ja bym sie tak bardzo nie cieszył z tych ostatnich wzrostów. w ciągu ostatnich kilku lat wiele podobnych odbić było a kurs szoruje po dnie. jak wrócimy na 400 + to zaczne sie ekscytować
i o takich wybiciach własnie mówię. nie ma sie co cieszyć. niestety musimy uzbroic sie w cierpliwość. wiem żę to trudne po tylu latach osuwania sie kursu... ale nie wiedze innego wyjścia. życzę wszystkim wesołych świąt. :)
Jeżeli coś ma się zmienić to właśnie w ciągu najbliższych miesięcy. Demo CMS a zaraz potem full. Do tego poprawiający się sentyment do spółek grovych . To może być dobry mix
Przecież sukces CMS jest potrzebny do potrzymania obecnej wyceny, to żadna łaska bo inaczej wyniki za 26 będą słabe, rozumiesz? Słaby dolar, brak nowych dobrze rokujących gier, back katalog słabnie co widać. Nie jest wesoło!
Słabnący dolar to niestety problem który realnie na nas wpływa. Backkatalog jest ok. Dywidenda będzie na pewno powyżej 20 zł. Plus CMS 26 . To nas zabezpiecza przed dalszym Osuwaniem się kursu w kierunku 200 zł. Raczej będziemy się kręcić w okolicach 300zl. Do czasu wyjścia CMS . I dopiero udana albo i nie premiera zdecyduje czy zobaczymy 400 plus czy 200
Dnia 2026-05-14 o godz. 13:04 ~Jaca86 napisał(a): > Ja tu żadnego odbicia na razie nie widzę. Playway z mojej najlepszej inwestycji w 2018-2021 roku, stał się teraz najgorszą
Sprzedaj - od marudzenia kurs nie wzrasta. Na gpw wybór jest.
Sprzedaż teraz to kiepski moment . Nie sprzedaje się w dołku i przed dywidenda i przed CMS 26. W najgorszym scenariuszu spadnie do 180 - 190 zł i odbije. Ale to w najgorszym przypadku. Raczej nie powinno spaść poniżej 230 . PLW to ciągle świetna perspektywistyczna spółka zarabiająca duże pieniądze . Mnie też się nie podoba cena akcji . Ale patrzę z optymizmem w przyszłość
Kurs wygląda, jakby ponownie odbił się od strefy wsparcia = okolice 230. Kolejny tydzień sesyjny powinien potwierdzić odbicie, cenotwórczo zadziałają: zbliża się dywidenda, koniec maja.
Powtórzę to co pisałem wcześniej.
,,ja bym sie tak bardzo nie cieszył z ostatnich wzrostów. w ciągu ostatnich kilku lat wiele podobnych odbić było a kurs szoruje po dnie. jak wrócimy na 400 + to zaczne sie ekscytować,, ale przyznaję że jak nie teraz to nigdy. Przed nami dywidenda i cms 26 w lipcu ! Więc jest pod co rosnąć