Kilka artykułów opisujących poprawę wyników i zysków komputronika. I na koniec września spłacone 94 miliony zobowiązań czyli zostało jeszcze 62 miliony do spłaty. Jak widać już z górki. A jeszcze niedawno było 78 spłacone i 78 do spłacenia. To za rok o tej porze będzie jeszcze mniej. Czy będzie odzwierciedlenie w kursie? Na razie szczerze wątpię.Większa część akcji skupiona w jednych rękach i nie mają potrzeby wzrostu kursu (na razie).Plus zerowe zainteresowanie ulicy bo obrót dzienny poniżej 10 000 akcji to tyle co zero. Ale jak to na giełdzie przyjdzie dzień zmiany. Cena za akcje Komputronika 7 zł-niezłe co?
To że zainteresowanie zerowe wcale mnie nie porusza. Nawet i dobrze że ulica nie kupi po 7 zł bo zaraz by przy 8 zł wywalała. Cieszy mnie niezmiernie zapis liczb-spłacone 94 miliony -pozostało (korekta) do spłacenia już tylko 63 miliony.To tak 4 razy po 16 milionów. W ciągu roku cena akcji wzrosła o 54 %.Przyszły rok będzie przełomowy nie tylko ze względu na zyski ale i wycenę akcji.Zostanie coraz mniej do spłacenia co niewątpliwie będzie miało odzwierciedlenie w kursie. Pokuszę się o ,,wróżenie,, że będzie to większy wzrost niż 54 % a tym roku. Myślę że z 7-mki wzrost będzie powyżej 10,5 zł.A jak będzie rzeczywiście zobaczymy za rok.Cena za akcję Komputronika 7 zł -niezłe nie?