścia jak pomoc państwowa, bo to polityka UE i państwa spowodowała kłopoty Spółki. A więc powinien naprawić ten, kto tę szkodę Spółce wyrządził.
    zrobiłem zdjęcie, spisałem i zaokrąglałem, więc co do 0,1% mogę się mylić.
    A ja mam listę w pdf i przerzuciłem to do Excela. W pozostałych wynikach mamy takie same %
    Brawo dla tego, który się zgłosił na NWZ z 1 szt. akcji i drugiego z 5 szt. akcji. Szacun!!
  • Re: NWZA lista akcjonariuszy Autor: ~Info [89.66.217.*]
    Cieszy mnie wasza aktywność
    Z tym że w momencie odwołania pani prezes dzisiaj wszystko już jest nieaktualne ...
    A niby dlaczego nieaktualne?
[x]
PKPCARGO 0,33% 15,14 2026-05-22 15:57:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.