Myślę że na przełomie stycznia i lutego przypadnie data wprowadzenia p1 do wolnego obrotu jeżeli nie pojawi się jakiś komunikat wydmuszka odnośnie sukcesu nad badaniami lub umowie o pozyskaniu środków na dalsze finansowanie projektów to z całą pewnością kurs spadnie w okolice 1,75 zł PLN. Następnie albo pojawi się krótkofalowe odbicie i kurs ustabilizuje się w przedziale 1,20 - 1,50 albo od razu ze względu na zobowiązania prawne pojawi się komunikat o ogłoszeniu upadłości.
Jednak ze wszystkich publicznie dostępnych danych PURE i jest według mnie dramatycznie beznadziejną inwestycją, dlatego nawet jeżeli w przyszłości zarobicie i na tym walorze to jedynie przez mało prawdopodobny pomyślny zbieg okoliczności a nie dzięki dobrej decyzji inwestycyjnej ocenianej na podstawie momentu w którym była podejmowana.
a swoja drogą jak to wyliczyłeś że akurat będzie dopuszczenie p1 do obrotu na przełomie sty-luty? u wróżki byłeś ? o tym wie jedynie zarząd i jego michałki. zarząd ma w tej spółce dużą przewagę informacyjną nt. wyników badań, dopuszczenia emisji itp. na razie mi to wygląda na zaniżanie przed wybiciem, historycznie tak było kilka razy, choćby w grudniu 2024r.
Sprawdzałem to w datach komunikatów wydawanych przez spółkę odnośnie poprzednich emisji akcji. Dzień ustalenia prawa poboru dla serii akcji P1 przypadał końcem lipca o ile dobrze pamiętam a w poprzednich emisja od momentu ustalenia prawa poboru do wprowadzenia akcji do wolnego obrotu mijało około 6 miesięcy dlatego i w tym przypadku zakładam że będzie to na przełomie stycznia i lutego.
Tak, pisałem o tym już wcześniej w poprzednich postach.
Nie chcę tutaj przedstawiać wszystkich swoich spostrzeżeń odnośnie PURE, bo nawet te stosunkowo łagodne i oparte na dostępnych danych powodują u obecnych na forum akcjonariuszy frustrację i prowokują do nazywania mnie trollem a w tej chwili aż tak bardzo mi już nie zależy żeby Was do czegokolwiek przekonywać.
Każdy wchodzi na giełdę z założeniem żeby mieć profit z inwestycji co jest zrozumiałe i naturalne. Ja spodziewam się dalszych spadków. Wiem, że jak się ma walor w portfelu i słyszy się opinie kwestionujące swoje decyzje inwestycyjne no to człowieka krew zalewa aczkolwiek uważam też, że uczucie dyskomfortu podczas zgłębiania niewygodnych informacji na temat kondycji finansowej firmy i jej perspektyw na dalsze funkcjonowanie jest wielokrotnie mniejsze niż patrzenie na -85% straty na pozycji lub -100% w przypadku ewentualnego bankructwa.
odpowiedz sobie na pytania, po co : - spółka arxc (główny i obecnie jedyny wierzyciel spółki) miałby kupować akcje za 4 m zł ? przecież te pieniądze z emisji poszły na spłaty innych wierzycieli i dalsze badania? gdybym był wierzycielem to nie wykładałbym kolejnej kasy, żeby spłacić innych wierzycieli:-) - lach z ecapital dotąd nie wycofał się z umowy inwestycyjnej i bierze akcje po 9 zł (zobaczymy czy tak zostanie) - zaniechali całą działalność laboratoryjną i postawili wszystko na pb0003 i pb0004 Moim skromnym zdaniem ich produkty mają duży potencjał. Jak będzie pewnie się przekonamy w 2026r.
Ot i mądrego po szkołach przyjemnie posłuchać :-) w końcu jakiś sensowny,mądry i zbliżony do prawdy wpis. Już oczy mi puchły od czytania bredni Zenka i innych arystotelesow vel nowych ,którzy ,,czekają,,aż będzie po 2 zł. Jeszcze nie dawno było info o zgłoszeniu wniosku o upadłość do sądu. Kurs zanurkował,a chwilę później był na 9 zł Teraz to takie zenie i inne Mariany mają sprzedać na dnie ,a za niedługo zobaczymy kto mi rację. Bo może być i 2 Rafako,a moze...
Dnia 2025-12-18 o godz. 12:07 ~Stary napisał(a): > Jeszcze nie dawno było info o zgłoszeniu wniosku o upadłość do sądu. Kurs zanurkował,a chwilę później był na 9 zł
Myślisz, że ludzie znów dadzą się nabrać na lipne artykuły na comparic? "Zagraniczny inwestor ratuje tonącą spółkę z GPW! Pure Biologics: spektakularny zwrot z krawędzi bankructwa – akcje w górę o 315%"
"Oto największy hit 2025 roku na GPW! 315% w 22 dni po 97% spadku, a to dopiero początek! Nowy inwestor, nowe miliony, nowa przyszłość!"
I ten, kto uwierzył w tę nową przyszłość po niecałym pół roku stracił 60% kapitału.
Dnia 2025-12-18 o godz. 11:50 ~Księżycowy napisał(a): > - zaniechali całą działalność laboratoryjną i postawili wszystko na pb0003 i pb0004 > Moim skromnym zdaniem ich produkty mają duży potencjał. Jak będzie pewnie się przekonamy w 2026r.
A na czym opierasz to przekonanie, że PB0004 ma duży potencjał?
PB0004 to "gołe" przeciwciało, gdy tymczasem Merck/MSD posiada już w III fazie przeciwciało skierowane dokładnie w ten sam cel, co przeciwciało Purka, tyle, że jest to przeciwciało ADC. Pewnie nie wiesz co to oznacza przeciwciało ADC. I niech tak zostanie jak najdłużej. Im dłużej, tym dłużej będziesz mógł żyć złudzeniami.
Co niby ma się wydarzyć w 2026r? Kolejny wniosek o upadłość. Purek od półtora roku próbuje opchnąć komuś PB0004 i nic z tego nie wychodzi.
A tak na marginesie, to w lipcu 2025r. splajtowała firma Oncternal, która też miała "gołe" przeciwciało anty ROR-1. Teraz w onkologii liczą się przede wszystkim p. ciała ADC, a tej technologii Purek nie posiada.
Dnia 2025-12-18 o godz. 15:25 ~Księżycowy napisał(a): > Splajtowała ?! Zakończyła działalność po sprzedaży swoich produktów za 60 mld dolarów! Pure życzę takiego zakończenia biznesu…
60 mld USD ?! Ty faktycznie jesteś księżycowy! Nie rozdrabniaj się! Napisz od razu, że sprzedał za 600 mld USD, albo jeszcze lepiej 60 bilionów dolarów.
Oncternal Therapeutic sprzedał prawa do swojego zilovertamab jakieś firmie krzak Ho'ola Therapeutics za 3 mln USD. Ponieważ Oncternal zakończył swoją działalność, a ta Hoola Hoola jest nikomu nie znaną firmą to nie wiadomo, czy ta płatność w ogóle nastąpiła.
Życzysz Pure takiego zakończenia? Twoje życzenie z dużym prawdopodobieństwem może się ziścić