• Lekcja nr 4 Autor: ~As [89.151.21.*]
    Janusze giełdowi chwalą się kupnem to przypomnę jedną z ważniejszych lekcji:
    Nie kupuje się nigdy spadających noży, bo możesz się mocno pokaleczyć.

Jak chcesz kupić papier to poczekaj aż trend spadkowy się zakończy a nie łapiesz spadające noże.

Moje wcześniejsze lekcje znajdziecie tu na forum kilka miesięcy temu.
  • Re: Lekcja nr 4 Autor: ~człekon [93.159.26.*]
    Dzięki mądralo za radę.
  • Re: Lekcja nr 4 Autor: ~BP [84.205.185.*]
    Jak wyniki są dobre, a kurs krwawi, to jest sygnał do kumulacji ;)
  • Re: Lekcja nr 4 Autor: ~all [185.164.140.*]
    ja sobie czekam aż się wykrwawią i robię duzy zakup, jak się nie uda to wystrczy pakiet, który posiadam, ostatnie zakupy wczoraj, teraz czekam na 133-135, cel sprzedaży FP1886
  • Re: Lekcja nr 4 Autor: ~As [89.151.21.*]
    Do FP1886 to i ja będę akcjonariuszem. Różnica jest taka że ty będziesz ze średnią 180-200 a ja 110-120 albo i niżej. Ty wchodzisz w papier w trendzie spadkowym a ja w trakcie zmiany trendu na trend boczny.
    To jest elementarz giełdowy a Janusze z tego forum ignorują trend to i tracą.
    Biorąc pod uwagę tempo spadku to idąc twoim tokiem rozumowania, moża wyjść z założenia że dołek zostanie osiągniety w ciągu około dwóch miesięcy.

Technicznie rzecz biorąc już teraz warto zacząć kumulować bo jest szansa że nie wstrzelisz się w dołek. :P
    Z tego co pamiętam to pisałeś że czekasz na 150, a teraz zmieniasz zdanie? To jak to z tobą jest? Jesteś mądry po fakcie?
  • Re: Lekcja nr 4 Autor: ~asdf [130.41.251.*]
    zrobił tax loss harvest za późno i teraz płacze, że będzie musiał za drogo odkupić
    Ale z ciebie Janusz. Wiesz co to krótka pozycja? Ja właśnie systematycznie zamykam Januszu.
    @As no to już w ogóle mnie nie dziwi że tak jedziesz po spółce. Masz w tym żywotny interes. I kto teraz nagania? :P

Ty As będziesz tak samo akcjonariuszem 11Bit jak Ci co przy 90-100zł czekali na 70zł na CDP, ten sam typ "miszcza" dołka i górki, taki teoretyk łapania dołków, a ja Ci mówię że robią jazdę pod optymalizacje i teraz akumulujemy ile wejdzie i ściagamy się o dołekl, kal dadzą 130zł to będzie świetnie, jak nie to trudno, odbicie będzie równie dynamiczne
    Gdybyś czytał uważnie to ja wchodziłem na krótko (shorty) i czekałem na 150zl aby zamykać shorty! Ale to nie oznacza że kupię teraz papier. Czego nie rozumiesz?
    Jeżeli zamykasz krótką to odkupujesz akcje, więc o czym ty piszesz? Kupujesz te akcje czy nie, zdecyduj się?
  • Re: Lekcja nr 4 Autor: ~Paolo [31.183.233.*]
    Jestem na giełdzie od niespełna roku i również czytam to forum. Jestem na 11 bit ze średnią 200 zł. To co mogę napisać po obserwacji jak zachowuje się kurs w oparciu o to jak spółka funkcjonuje to mam jeden wniosek. Tutaj w mojej ocenie to tylko kwestia czasu kiedy kurs odbije. I jeżeli kogoś z Was stać na to żeby kumulować akcje to zarobicie swoje.
    Zgoda 100% jest tylko jeden problem. Cytując giełdowego klasyka: „Rynek może pozostać irracjonalny dłużej, niż ty możesz pozostać wypłacalny”
  • Re: Lekcja nr 4 Autor: koralgol4 [91.150.204.*]
    To jest doskonała okazja. 11 bit to spółka równorzędna wręcz z CDP. Mają mnóstwo projektów, własne uniwersum FP, nowe pomysły. To, że de..le wyzbywają się papieru, tego nie da się jakoś ocenić jak zwykła panika. Dla mnie okazja.
    Co dla ciebie jest okazją to nie koniecznie dla mnie. Teraz zamykanie shortów na 11bit i na CCC to jest biznes i otwieranie shortów na XTB to jest odpowiedni timing. Ty rób swoje a ja swoje.
    Ty masz As takie pojecie o szortach jak ja o balecie
    Taaak uderz w stół a nożyce się odezwą. All Ty masz takie pojęcie o giełdzie jak ją o celibacie.
  • Re: Lekcja nr 4 Autor: ~Aaa [46.113.2.*]
    Wchodzę w spółkę. Dziś mega zakup za 1000 zl
  • Re: Lekcja nr 4 Autor: ~Bart [193.143.72.*]
    > Jak chcesz kupić papier to poczekaj aż trend spadkowy się zakończy a nie łapiesz spadające noże.

Nie żebym coś ale 11bit od pazdziernika ZESZŁEGO ROKU jest właściwie w bocznym trendzie, to że teraz zaczęło spadać było tak samo prawdopodobne że kurs zacząłby teraz rosnąć, to nie spada dlatego ze są kiepskie wyniki tylko to że szorty obsiadly kolejną spółkę na WIGu.
[x]
11BIT 0,40% 149,00 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.