• Jakosc 11bit a CAP jak JDG Autor: ~Obserwator [109.231.47.*]
    Jakosc gier jest podobna do 11bit. Oczywiscie mniejszy kaliber, ale jak im w koncu jakas gra zaskoczy to beda mogli powiekszyc zespol i pojsc w wiekszy tytul. Cap jest jak w spolkach ktore tworza tytuly z peakiem 100-200 osob bez jakosci. Wnioski pozostawiam rozsadnym.
  • Re: Jakosc 11bit a CAP jak JDG Autor: ~Starward [46.227.240.*]
    Spokojnie niech sobie sypia ludzie nie zdajacy sobie sprawy z tego i nie wiedzacy jak moze wystrzelic kurs niebawem.. Powinna byc powtorka wedlug mnie jak dawniej na 11 bit z 7 na 70zl poszlo w zaledwie 3tygodnie jak po kilku dniach po premierze gry napisali ze im sie gra zwrocila w kilka dni wtedy sie zaczelo. To samo u nas moze byc po premierze wczesnego dostepu..
    Gra duzo bardziej grywalna i lepsza niz nieszczesny Invincible, ktory mi sie nie spodobal, a Into the fire sie bardzo podoba(biore udzial w testach i sobie gram w to teraz) nim zyski pokaza z gry to juz wczesniej urosnie.
    Warto bedzie patrzec na peak graczy w dniu premiery i wyczekiwac espi czy/kiedy gra sie juz zwrocila a powinna sie szybko zwrocic bo koszt gry Into the fire duzo mniejszy od ich 1 gry i wycena ponad 10x nizsza niz kiedy byl liczac na sukces Invincible. Tu tylko w gore bedzie pytanie jak mocno, czekamy i dobieramy co mieisac ja juz od poltora roku co miesiac skupuje perle miedzy 7 a 12 zl po kilkadziesiat zl bede wychodzil niedlugo(najblizsze miesiace, moze tygodnie)
    Czas pokaze zalezy kiedy premiera.. Wedlug mnie wczesny dostep pod koniec lutego na next fest steam a demko miesiac przed premiera jeszcze w styczniu, bo koncza sie zamkniete testy gry za kilka dni - zobaczymy czy sie sprawdzi moje przeczucie, czekamy i sprawdzamy kurs za jakis czas.. ;)
  • Re: Jakosc 11bit a CAP jak JDG Autor: ~oj [45.93.162.*]
    Bzdury wypisujesz. Jak im gra Into The Fire nie wypali i nie sprzeda się dobrze, to spółka się zwinie bo nie będzie miała już pieniędzy na działalność operacyjną. W skrócie - spółka zbankrutuje i nikt nie będzie chciał zainwestować złamanego grosza.
  • Re: Jakosc 11bit a CAP jak JDG Autor: ~Olek [31.61.249.*]
    Starward przez ok.rok , max.dwa lata bedzie miał pokrywane ok.30-50% kosztów przez przychody z Niezwycieżonego. Natomiast resztę musi pokryć juz z Into the Fire. Jesli nie uda się to faktycznie bedzie krucho. Nie ma wyjścia, Into the fire musi sprzedac ok.50tys.sztuk do końca 2026 żeby utrzymać spółkę i 100tys.żeby zrobic sensowny bufor na wersję 1.0 i konsole. Wtedy 2027 moze być bardzo dobrym rokiem z wynikami na poziomie wysokich kilku mln zysku a moze nawet kilkunastu wraz z full release i wydaniem na konsole. Gra wydaje się być bardzo konsolowa. Jeśli jednak powyższe się nie uda to wszystko w rękach akcjonariuszy, ale słabo to widzę .
  • Re: Jakosc 11bit a CAP jak JDG Autor: ~Obserwator [109.231.21.*]
    Dobrze piszesz. Tu nawet jak gra nie zaskoczy to wazne zeby generowala przychody i pozwolila im stworzyc kolejna gre. Troche kasy z gry, troche od inwestora i przetrwaja. Najwazniejsze, ze sa umiejetnosci tworzenia gier. W koncu kiedys jakis dobry pomysl zaskoczy. A jak Into the Fire zaskoczy to juz dlugo nie trzeba bedzie czekac na pozytywny scenariusz. W kazdym razie back catalog do wazna sprawa co widac po wynikach PLW. Oni nawet jak wiekszej gry nie wydaja to i tak maja duzo kasy na dywidende.
  • Re: Jakosc 11bit a CAP jak JDG Autor: ~Miki [78.88.190.*]
    Przy obecnej przecenie (-55%) jest na pozycji #2649 top sellers, trudno mi uwierzyć, że to sprawi, że pokryje 30-50% kosztów, a jestesmy 2 lata od premiery.
[x]
STARWARD -5,71% 9,90 2026-01-02 16:36:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.