Do 22zl jest strefa podażowa z poprzednich lat. Idziemy bez komunikatu więc dziwnym by było gdyby nie było chętnych do sprzedaży (i tak nie ma za wielu). Natomiast najbardziej zaskakuje niesłabnący popyt. Stawiam że niedługo nastąpi skok kwantowy i strefę 20-22zl przeskoczymy od razu z luką! Oczywiście do tego potrzebny komunikat, a że dawno nie było, idą święta i na piękne zamknięcie świecy M, nie byłoby to dziwne
Nie przesadzaj wolumen nie jest jakiś porażający. Jeśli będzie grubo ponad milion będzie można mówić o dużym popycie. Lecz patrząc technicznie jest nieźle a nawet dobrze.
Skąd moja ocena , ze technicznie je ok.? Na wzrostach wolumen rośnie niemal dwukrotnie niż przy spadkach co świadczy o tym iż napewno nie jest to dystrybucja. Ważnym czynnikiem jest obecność na pokładzie TFI PZU. Tego typu instytucje mają zazwyczaj lepszy dostęp do info niż pozostali inwestorzy. Czyli skoro kupili taką ilość akcji to wiedzą zapewne więcej. Zasięg wzrostów w dłuższej perspektywie oceniam na 22-24 zł. Od razu zaznaczam - nie namawiam do niczego każdy swój rozum ma. Jestem na SCW i tutaj też wszedłem po niedawnym wybiciu od 12,50 zł ( po tyle kupiłem) . Za mniej jak 22 zł nie oddam.
Poziom 22-24 zł za akcje jest mało realny nawet w dłuższej perspektywie, ale nie niemożliwy. Prezes musiałby wznieś się ponad swoje możliwości. Są tacy, którzy widzą kurs po 100 zł, ale oni żyją w innej rzeczywistości.
Ty tak na poważnie? To zobacz pomylę były akcje tej spółki w marcu - kwietniu 2021 r. przy dużo gorszych wynikach. Dla ułatwienia dodam grubo ponad 30 zł…
No i co z tego ze w takiej cenie byly akcje? Swiadczy tylko o tym ze wycena byla z kosmosu a kto wtedy kupowal ten jelen tak samo jak jeleniem jest ten co czeka na „trzycyfrowke”
Nie rozumiesz Marek giełdy, MABION w 2018 był po 125zł, a nie miał żadnych przychodów. W 2021r kiedy na topie były spółki covidove Mabion podpisał umowę z Novavax, producentem szczepionek. Obroty dzienne sięgały dziesiątek mln zł, a mimo tego kurs nigdy nie przebił szczytu z 2018r. Nie patrz na to co było kiedyś, takie porównania stosują amatorzy typu Góru i Gracz w jednej osobie
Ja nie rozumiem GPW? Jestem na niej od 35 lat.. Dałem tylko przykład , że ta spółka kosztowała dużo więcej niż 22-24 zł nic poza tym. Nie uważam się za profesjonalistę ale moja średnia roczna stopa zwrotu z GPW to około 32 procent rocznie już po podatku giełdowym więc pozwól, że będę inwestował wg swojego doświadczenia i wiedzy. Tutaj niedługo 18 zł będzie wspomnieniem. Zakład znawco?
Życzę Ci Marek żebyś zarobił tu 100%, są na to szanse, przestrzegam tylko przed takimi ludźmi jak Góru, wiem jakie są ich intencje, tacy ludzie pozbawieni są jakichkolwiek zasad moralnych, znikną z tego forum szybciej niż Ci się wydaje
Polecam sprzedać nawet jutro i to koniecznie PKCem. Te 20zł wcale niepewne. Lepszy wróbel w garści niż CoolCryo na dachu. Bierz kase i wiej. Nie oglądaj się za siebie! xD
Różnica między mną z Tobą jest taka, że ty zarabiasz, marne 30% rocznie, a ja kilkaset %, ale to nie miejsce, żeby się przechwalać. Skoro porównujesz dzisiejszy kurs z tym z przeszłości, to znaczy, że niczego się nie nauczyłeś przez te 30 lat, a szkoda, tyle lat poszło na marne. Nie rozumiesz, że to nie cena akcji jest wyznacznikiem wartości spółki, tylko jej kapitalizacja. Wiesz chociaż ile akcji było na rynku w 2021, a ile będzie akcji w 2026? Wątpię żeby taką wiedzą dysponowała osoba, która zmarnowała 30 lat na giełdzie
Powinienem nie polemizować z neptykiem lecz niech stracę. Na giełdzie kupuje się przyszłość tj potencjał i fundamenty. Nie masz o tym pojęcia bo jesteś zwykłym trollem. Jeśli się mylę to wystaw jutro na s powiedzmy 5 tys. akcji po 17.50 przecież nic nie stracisz bo to będą szczyty. Nie wystawisz jesteś troll i kłamca. Szach mat.
