Czyżby miało pójść jakieś dobre info, bo jakoś nie chce mi się wierzyć że to tylko efekt Malika. Fakt że na Immobile też 8% wzrostu ale np. na Enterze mizernie. Dodatkowo na ELT obrót prawie 1,5 miliona po 2h handlu. Oby w końcu wróciło ponad średnie kroczące
Jak nie w starym to w nowym. Poczekalnia około57 i możliwe cały2026hosanna. Takich złotych igieł jak elektrotim ciężko na bananie w stogu śmieci i siana znaleźć.
Tutaj może być różnie. Zależy czy poprawia marże. Jak to zrobią TP może być nawet 100 zł. A jak zostanie, lub spadnie to 40 zł. Czekamy na wyniki i ryzykujmy. Bez tego nie będzie dużych zysków
Wchodzą w topowe tematy powoli.
Mało tego, to zaczynają składać oferty w przetargach jako lider konsorcjum gdzie oferty są na ponad 1 mld zł.
Niech wejdzie tylko jeden taki kontrakt i spółka jest w zupełnie innym miejscu.
Faktem jest, że się ostatnio nie popisali, jednak może jest to kwestia przestawienia starań i sił na większe kontrakty...
Zobaczymy niebawem czy warto ich mieć w portfelu :)
Jak zwykle wiele niewiadomych. Jeśli wejdzie tu nowy akcjonariat z dużym kapitałem, spółka ma szanse z fundamenalnej dywidendówki przesunąć się na szali trochę w stronę bardziej wzrostową. Wówczas dywidenda może być miłym dodatkiem, powiedzmy takim 2-2.5% w okolicach stóp procentowych jakie w UE daje EBC. Wówczas jest szansa na dubla po prostu z napływu kapitału z samych pozytywnych espi, a przy rosnących zyskach adekwatnie do rekordowego baclogu przy zachowaniu marż na min11% może i hot trick. To czym zajmuje sie elektrotim to jest temat dla "na zawsze" tylko potrzebna jest wizja plan i ambitny zarząd.
Lub najlepsza zabawa na duże volumeny zacznie sie w przedziale o którym nie mamy pojęcia , spółka zagadka. Kto tam wie co będzie i kto tu może wejść, jak przyjdzie moda na papier. Wszystko możliwe jak patrze na bio techy, gaming, wystaczy spojrzeć na synektik czy datawalk co sie działo. Mało kto wytrzymuje , bo przeważa strach i chęć realizacji , następuje wymiana akcjonariatu i zabawa zaczyna się od nowych poziomów. Dla przykladu odfałem zremba połowe 5.8, połowę po 8 mega szczęśliwy a on zrobił mi psikusa i pojechał na 11. Cieszy płynność i grywalność. Na brak espi chyba nie będziemy tu narzekać.
Ja raczej aż tak długiego terminu neutralnego tu nie obstawiam.
Możliwy jeszcze scenariusz z jakimś ESPI o którym nie wiemy i wszystkich zaskoczy.
Napewno będzie ciekawie.
Teraz ciekawe jak zakończyli 4Q I cały 2025rok
Ciekawe jakie tematy wpadną Elektrotim z tarczy antydronowej wartej 15 mld.
Brzmi ciekawie.
Zakładam nogę na nogę, czekam i obserwuję gdzie nas wyniesie.