Hahahaha hahahaha... Poszukiwacz frajerów! xD ale skoro tak to nie marnuj tu czasu. Idź gdzie indziej, kup choinkę, zabierz żonę na spacer. Zrób cos pożytecznego bo tu tracisz cenny czas
O tych nowych regulacjach Wiadomo od 2024 roku , których wytyczne zastępowały te z 2017 roku ...:))
Widze ze trolliska zmieniły taktyke --Od nawijania o niewiarygodnosci i braku zaufania ktorym epatowali przez osttanie tygodnie / miesiace ... po bzdurne Nawijki,że ICE nie ma pojecia o regułach certyfickacji FDA---- TROLL BANKIEROWY wie lepiej niż spółka jakie wnioski do FDA należało złozyc ....BBBBBUUUUUEEEEHEHEHEHHEHEE.
@FDA --przyklad Mabiona pokazuje ze to ty nie Kumasz giełdy.
Twierdzisz ze Ice nie ma szans na 22 PLN ---czyli na ok 200 M kapitalizacji :))))
jest Mnóstwo spółek Gównianych spólek na Giełdzie ktore miały badziwne przychody i osiagały znacznie wieksze kapitalziacje i to w róznych sektorach nie tylko w Biotechu , których to spolek jest na peczki takich ktore bez Wieloletnich przychodów miały po 0.5 -1 MLD a nawet wiecej niz 1 MLD pln kapitalziacji ---jedna z nich jest wlasnie mabvion ktory w historycznym ujeciu mial kilka razy 1 MLD lub wiecej kapitalizacji przy Gownianych przychodach i jeszce bbardziej Gownianych " zyskach " , Mnóstwo spółek growych ktore zatrudniały pare osób miało wiecej niz 200 M kapitalziacji były gniotami ale je pompowano na wyzsze niz 200 M PLN ,----czyli na wartosci spółki które dla ciebie to z Jakiś wzgledów wirtualnych jest barierą dla ICE nieosiagalną.
To tylko pokazuje jakim TROLLISKIEM jesteś.
I jeszcze jedno na SCP w ciagu 6 Miesiecy ( na dołującym kursie ) przed podpisaniem UmowyPCR/ONE pzrewineło sie --134 K akcji o wartosci 17 M PLN , przy max kapitalziacji spólki 325 M pln i minimum kapitalziacji ( przed samą podpisana umową na PCR/ONE) 170 M PLN
Na medinice w ciągu ostatnich 6 Miesiecy obecnie --- przewineło sie 4.75 M akcji o wartosci 55 M PLN ---przy max kapitalziacji spółki 153 M PLN( OBECNIE) i Minimum ok 60 M PLN ( 6 miesiecy temu)
Jaki z tego wniosek?? --- Taki ze pomimo ze Medinice miało nawet KILKA RAZY mniejsza kapitalziacje niz Dołujace SCP w 1 Połowie 2022 roku --- ma jednoczesnie kilka razy większe Obroty ----To znaczu ze znacznie wiekszy KAPITAŁ sie tu pakuje niz pakował sie w SCP w 2022 roku czyli na kilka miesiecy przed Komercjalizacja PCR/ONE ( już nie wspominam o transakcji PZU na kolejne 11 M PLN ) ----- a wnioski ostateczne wyciagnijcie sami :)))